reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

Witam:-)
Mam termin dopiero na czerwiec,ale już się zastanawiam jak będzie wyglądał mój poród, chciałabym rodzić naturalnie i żeby było to naprawdę piękne przeżycie bo wiem że takie może być :tak:.Zastanawiam się nad Trzebnicą podobno to bardzo dobry szpital , i wydaje mi się że mój lekarz prowadzący tam pracuje dr.Vasyl Paslawskyy ale jeszcze się go o to nie pytałam bo chyba jeszcze trochę za wcześnie na takie decyzje.Zastanawiam się jeszcze nad Kamińskiego bo mam niedaleko ale z opowiadań wiem że trzeba trafić tam na dobra połozna,ale zapłacic...

reklama
witam,
ja mam termin na początek kwietnia i też się zastanawiam nad szpitalem. Szczerze mówiąc najbardziej biorę pod uwagę Trzebnicę i Chałubińskiego, ale pewnie wyląduję tam gdzie będzie miejsce. Jeżeli będę w terminie i będzie jeszcze czas na dojazd to wybiorę Trzebnicę, natomiast gdyby coś działo się nie tak jak powinno to wolę zostać we Wrocławiu.

Margaret jeśli chcesz rodzić w konkretnym szpitalu to musisz znaleźć sobie lekarza ktory tam pracuje. Wtedy Cie bez problemu przyjmą bo tak to zazwyczaj odsyłają. Takie miasto:dry:.

Dziękuję za info:-) Tak też słyszałam.:dry: Niestety mój lekarz nie pracuje w żadnym ze szpitali, a nie chcę już kombinować i włóczyć się po innych więc zobaczymy jak to będzie. Gdzieś muszą mnie przyjąć. Pewnie zanim się gdziekolwiek wybiorę to będę dzwonić do wybranego szpitala z pytaniem czy mogę przyjechac, a pierwsze telefony wykonam tam gdzie najbardziej bym chciała. Choć tak szczerze mówiąc to o każdym szpitalu są i negatywne i pozytywne opinie wiec wiele zależy od tego na jaki akurat personel się trafi.:tak:

Ja rodziłam na kamieńskiego i byłam bardzo zadowolona, chociaż nie było tam mojego lekarza.
Sala przygotowana do porodów rodzinnych, po remoncie. Myślę że następne dziecko też tam chciałabym urodzić.
Zresztą to tylko 2 dni więc wszędzie da się przetrzymać;-)

witam
Okazuje sie że ten temat też będzie mnie dotyczył:) jeszcze gin nie potwierdził ale test jednoznaczny:) ja rodzilam na kamińskiego 11 miesięcy temu i sam poród super- dzięki położnej że szpitala nie byłam nacinana, jednak sama opieka- fatalna.... Termometr miałam zepsuty, a w domu okazało się że miałam ok 39 od piersi. Ehhh

Witam,

Rodziłam w Trzebnicy. Musze przyznać, że całe zaplecze sprzętowe jest w porządku, lekarze również. Ale niestety mam złe doświadczenie jeśli chodzi o Panią położną, która nie okazała się zbytnio pomocna, a już na pewno nie podtrzymywała mnie na duchu. To był mój pierwszy poród. Odeszły mi wody, ale nie miałam skórczy. Podawano mi oksytocynę. W końcu urodziłam siłami natury. Moment narodzin, niezapomniany, ale wspomnienie tej położnej no troszkę psuje cały urok. No cóż są ludzie i ludziska. Ze względu na lekarzy i warunki sprzętowo-sanitarne. Odważyłabym się i rodziłabym tam raz jeszcze (gdyby zaszła taka potrzeba :-) ).

Mamelko, i inne dziewczyny, ktore rodzily w Trzebnicy. Czy tam sa same sale do porodow rodzinnych? czy moze zaistniec taka sysuacja, ze ich zabraknie i nie bedzie mozna rodzic razem? a moze jest tam tylko sala ogolna, oddzielona sciankami?

reklama
milkada, czy twoj gin nie przyjmuje przypadkiem w mediconcepcie????

Akurat ja tam mam swoja gin i przy pierwszym maluszku, nie tak dawno, zaproponowala mi kaminskiego, szkoda ze nie pracowala tam juz:-( ale porod i tak byl ok...wszystkosuper oprocz opieki a oddziale:angry::angry::angry:....

Do góry