reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Fredko- a więc już sprawdzam w książeczce- dziś było na krztusiec, błonica, tężec i poliomyelitis. A w kwietniu mamy mieć HIB. I to własnie ma być to ostatnie. Dziś były dwa kłucia w ramionka.

reklama
(stara dupa się robię:))
jaka stara :) życie zaczyna się po 40-stce;-)

Fredka1- podziwiam Cię, ja z 1 dzieckiem momentami wysiadam , a jakb ktoś mi jeszcze dołożył dwójkę, to od razu wariatkowo się kłania

Zuźka dziś przeżyła horror (ja zresztą też), pobierali jej krew na Ige-całkowite, zobaczymy czy są przeciwciała na alergię.

Czy wasze dzieci też nie lubią spać pod przykryciem? ja już wariuję, większą część nocy mała śpi rozkryta! jak przykryję to 5 minut i znów wszystko rozkopuje.

Ostatnia edycja:
Witajcie mamy i nowe i nie nowe:-)
Ja na chwilę, jestem padnięta i zmęczona. Synek ma od tygodnia biegunkę, nie jakąś wielką i z bólami ale ma i nie chce jesć. Czy to może być od zębów? Nie wiem ile tak mozna czekać..
I nie wiem jak go oduczyc nawyków(nie wiem skąd to ma) typu drapanie kogoś, walenie po głowie - oczywiście najczęsciej jestem to ja:wściekła/y:

Margaret możliwe, że to na zęby. Moja tak miala i lekarka poradziła, bym dała jej Smecte. Teraz jak tak ma to zawsze jej podaje i przynajmniej łagodnie to przechodzi.

Margaret - moja też ma od zębów biegunkę, daję Smectę i Orsalit żeby się nie odwodniła.
A może jakaś wirusówka się przypałętała?

Mirian Ala, Ola śpią pod przykryciem. jak w mieszkaniu jest za gorąco to się rozkopują

Margaret, przyznam się szczerze, że u mnie jest to samo, jednak z dnia na dzień coraz mniej. ala jest bardzo rozumną dziewczynką i zaczyna załapywać co to znaczy nie wolno. Prawda jest brutalna jak mnie walnie z premedytacją, oddaje jej lekko ale oddaje i tłumaczę, że tak nie wolno bo boli. Z ciągnięciem włosów szybko zrozumiała... wiem ze jest to okropne, ale jakoś trzeba sobie dawać radę. Żebyście nie pomyślały że znęcam się nad nią, o nie, nie, robię wszystko z wyczuciem. Ala jest bardzo uczuciowa i lekkie klepnięcie jej w rączkę jest jak obraza majestatu.

U nas z rozkopywaniem to samo- ciągle Borys leży bez przykrycia.

Co do manier- na szczęście nie mam tego problemu-na razie bynajmniej.

no u nas też z manierami jest problem, tylko u nas jest rzucanie wszystkim najlepiej w kogoś, ja tłumacze, że nie wolno choć czasem tak walnie, że mam ochote oddać bo tłumaczenie działa ale tylko do następnego razu

widziałam, że niektóre z was czytają książki dla rozruszania szarych komórek ja też i polecam jeszcze krzyżówki

Witajcie, mam problem. Byłam z Małą u okulisty, bo oczko jej lekko uciekało, właściwie ostatnio było to widać na niektórych zdjęciach. Dr przepisała nam kropelki, które mam dozować do zdrowego oka, rozmazując mu obraz i dzięki temu ma bardziej pracować to drugie oko. Dziewczyny nie umiem Ali tego wkropić! O ile 1szego dnia poszło super, bo nie wiedziała co ją czeka tak teraz jest koszmar. A ja nie umiem i nie mam serca robić to na siłę - rozszerzać powieki itp.( Jak panie u lekarza tak robiły Alcia miała siniaki pod oczami 2 dni) Jeszcze muszę to robić sama, bo mąż w pracy. A muszę to robić 3 tyg. - 6razy w tyg. Może któraś ma jakiś wypróbowany sposób? A może któraś wpadnie i zakropi oko mojej córce ? marzenie...

reklama
Zuzia28 - ciekawe czy podczas snu w ciągu dnia można zakraplać?

Wczoraj odebrałam wynik ige-całkowite wyszło 1 a norma jest 0,1-15.
Czy któraś z Was robiła te badanie? Czy mogę już wykluczyć alergię?
Czy ten wynik nie przesądza o braku alergii?

Do góry