reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

No i ja dziś chyba tak zrobię, ale w domu mam 21 st, nawilżenie ok 50-60 i nie ma takich sytuacji. A może to czarne chmury rozwojowe teraz?
sprawdziłam, mamy czarne chmury- głównie problem ze spaniem, wiec sie zgadza!

ps. Wiecie co, dla mnie Walentynki to czas wspomnień- 4 lata temu poczęło się życie mojej córci:) od razu wiedziałam, ze się udało, i w urodziny 50 mojej mamy-28stycznie ogłosiłam wiadomośc, ze jestem w ciąży:)
ah to był piękny czas....

Ostatnia edycja:
reklama
Szyszunko-współczuję...wiem co to znaczy bo ja mam tak co noc:sorry:. Z tym, że ja już przyzwyczaiłam się. Niestety mój maluch należy do dzieci, które budzą się w nocy i tyle:confused2:. Starszy synek przesypiał całe noce od 3 m-ca...teraz za to mały daje popalić...:sorry:. Za to starszego musiałam nosić i usypiać, a mały jest kładzony i zasypia sam jak aniołek:-D. Co dziecko to inne...;-)

I czemu tak sentymentalnie...to były czasy? Są i jeszcze będą Kochana:tak::-D

No tak, są i będą:) choć jakoś nie obchodzimy Walentynek z mężem, codziennie wyznajemy sobie miłość, to tamte sprzed 4 lat były wspaniałe:) i śmieszne:)
(tak cicho Wam zdradzę:) pół roku mieszkaliśmy u teściów, bo remontowaliśmy sobie gniazdko i obiecałam sobie, ze dzidziusia poczniemy w naszym domku, to były Walentynki, remont, podłoga nie położona, wszędzie wisiała folia, łózko stało na samym środku pokoju, w drzwiach folia zamiast szyby:) za scianą mój tato:) to była nasza 1 noc na nowym mieszkanku i te walentynki wyszły owocne:))
A co do pobudek, to ja też przywykłam do nieprzespanych nocy, choć nie wymęczają mnie strasznie. Córka długo nie przesypiała całej nocki, budziła sie nad ranem na mleko, teraz dopiero ok 3 lat śpi porządnie od 8 do 8:)
ale tak to w życiu jest, jedno śpi, wiec drugie nadrabia:)
oj, i tak jest kochany, spi juz od 9.30 i jeszcze nie "wstał" wiec na spokojnie mogłam ugotować obiadek, posprzątać i zrobić pranie.

Ostatnia edycja:
Ja na noc kaloryfer wyłączam całkowicie inaczej nie dałoby się spać, do tego często jeszcze ustawiam okno na rozszczelnienie a jak się zrobi nieco cieplej to całą noc będzie otwarty lufcik:tak:

Witam poniedziałkowo!
Mój w pracy, Mała ćwiczy obroty na macie, próbuje, stęka i się złości jak jej nie wychodzi :-) No a ja kawusia i BB standardowo :-)
Walentynki minęły całkiem przyjemnie, praktycznie cały dzień mieliśmy gości, a Amelka o dziwo zniosła to całkiem dobrze. Bo zawsze jak gdzieś idziemy i jest tam pełno ludzi to się drze i denerwuje, ale na swoim gruncie widać jej to nie przeszkadza :tak:
Bidulka chyba katarek złapała, w sumie nie katarek, ale jedną dziurkę ma zapchaną :wściekła/y: i nie mogę jej odblokować :wściekła/y: siedzi jakieś dziadostwo głęboko i ani sól morska, ani frida nie pomagają, ehhh

Dziewczyny rameczke kupilam na allegro jak z reszta chyba wszystko co mam w domu :-D sa przerozne ja kupilam u tego sprzedawcy
RAMKA Z GLINĄ GRAWEROWANA na prezent, na chrzest (909784448) - Aukcje internetowe Allegro

I jak widzicie ta glina jest na cala ramke a u mnie zostala tylko na srodku bo ja tak zdezelowalam przy robieniu :-D do tego jak schla to mi sie powyginala i w ramke nie miescila wiec musialam skubac ;-) oj ciezko bylo teraz jak dzieciaczki wieksze moze latwiej bedzie ja robilam w pazdzierniku.

Odebralam dzis wyniki moczu na razie ogolne bo posiewu jeszcze nie ma w srode ma byc.Z tego co widze to wszystko ok tylko ciezar moczu ponizej normy ale niewiele no i nie wiem czy te normy to nie sa dla starszych.ale ogolnie chyba ok

ps. Wiecie co, dla mnie Walentynki to czas wspomnień- 4 lata temu poczęło się życie mojej córci:) od razu wiedziałam, ze się udało, i w urodziny 50 mojej mamy-28stycznie ogłosiłam wiadomośc, ze jestem w ciąży:)
ah to był piękny czas....[/QUOTE

jak romantycznieeeeeeeeee:tak::tak::tak:
kolezanka ma racje, piekny czas moze jeszcze powrocic;-)

Wlasnie wrocilam z mala od lekarza i okazalo sie ze mala ma niewielkie zmiany atopowe czyli AZS ale bez wskazan do leczenia sterydami i innymi takimi masciami nawed nie ma wskazania aby smarowac ja Elidelem.Jedynie co doktor stwierdzila to aby nawilzac skore malej i dac dziecku normalnie jesc..Nie mamy na sile zmieniac mleka..

Pocieszyla mnie ze Ayka ma szane z AZS wyrosnac..mam jej tez nie podawac zadnych lekow histaminowych tylko nawilzac i jeszcze raz nawilzac..

reklama
Jak ubieracie dzieci do spania ?? Bo moj Michal do tej pory spal albo w pajacyku albo w bodziaku i spiochach ale za kazdym razem byl strasznie spocony cale plecki az mokre :sorry: w koncu go kocem zaczelam przykrywac ale tak gorzej bo sie zsuwal z niego ten koc i wiecznie rozkopany co sie nie przebudzilam to odkryty :sorry: i tak teraz mysle zeby moze w samym body go klasc z golymi nozkami i pod kolderke bo koldry nie zsuwa jak myslicie chyba nie powinien zmarznac :confused: pamietam jak w szpitalu pediatra przyszla na wizyte podeszla do malego zdjela mu spiochy przykryla kocykiem i mnie opieprzyla :-D zapytala czy ja lubie w spodniach spac :eek: i ze dziecku tez lepiej z golymi nozkami :-D

Do góry