reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Witam południowo!

Ja dzisiaj wstałam z mega bólem kręgosłupa. Po kilku proszkach zaczęło przechodzić. Jednak jestem strasznie śnięta. Adaś z tego wszystkiego zabrał małą na przejażdżkę rowerową. Widziałam, że trochę zaczął panikować, że to niby już. I wolał zwiać. Zaraz idę posprzątać kuchnię i obiadek zrobić. Skurcze pojawiają się co jakiś czas, ale co tam. Raczej są z tych przepowiadających. Mała nadal się rozciąga powodując okropny ból. Poczytałam o porodach sierpniówek i poprawił mi się od razu humor.

reklama
Witam się i ja:tak: obudziłam się dziś o 9:30 a w łóżeczku leże do tej pory;-) ale zaraz wstaje i idę budyń zrobić bo naszła mnie ochota po śniadanku.
Ja również nie dostałam karty ruchów, ale mam zwracać uwagę na ruchliwość dzidziusia i jakby coś mnie niepokoiło to mam jechać na ktg.
Dzis 23.08 a wiec to jeden z moich terminow wg. USG, ale nic sie nie zapowiada:confused:
nastapny to 25.08 i 28.08 a wg OM 02.09 zobaczymy czy ktorys termin bedzie trafny.
Zmykam bo slinotoku dostaje na mysl o budyniu:-D

U mnie z tą kartą ruchów było pilnowane w 1 ciąży, teraz lekarz stwierdził, ze mam sama piilnować ruchów i w razie co podjechać na ktg jak będą słabe, tak więc zazwyczaj sprawdzam jak Maluszek się rusza jak się przebudzę, jak niedaje znaków to po śniadanku i z raz w ciągu dnia i wieczorkiem też, jak mnie coś niepokoi to naprawdę je liczę.

A co do miarki, to ja dziś też sięgnęłam.........122cm na wysokości pępka, jeszcze trochę i sie w futrynę nie zmieszczę;)

ha ha witaj w klubie..ja też 122 cm

dzisiaj lenimy się..
skurcze mam ale te przepowiadające.. właśnie idę pod prysznic bo coś długo trzymają:tak:

reklama
Tak mnie dzis zaczelo zastanawiac ... Bo ja nosze okulary niby mala wada -1,75 ale czy gin nie powinien mnie wyslac do okulisty cze nie ma jakichś przeciwskazan do rodzenia?? bo cos slyszalam ze to zalezy od siatkowki czy delikatna czy nie a do tej pory nawet mnie nie zapytal o okulary :confused: czy ktoras z was nosi okularki z podobna wada ?? bo sie teraz boje zeby cos mi tam przy porodzie sie nie stalo no ale chyba jakby sie gin obawial to by cos mowil ...

Do góry