reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyny co do ulewania polecam z czystym sercem Nutriton :tak: podaje malemu juz kilka miesiecy i rewelacja. Zanim go zakupilam tryskal jak z fontanny przy odbiciu i nawet godzine czy dwie po jedzeniu jak tylko go ktos rozsnmieszal badz zaczynal fikac od razu sie mu ulewalo kilka razy dziennie przebieranskoa teraz do kazdego mleczka dosypuje ten zageszczacz i po ulewaniu ani sladu. Myslalam ze juz bede go mogla odstwaic ale skonczyl nam sie dalam mu raz mleko bez i od razu ulanie :sorry: takze jedziemy z nutritonem dalej ...

Ja dzis jestem padnieta. Caly wieczor robilam faworki :sorry:
I stwierdzilam dzis ze jestem wyrodna matka ;-) jak Michas placze to nigdy nie pomysle o tym ze moze miec mokro :sorry: czasem gdzies mu bokiem wycieka a pampers suchy placze mi dzis w lozeczku to podchodze smoka daje zabawke w raczke i odchodze chwila ciszy za chwile znow placz to ja znow podchodze glaskam daje smoka cisza odchodze za chwile znow placz ( staram sie zawsze nie brac go od razu na rece) znow go czyms zabawiam i tak kilka razy w koncu go podnosze a biedne dziecko cale plecy zasikane :sorry: a glupia matka nawet nie pomyslala i tak uciszala :rofl2:

Dzis w koncu udalo nam sie zebrac mocz ale wiecie co tyle siedzialam nad tym jego siusiaczkiem i sie bacznie przygladalam czy nie zaczyna sikac ze teraz jak zamkne oczy to ta fujarke widze jak grzyby po lesie :-D juz znam na pamiec :-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzis w koncu udalo nam sie zebrac mocz ale wiecie co tyle siedzialam nad tym jego siusiaczkiem i sie bacznie przygladalam czy nie zaczyna sikac ze teraz jak zamkne oczy to ta fujarke widze jak grzyby po lesie :-D juz znam na pamiec :-);-)
leże na podłodze i ze śmiechu się podnieść nie mogę
new_lol.gif

tym bardziej że w poniedziałek przerobiłam to samo :-D

A wyrodną matką nie jesteś. Byłabyś gdybyś po tym jak odkryłaś że ma mokro dała mu smoka czy zabawkę i odłożyła z powrotem ;-) i do póki nasze dzieci nie nauczą się mówić to takie sytuacje będą się zdarzać że nie od razu odkryjemy że akurat ten płacz oznacza "mamo mokro mi, przewiń mnie"

A ja dziewczyny jestem po 2 zastrzykach i o niebo lepiej, mogę chodzić i Gabi podnieść bez syczenia i jęczenia. Ogólnie to mam dość zimy, bardzo tęsknię do wiosny:sorry:

Mulatka dobrze, że Cię mamy, Twoje porady są bardzo cenne:-)

A propo chorób maluszków, wczoraj się dowiedziałam, że miesięczny synek mojej kuzynki ma gronkowca i leżą w szpitalu:szok:

ale si rozpisalsycie - ja mam teraz kupe egzmainow i nie mam jak zajrzec do was....

napisze mi ktos jak Mulatka - ostatnio trafilam na jej posta o serduszku :(

ktos pisal o ulweaniu chyba ewa - Franke tez mial jakies 2 tygodnie- caly czas ulewal....ale przeszlo samo

TolaLee czekamy na wyznaczenie terminu operacji bo niestety wszystkie badania potwierdzają że niewydolność serduszka się pogłębiła ale jeszcze seria badań przed nami i wtedy zapadnie decyzja kiedy i w jaki sposób (przezskórnie czy na otwartym serduszku) będą łatać Maciusiowe serducho.Decyzje prawdopodobnie będziemy mieli 25 lutego. Wiec 3majcie za nas kciuki.

mulatka piąstki zaciśnięte.

A u nas choroba. Ala na antybiotyku i ja ledwo ciągnę. W nocy mega temperatura, dreszcze. Brr. Wzięłam Ali antybityk i już jest trochę lepiej. Musze isc z sobą do lekarza.

reklama
Do góry