reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ojej kroptusia-moze zadzwon do lekarza:szok:

Z tym moczem??? bylam w pn na wizycie, wyniki: bialko w moczu, drozdze, liczne bakterie moze dlatego :-( mam wciaz brac Natamycyne i zobaczymy ona wybija i wszelkie zarazki typu paciorkowce itp grzyby i rowniez z ukladem moczowym

Ciesz sie ze nie masz boli bo to zadna radocha :))) co innego je miec i jechac rodzic a co innego meczyc sie z nimi i 2 tyg i nic....zadna przyjemnosc

reklama
Anek właśnie przypomniałas mi, ze ja też powinnam sie wybrac do fryzjera jeszcze przed porodem...trzeba zrobić ze sobą porządek na ten wspólny początek :-):-)

witam i ja w dzisiejzy dzionek :)
i dołączam do pobolewajacych mamusiek. ciągle mnie krzyż napieprza (wybaczcie wyrażenie) i od tego brzuch i twardnieje. kłucia mam jakieś w pochwie.. jeszcze mnie M wkurzył delikatnie mówiąc i się popłakałam z tego wszystkiego:-(
ja dopiero w piatek idę do laboru oddać krew i mocz i zobaczymy co to będzie bo wizyta we wtorek dopiero. teraz w okresie urlopowym to masakra z tymi doktorami bo każdy musi mieć urlop na sierpień jakby lipca nie mogli sobie wybrać albo innego miesiąca:crazy:
ja idę robić obiadek dzisiaj pulpeciki i ziemniaczki a potem babeczka kawka i gra na x-box. wciągnęła mnie taka przygodówka "Indiana Jones true Adventures" z tym,, że to w wydaniu LEGO jest :)do LEGOlandu nigdy pewnie nie pojadę bo mnie nie stać ale chociaż w LEGO mogę sobie pograć hihi:rofl2:

ja też mam dzisiaj lenia. Po wczorajszej awanturze w ośrodku, o pierwszeństwo ciężarnych na pobranie krwi trochę się uspokoiłam i wyciszyłam. Ale to niestety tylko na chwilkę. Jutro rano mam egzamin na prawko i czuje, że nerwy lada chwila zaczną puszczać. Jeszcze dzisiaj wieczorem jeżdżę z instruktorem. Łuk to dla mnie jakiś koszmar. Kiedyś wychodził mi rewelacyjnie. Teraz ze względu na duży brzuch mam problem z odkręceniem się do tyłu.

Dziewczyny jestem załamana......w wymazie z pochwy wyszedł mi ten okropny paciorkowiec hemolizujący z grupy B. Dzwoniłam do swojego gina i kazał mi narazie łykać furaginum, powiedział, ze jutro da mi receptę na jakieś robione globulki też chyba z furaginą, a potem przy porodzie podadzą antybiotyk, nie wiem czy to dobre postępowanie, czy nie wypadałoby się teraz już porządnie przeleczyć.
Tak czułam, ze mam to, bo z córcią miałam zakażenie wewnątrzmaciczne, mała była zakażona a mnie też wcześniej odchodziły wody......przeraziłam sie trochę.
więc u mnie chyba zapowiada sie dłuższe leżenie w szpitalu, bo mały pewnie też dostanie antybiotyk.........tak było z córcią, mam dość.......;(
Jeśli któraś jest nosicielką napiszcie jak byłyście leczone
Uspokójcie mnie choć troszkę, bo zaczynam sie bać........

Tak mam na wymazie:
STREPTOCOCCUS AGALACTIAE D.liczne
Antybiotyk 1. MIC, interpretacja
AMPICILLIN/SULBACTAM < 2 W
AMPICYLINA < 0.25 W
BENZYLPENICILLIN < 0.12 W
NITROFURANTOIN < 16 W
ERYTROMYCYNA > 8 O
KLINDAMYCYNA 4 O

Ostatnia edycja:
szyszunka jakbym mogla bym pomogla.. a ja nie mam pojecia o czym ty piszesz.. wiec tylko duchem wspieram,zeby skonczylo sie ok! :sorry2:;-)

Szyszunka i ja też malo pomocna jestem w tym momencie. Ale nie martw sie na zapaas...(albo przynajmniej postaraj)
Gdzieś czytałam , ze właśnie po porodzie w takich sytuacjach podawany jest antybiotyk ale to tyle co wiem na ten temat.
Głowa do gory!!!!

reklama
szyszunka nie nerwuj sie, na pewno wszystko dobrze sie skonczy ;-)

a wogole to sie witam i zmykam zaraz do fryzjera i na zakupy... :tak:
dziewczyny, jak wy rozrabialyscie te saszetki tantum rosa??
i mozna ich uzywac zaraz po porodzie do podmywania? bo kolezanka mi mowila ze to niby dobre jest, ale nie mialam czasu sie jej wypytywac ile tego kupic i jak rozrabiac... :baffled::baffled:

Do góry