reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

No właśnie ja mam taki odruch, wstaję rano i jeszcze na śpiocha po tabletce im daję i dzisiaj tez dałam a zapomniałam, że Magda miała mieć dziś wizytę u endo, a niech to!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nie pojechałam bo nie ma po co i tak bym jej krwi nie dała pobrać, bo to mija się z celem, trudno, może wbiję się jeszcze w listopadzie do niej a jak nie to w grudniu....., ehhhhhh

reklama
No właśnie ja mam taki odruch, wstaję rano i jeszcze na śpiocha po tabletce im daję i dzisiaj tez dałam a zapomniałam, że Magda miała mieć dziś wizytę u endo, a niech to!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nie pojechałam bo nie ma po co i tak bym jej krwi nie dała pobrać, bo to mija się z celem, trudno, może wbiję się jeszcze w listopadzie do niej a jak nie to w grudniu....., ehhhhhh

no wlasnie ten odruch...:-)
ja ostatnio swojeje pytalam-powiedzilaa ze do tsh nie trzeba omijac tabletki,tylko do ft3 i ft4,ale wez zgadnij co akurat bedzie chciala zrobic:sorry:

Na szczęście znalazło się miejsce w poniedziałek uffff:-)
to dobrze:tak:
my mamy kolejna wizyte w kwietniu.tzn mam zadzwonic i ustalic bo narazie nie zapisuja:dry:

magdulichaa no to supr że się udało z ta wizytą ja mam dopiero w styczniu :szok: no ale pod koniec listopada zrobię komplet badań i morfologie tez zrobię bo moja endo ehh szkoda słów

Ja podaję o 4 rano budzik mam ustwiony, wtedy nikola jest na czczo (oststnie karmienie 22) a te 30 minut o bez problemu przesypa a czasem nawet dłuzej :-)
Dziewczyny a jak wy podawałyście dla swoich maluchów :confused:

Witam! Moja córka ma wrodzoną niedoczynność tarczycy. Po ostatniej kontroli u neurologa zalecono jej kontakt z rehabilitantem z uwagi na opóźnienie w rozoju ruchowym.
W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły samodzielnie siedzieć? Zauważyłyście opóźnienie w porównaniu do dzieci "nietarczycowych"?

hej dawno mnie nie było, jakos tak dzien za dniem leci brak czasu na wszystko:-)
co do tabletki to moja córcia juz nie budzi sie w nocy na karmienie ( ma 8 mc) takze dostaje tabletke rano jak wstaje koło 7,oo - 8,oo, i spokojnie wytrzymuje nawet godzine do sniadanka.
A odnosnie rozwoju ruchowego to nie zauważyłam żadnej zmiany, siedzi sama, rwie sie juz do stania, takze odpukac rozwija sie dobrze. jak sobie przypomne jak bardzo sie bałam na poczatku, ech.... dobrze ze jest to forum i dziewczyny :-)
Pozdrawiam serdecznie wszystke mamusie .

Jest tu jakaś mama z Poznania? Szukam namiaru na dobrego endokrynologa dziecięcego. Mam kilka zastrzeżeń do tego który leczy moją córeczkę i chciałabym zmienić lekarza.

Tabletki podawałam zawsze po najdłuższej drzemce, a to było tak w okolicach godziny 11 rano, odkąd zaczęły przesypiać całe noce (okolice 3 miesiąca) to tabletkę podawałam rano i bez problemu wytrzymywały 30 min, choć czasem musiałam ten czas nieco skrócić

co do rozwoju psychomotorycznego to nie zauważyłam żadnych odstępstw od normy, no może tyle, że najstarsza córka "późno" zaczęła chodzić:-(, bo miała skończone 14 miesięcy, natomiast mówić zaczęła bardzo szybko ( wieku 19 miesięcy mówiła proste zdania złożone):-D, natomiast syn odwrotnie, szybko wszystko robił, szybko raczkował, szybko siadał, szybko chodził (10 miesięcy), ale mówić zaczął późno (miała 2,5 roku jak go "popuściło"), a mój 3 szkrab jak na razie w rozwoju też do przodu, szybko zaczęła chodzić (10 miesięcy), pięknie już mówi, w ogóle rozwijają się rewelacyjnie:tak:

reklama
magdulichaa no to supr że się udało z ta wizytą ja mam dopiero w styczniu :szok: no ale pod koniec listopada zrobię komplet badań i morfologie tez zrobię bo moja endo ehh szkoda słów

Ja podaję o 4 rano budzik mam ustwiony, wtedy nikola jest na czczo (oststnie karmienie 22) a te 30 minut o bez problemu przesypa a czasem nawet dłuzej :-)
Dziewczyny a jak wy podawałyście dla swoich maluchów :confused:

moja z racji zarloczka tylko czasami odstaje calkiem na czczo.
a nie mam zamiaru wstawac o 4 rano dawac tabletke,bo jestem ledwo przytomna i moglabymzle jej podac.
tak wiec moja Weronika je ok.5-6 kassze na wpol spiaco i tabletke dostaje po 3-4godzinach po jedzeniu,pozniej zreuly jeszcze godzine czasam dluzje wytrzyuje bez jedzenia.
jak widac po wynikach dobrze przyswaja lek wiec nie bede tego zmieniac.owszem czasami udaje sie jej dac tabletke najpeirw jezeli nie placze mocno ze jest glodna

Witam! Moja córka ma wrodzoną niedoczynność tarczycy. Po ostatniej kontroli u neurologa zalecono jej kontakt z rehabilitantem z uwagi na opóźnienie w rozoju ruchowym.
W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły samodzielnie siedzieć? Zauważyłyście opóźnienie w porównaniu do dzieci "nietarczycowych"?

witaj.moja corka z racji wnt i dlugiej zoltaczki miala wzmozone napiecie miesniowe wiec z rozwojem ruchowym byla troche do tylu.zaczela siedziec ok 7 mieisecy,raczkowac i wstwac jak miala ponad 9 mieisiecy i chodzic jak miala 14mieisecy.tzn przy meblach to juz lazila przed rokiem.ale swoje wazy i wazyla wiec to tez na pewno mialo na to wplyw.ale teraz biega jaks szaolna:-)
Karolka a ile ma Twoja corcia?
ja swoja ehabiltowalam-to nic strasznego ale potrzebne

Do góry