reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
za 27 i pol godziny moj synek skonczy 5 miesiecy:-)Boże jak czas szybko leci szok.za nim się obejrze to do szkoly zacznie chodzic heh.
ja dzis z mama objadlysmy sie faworkami.dobrze ze moje kochanie tego nie widzi bo z nou nazekalby ze chodze i gadam ze gruba jestem hihi:-Dale tak szczerze chcialabym zeby juz wrocil z tej delegacji.

Moja babcia zawsze robila faforki...tesknie za tym:tak: sama jeszcze nigdy ich nie robilam...
zjadlam dzis 2 paczki belgijskie-nie to co polskie:no:buuu

liviiiaa naj dla szkrabika:-):tak:

Dziewczyny macie jakis sposob na zatwardzenie u dzieciaczkow?Moj maly od 3 dni nie potrafi zrobic kupki,widac ze sie meczy,zrobil tylko takiego suchego bobka.Do tej pory nie mial z tym problemu,robil nawet kila razy na dzien.Jest na cycu i chyba po deserku (owoce lesne) ma z tym problem:-:)-:)-(

Dziewczyny macie jakis sposob na zatwardzenie u dzieciaczkow?Moj maly od 3 dni nie potrafi zrobic kupki,widac ze sie meczy,zrobil tylko takiego suchego bobka.Do tej pory nie mial z tym problemu,robil nawet kila razy na dzien.Jest na cycu i chyba po deserku (owoce lesne) ma z tym problem:-:)-:)-(

I moj Michal po takim deserku mial zatwardzenie chyba po jagodach. ale pomogla mu herbatkia hipp ulatwiajaca trawienie a jak nie to zwyczajna woda przegotowana. do 10 dni ponoc dziecko moze nie robic ( o ile sie oczywiscie nie meczy) jesli sa problemy to w ostatecznosci czopki. Teraz moj Michas tez jakos rzadziej kupcia i mam wrazenie ze to chyba po kleiku ma zatwardzenie i obiadkach ...

I moj Michal po takim deserku mial zatwardzenie chyba po jagodach. ale pomogla mu herbatkia hipp ulatwiajaca trawienie a jak nie to zwyczajna woda przegotowana. do 10 dni ponoc dziecko moze nie robic ( o ile sie oczywiscie nie meczy) jesli sa problemy to w ostatecznosci czopki. Teraz moj Michas tez jakos rzadziej kupcia i mam wrazenie ze to chyba po kleiku ma zatwardzenie i obiadkach ...

Dziękuję:-)

Hey
Sto latek dla 5-miesięczniaków:-)(my skończymy 5 miesięcy w walentynki, jak sweet:))
Co do ulewania. Moja ma refluks. Niby ktoś podpowiedział mi gęste mleczko. Piła human 1plus i dalej ulewała. Po kaszy i jabłku nie ulewa, choć jak poipije mleczkiem mamusi to pózniej chlup z jabuszkiem. Teraz już mniej ale tak samo wybudza się bo męczą Ją gazy a trzymam Ją po 30 min, uciążliwe w nocy i tak nie odbija więc do łóżeczka i po jakimś czasie jęczy. Też lekarka powiedziałą, że ma minąć po 6 miesiącu także czekamy. Dobrze przybiera takż enie jest to aż tak niepokojące. Marwi mnie to zarasające szybko ciemiączko i małą głowka40,5cm urodziłą się w sumie z małą głowka 32,5, a ciemiączko też malutkie 1x1 tylko wtedy myślałąm że to dobrze. No nic jedziemy w środę do neuroloszki, zobaczymy co nam powie.

dziekujemy wszystkim za zyczonka :tak:

A u mnie pojawilo sie jakies plamienie :-( co to moze byc ?? nigdy miedzy miesiaczkami nei mialam czegos takiego a teraz dwa dni temu sie pojawilo pozniej cisza i dzis znow a do okresu jeszcze ponad tydzien :baffled:

reklama
Kurcze cos spac nie moge zupelnie jak wtedy gdy bylam w ciazy :sorry: ale tak tesknie za tym stanem ;-) jak widze brzuszki to tak sentymentalnie mi sie robi :sorry:

Michal dzis jakas odmiane przeszedl o 18 juz go wykapalam bo mi kupcie zrobil i juz nie chcialam go na godzine przebierac i po kapieli zasnal i spi i spi i spi ... chyba juz na noc ... tylko musze mu butle jeszcze przez sen wepchac bo ostatnio jadl o 17 :sorry:
Tak mysle czy nie zmienic mu tego mleka bo jakos tak niechetnie ostatnio je moze mu sie odwidzialo :confused: tylko jestem teraz w trakcie przechodzenia na mleko nastepny . Mislicie ze moge mu zaczac podawac jakies zupelnie inne ?? Bo u mnie w przychodni to sie nie doweim zawsze slysze od pediatry " a wszystko to to samo" i ze duzo osob kupuje bebilon ale to tez tak bez przekonania. kiedys mu go dawalam i nie wiedzialam nic specjalnego w nim. a teraz juz sama nie wiem jakie mu dawac. Moze Nan ??

Do góry