reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

A ja dziś bez humoru :dry: Mojej kuzynce w 21 t.c. sączą się wody, lekarze nie dają szans na utrzymanie ciąży. To jej druga ciąża, pierwsze poroniła na samym początku ciąży:dry: Jestem z nią blisko bo mieszkamy w tej samej kamienicy i strasznie to przeżywam. Modlę się i Was też proszę o wsparcie, bo jak to powiedział lekarz tylko cud może zmienić sytuację...Ale cuda się przecież zdarzają...

Oprócz tego mam dość tego mrozu i siedzenia w domu:wściekła/y: Jedyny plus, że mi się dziecię super uregulowało wstaje ok 8 do 12 zabawy itp., potem długa 3 godzinna drzemka, do wieczora zabawy i o 20 już smacznie śpi na noc. Mogłoby tak zostać na stałe:tak: Jutro mamy szczepienie na pneumokoki, mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

reklama
elaine76 i ja się dołączam do życzeń dla twojej starszej pociechy:tak: STO LAT i WSZYSTKIEGO NAJ...:-)

Moniczkaleg83 trzymam kciuki za kuzynkę oby udało się jej utrzymać ciążę

elaine 100 latek dla synka ;-)
Moniczka kurcze... trzymam kciuki... ostatnio moja siostra poronila..nie zycze tego kolezance.. Daj znac czy wszystko dobrze..

Ja tez juz wlosow prawie nie mam...:sorry2:

Hej, hej! :-D Ja dziś melduję się pierwsza! U nas pobudka już dziś o 5.30....:baffled: Litości to moje dziecko nie ma nade mną...:sorry2: Jeszcze raz dziękuję Wam za wszystkie życzonka!:-)

Myślałam, że dziś chociaż na trochę się z domu ruszymy ale patrzę za okno a tam znów sypie...masakra jakaś z tą zimą!:wściekła/y: Wózkiem po tej zmarźlinie iść to nomalnie przeprawa jak przez Syberię:baffled:. No i na dodatek mróz:wściekła/y:. Z noskami więc przy szybie stoimy i podziwiamy uroki...:cool:

Liiviia napisałaś, że można ściąć włosy na króciutko..hihihi..przypomniało mi się jak kiedyś tak zrobiłam:-D. Nic nie mówiąc M poleciałąm do fryzjera z długości za ramiona opitoliłam na "jeżyka":-D. Nigdy więcej podobny pomysł nie przyjdzie mi do głowy...hihihih. Myślałam, że mnie z chałpuy wymelduje...hihihihi....:-D:-D:-D

Moniczka- będzie dobrze zobaczysz :tak:

tak z innej beczki , może warto załozyć wątek " zabawki i zabawy naszych maluszków" - gdzie będziemy się dzieliły uwagami o zabawkach (wiadomo że nie wszytskie dostępne w sklepach są odpowiednie) uwagami o zabawach, w końcu nasze maluchy za chwile usiądą będą chciały bawić się no właśnie ale jak ?? Co wy na to ?

Pomyslności dla synka. Widzę, że u nas podobna różnica między dziećmi. Kamilek 12 lat skończył we wrześniu. Początkowo bałam się jak starszy będzie reagował na młodszego bo u koleżanki starsza o 13 lat córka nie mogła długo pogodzić się z "konkurencją" młodszego brata. U nas na szczęście obyło się bez żadnych kłopotów. Może dobrze przygotowaliśmy go w trakcie ciąży a po porodzie "nie zapomnieliśmy" ze mamy już dziecko.

ja tez mam córkę 12 lat starszą od małego , na szczęście żadnych problemów nie ma - nawet czasem podpytuje ja czy nie ma dość tego -przynieś , wynieś pozamiataj , ale mówi ,że jest szczęsliwa ,ze ma małego , no i to faktycznie widać w jej zachowaniu - jak dowiedziała się ,że jestem w ciąży to sie rozpłakała -tak sie cieszyła. Wydaje mi sie ,że większe problemy są z mniejszymi dzieciakami, ale doświadczenia mi tu brak więc tylko mi się wydaje. Planujemy trzecie za dwa moze trzy lata to zobaczymy

hej
Dziewczyny muszę się Was poradzić. Wczoraj była lekarka skontrolować krzywicę u małej/. Nadal jest rozmiękczenie potylicy więc dostaje 1 krople vigantolu, wapno i żelazo i co mnie zdziwiło, Lekarka powiedziała że mała ma za dużo mleka, żeby wyjśc z mleak. Ja karmiłam Ją piersią bultla humana 1+ na wieczór a teraz weszłyśmy w erę słoiczków zazcynając od marchwi a na drugim miejscu było jabuszko, gdzie pół słoiczka jeszcze mi na dziś została więc Pani doktor kazała dać dziś pól jablka i słoiczek z marchwią. Dziwi mnie jedna rzecz. Czytałam odnośnie krzywicy każde dziecko ma zwiększoną ilość vigantolu(moija miała 2 krople przez dwa tyg), ale nie wspominano o wapniu czy żelazie i czemu mała ma za dużo mleka i ,musi dostać kaszki bezmleczne a zastępowac to wapnem w tabletkach. Kupiłam Jej wczoraj kaszkę ryżową z jabłkiem i mam jej podać ale to wstrętnie smakuje bez mleka wątpie czy to zje i pisze na opakowaniu że podając bez mleka modyfikowanego zmiejsza się wartość takiej kaszki. Czyli mała dostanie tylko wit B i wit C które sa w tej kaszce no i będzie zapełniona takim bezwartościowym jedzonkiem. A i czy podac Jej dziś samo jabłko do konca odczekać 4 dni w celu sprawdzenia alergii?

reklama
A widzisz, a moja pediatra kazała dawać od początku 2 kropelki Vigantolu, a u nas nie ma nawet podejrzenia krzywicy. I tak dajemy po dwie już 4 miesiące...:confused:

Do góry