Anabuba moja cócia ma prawie 4 miesiace.Narazie sie wstrzymalam z antybiotykiem,dzisiaj juz od poludnia nie goraczkuje ,podaje jej tylko Ibufen D.Lekarka powiedziala ze ma wirusowe zapalenie gardla,a pozniej przepisala antybiotyk ,a to przeczy jedno drugiemu,bo antybiotyk przeciez daje sie na zapalenie bakteryjne a nie wirusowe.Takze narazie jej nie podaje ,tylko ze znowu zaczela robic bardzo luzne kupki ,az takie wodniste....ale nic zobacze co bedzie dzisiaj w nocy,najwyzej jutro znowu odwiedze nasza pania doktor.
reklama
Fajny patent z tymi lyzeczkami z Tesco hehhe , ale ja tam podaje na normalnych widze ziarenka czy wszystko splynelo i slucham czy polknie Popija raptem dwie lyzeczki bo pozniej zaczyna juz pluc. Moja endo powiedziala zeby sie tym nie przejmowac bo wchlonie sie przez sluzowki, wiec chyba ok
.....i w sumie tez daje na polspiocha biore ok 5 rano z lozeczka i troszke sie rozbudza , pozniej bujaka 10 min i zasypia - budzi sie roznie po pol godziny po 2h i dostaje butle.
Na poczatku bralam do lozka do siebie ale kiepsko i ja nie spalam i synus sie rzucal.
Pozdrawiam mausie i pociechy
.....i w sumie tez daje na polspiocha biore ok 5 rano z lozeczka i troszke sie rozbudza , pozniej bujaka 10 min i zasypia - budzi sie roznie po pol godziny po 2h i dostaje butle.
Na poczatku bralam do lozka do siebie ale kiepsko i ja nie spalam i synus sie rzucal.
Pozdrawiam mausie i pociechy
Elu - luzne kupki moga byc nie tylko objawem infekcji- chociazby na naszym ukochanym euthyroxie jest napisane objawy: biegunki.
Luzna kupka moze byc na zabka moj ma 4,5 mca i juz ma 2 zabki ktore jeszcze nie wyszly do konca ale sa.
Moze tez cos ma na jelitkach wtedy dicoflor30 wlewasz do mleczka lub wody i dajesz dzidzi.
Czasami lepiej poczekac bo antybiotyk dla takiego malenstwa to masakra a jak juz bedziesz musiala zapodac pamietaj o oslonie
Ale oczywiscie najlepiej isc do lekarza
Pozdrowionka
Luzna kupka moze byc na zabka moj ma 4,5 mca i juz ma 2 zabki ktore jeszcze nie wyszly do konca ale sa.
Moze tez cos ma na jelitkach wtedy dicoflor30 wlewasz do mleczka lub wody i dajesz dzidzi.
Czasami lepiej poczekac bo antybiotyk dla takiego malenstwa to masakra a jak juz bedziesz musiala zapodac pamietaj o oslonie
Ale oczywiscie najlepiej isc do lekarza
Pozdrowionka
Okazalo sie ze moja corcia miala tzw.trzydniowke,goraczka juz minela,mala zaczyna odzyskiwac energie....Wyszly jest krostki na klatce i na brzuszku ,ale to dobry objaw,znaczy ze juz trzydniowka sie konczy...ale jako przewrazliwiona mamusia musialam dzisiaj jednak odwiedzic lekarza zeby ja jeszcze zbadal...no i moja diagnoze potwierdzil :-).Jak dobrze ze nie podalam tego antybiotyku.
Pozdrowiam wszystkie mamusie:-)
Pozdrowiam wszystkie mamusie:-)
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Ela to w sumie dobrze ze trzydniowkabedzie juz z glowy
moja tez miala ,jak miala rok.przez 3 dni miala goraczke 40stopni i ciezko ja bylo roznymi lekami zgonic chociaz do 39.przeszlo samo,po 24godzinach pozniej dostala wysypki i takiego oslabienia organzimu ze byla zimna jak trup!strzachniety termomtr rteciowy do zera nawe nie chcial drgnac!bylam w sozku,ale do poludnia wszytsko worcilo do normy
tylo uwazaj bo przy takim oslabieniu po dlugiej goraczce moze cos innego szybko zlpaac.moja dostala po 3 dniach zapalenia uszu;/
ale dobrze ze nie podalaas antybiotyku bo jak najbardziej masz racje przy wirusowych sie nie podaje
a wodnista kupka moze bycod zabkow,od przyszlej choroby ale tez moja jak byla mlaa zawsze miala lekka biegunke przy duzej goraczce.nie wiem czy od saemj goraczki czy od ilsoci lekow przeciwgoraczowych,no ale miala
moja tez miala ,jak miala rok.przez 3 dni miala goraczke 40stopni i ciezko ja bylo roznymi lekami zgonic chociaz do 39.przeszlo samo,po 24godzinach pozniej dostala wysypki i takiego oslabienia organzimu ze byla zimna jak trup!strzachniety termomtr rteciowy do zera nawe nie chcial drgnac!bylam w sozku,ale do poludnia wszytsko worcilo do normy
tylo uwazaj bo przy takim oslabieniu po dlugiej goraczce moze cos innego szybko zlpaac.moja dostala po 3 dniach zapalenia uszu;/
ale dobrze ze nie podalaas antybiotyku bo jak najbardziej masz racje przy wirusowych sie nie podaje
a wodnista kupka moze bycod zabkow,od przyszlej choroby ale tez moja jak byla mlaa zawsze miala lekka biegunke przy duzej goraczce.nie wiem czy od saemj goraczki czy od ilsoci lekow przeciwgoraczowych,no ale miala
Anabuba , moja chyba miała biegunke od leków na gorączke ,bo dawałam jej czopki.
Mogłybyście mi napisac ,jak długo czekacie na wyniki ,gdy badacie poziomy hormonów??
Bo ja jakos wyjatkowo długo.Poprzednim razem 2 tygodnie ,a teraz kazali mi dzwonic o wyniki dopiero za miesiac.Troche to dziwne.
Jak jest u was??
Mogłybyście mi napisac ,jak długo czekacie na wyniki ,gdy badacie poziomy hormonów??
Bo ja jakos wyjatkowo długo.Poprzednim razem 2 tygodnie ,a teraz kazali mi dzwonic o wyniki dopiero za miesiac.Troche to dziwne.
Jak jest u was??
Elu, faktyczie coś bardzo długo musisz czekać na wyniki, u nas zawsze są na drugi dzień. Może zadzwoń do nich i upewnij się, czy nie da się tego przyspieszyć,ewentualnie zawsze możesz zrobić badania prywatnie,tylko szkoda znów kłuć maluszka.
Dziewczyny,mam do Was pytanie, czy jak karmiłyście piersią lub może jeszcze karmicie,jaką przerwę w jedzeniu miały Wasze dzieciaczki? Moja ma 2,5 miesiąca i praktyczie co 2 godziny ją karmię. W nocy też budzi się co 2 godziny, tylko przez jakieś 2 tygodnie miała w nocy przerwę duższą, a teraz znów 2godziny;(
Pozdrawiam
Dziewczyny,mam do Was pytanie, czy jak karmiłyście piersią lub może jeszcze karmicie,jaką przerwę w jedzeniu miały Wasze dzieciaczki? Moja ma 2,5 miesiąca i praktyczie co 2 godziny ją karmię. W nocy też budzi się co 2 godziny, tylko przez jakieś 2 tygodnie miała w nocy przerwę duższą, a teraz znów 2godziny;(
Pozdrawiam
Iza nie chce straszyc , ale mysle ze dla malenstwa 2,5 mc to normalne ja karmilam co 3 h. Niestety szybko przeszlismy na bebilon pepti i teraz przy 5mc mamy karmienie co 4h i noc przesypia, ale pamietam ze troszke to trwalo zanim ustabilizowalo mu sie jedzenie. Moj maly dostaje jedzenie ok polnocy o 5 rano hormona i o 6-7 butle ( ale to juz chyba pisalam)
Jesli chodzi o wyniki to ja tez mam na drugi dzien.
Pozdrawiam
Jesli chodzi o wyniki to ja tez mam na drugi dzien.
Pozdrawiam
reklama
Dziewczyny wytłumaczcie, bo zauwazylam,ze niektore z was daja hormony o 5 rano... czemu tak wczesnie???
IZA moja w tym wieku etz tak jadla, alona miala problem zjedzeniem, nie chciaal jesc, wiec byla karmiona czesto, ale w malych ilosciach... do 10msc jadla co 3h :-) (tzn. zjadla cycka na spiocha i dalej spala... ) w nocy tez , wiec odstawilam ja od cycka, zeby w nocy juz nie jadla. Po odstawieniu jadla ok. 20tej, a potem dpoeiro o 9tej :-)
ELA cos nie tak z tymi wynikami u Was... bo to starsznie dlugo.. u nas sa tego samego dnia.
IZA moja w tym wieku etz tak jadla, alona miala problem zjedzeniem, nie chciaal jesc, wiec byla karmiona czesto, ale w malych ilosciach... do 10msc jadla co 3h :-) (tzn. zjadla cycka na spiocha i dalej spala... ) w nocy tez , wiec odstawilam ja od cycka, zeby w nocy juz nie jadla. Po odstawieniu jadla ok. 20tej, a potem dpoeiro o 9tej :-)
ELA cos nie tak z tymi wynikami u Was... bo to starsznie dlugo.. u nas sa tego samego dnia.