reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Elaine u nas wyglada to tak :
koło 8 pobudka
10-11 spanko, w domu krótko ale na spacerze nawet 2,5 godziny
koło 14-15 znowu spanie
17-18 spanie
o 19 kapiel i przważnie mały spi ok 45 min i szaleje do 22.30 wtedy juz zasypia na noc ( budzi się raz lub dwa na karmienie, ale ostatnio jedno z karmień zastepuję wodą )

wczoraj wyjątek - zasnął o 19.30 i spał do 6 rano:-D

a tak w ogóle to mamy skazę białkową :wściekła/y:

reklama
Witajcie Wrześniówki:-D:-D:-D

Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale może niektóre mnie kojarzą:-):-):-) kiedyś udzielałam się u Was, ale niestety straciłam swoje wrześniowe Maleństwo:-:)-:)-(

Teraz piszę, żeby się pochwalić, że zostałam Lutową mamą:-):-):-) nie poddaliśmy się z Mężusiem i zadziałaliśmy w podróży poślubnej, a teraz owoc naszej miłości jest już z nami i możemy się wszyscy razem tym cieszyć:-D:-D:-D

Jesteśmy bardzo szczęśliwi:-):-):-)

Buziaczki:laugh2::laugh2::laugh2:

Mama Sówka Gratulacje!:-)
Elaine u nas w dzień niezbyt dobrze ze spaniem, zalezy od dnia. Na spacerze śpi super, zasypia jak tylko znajdziemy się na powietrzu i śpi czasem do 2 godzin, ale częściej 1 lub 1,5 h. A tak w domu drzemki półgodzinne, max do godziny, ale bardzo rzadko. Jedynie w nocy śpi super, zasypia po kąpieli, która jest koło 19 i po cycu. Czyli z reguły o 19.30 już śpi, albo zaśnie przy cycu, albo sama w łóżeczku. Budzi się czasem raz koło 2-3, ale np. tej nocy wstała dopiero o 5.30. Można się wyspać;-)
Henrietta a skąd wiesz, że Kubuś ma skazę?

Mama Sówka- gratulacje!:tak:

Dzięki dziewczyny- wychodzi z tego, że tak średnio maluszki Wasze również śpią co ok 3 godz. Ja już w głowę zachodziłam, że może Borys za często śpi w dzień i dlatego w nocy się tak wybudza.:-( Przebudza się, kręci, później zaczyna się już stękanie itp..a jak nie zareaguję w miarę szybko to syrena się włącza:confused2:. Na śpiąco wędruję z pokoju do kuchni, robię butlę i nazat do pokoju. Już sobie krzesełko przystawiłam przy łóżeczku i tak wiszę w nocy:confused2:. Pociumcia trochę- zasypia i za godzinę to samo:-(. Nieraz nawet nie zdążę przysnąć a ten znów....:confused2: Próbowałam kaszek, mleka, karmić koło 23 na śpiąco, wody w nocy, nawet czopki viburcol też mu dałam- klapa...:confused2:
Na spacerze wcale nie chce spać- zdążę rundę zrobić i już wracamy to ten raczy dopiero oczy przymykać:confused2:. W dodatku jak wózek nie rusza się to już wierci się i kopie nogami:confused2:. A jak już przyśnie to wystarczy, że przekroczę próg mieszkania-oczy jak złotówki... :confused2:

Elaine u nas ze spaniem podobnie jak u ciebie,probowalam roznych sposobow,ale niestety nic nie poskutkowalo.Wzielam malego do siebie i jest lepiej,potrafi spac wtulony we mnie juz nawet 4-5 godz,wiem ze bede miala ciezko,go odzwyczaic,ale ja juz poprostu nie mialam sily:-(.
Mama Sówka i ja cie dobrze pamietam,gratuluje z calego serducha i duzo zdrowka zycze:-).

reklama
Mama sowka coz za fantastyczna wiadomosc:tak::-):-)Jasne, ze Cie pamietam:tak:Jejku az mam gesia skorke:-p Cudownie, gratulcje i niech synus zdrowo sie chowa:tak::-);-)

Do góry