Cześć Dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam Wasze posty, fajnie że ktoś wymyślił fora internetowe :-) Dobrze wiedzieć że inne też mają takie same problemy czy obawy jak my
magdusia81 jeśli chodzi o wynajęcie położnej na Kamieńskiego to od tego roku opłata wynosi 650 zł. Słyszałam przeróżne opinie na ten temat, ostatecznie sama nie zdecydowałam się na wynajęcie położnej - jest to dla mnie dość kosztowna przyjemność. Nie wiem, być może po porodzie stwierdzę, że jednak warto zapłacić i mieć "własną" ale... zobaczymy. Mam nadzieję, że i bez płacenia można urodzić dzidziusia i być zadowoloną z pomocy i opieki medycznej.
Dziewczyny czy któraś z Was ma termin na początek marca??? Ja mam na 8.III. Ostatnie 3 dni mały jakoś mało się rusza. W 30 tyg.ciąży wylądowałam w szpitalu i dowiedziałam się że dziecko owinięte jest (raz) pępowiną. Niby się nie martwię, w środę robiłam KTG i niby było ok, choć mało ruchów. Chciałam jechać dziś do szpitala na Kamieńskiego na KTG ale usłyszałam że nie ma takiej możliwości, muszę mieć skierowanie i konkretne przesłanki do zrobienia KTG! Czy Wy pod koniec ciąży też zauważyłyście że dzidziuś mniej się rusza??? Nie wiem czy ma się martwić... Do tego ostatnio pobolewa mnie brzuch i może lekko krzyż - nie panikuję bo przecież wiadomo że w ciąży zdarzają się różne dolegliwości, szczególnie pod koniec- mogą to być objawy zbliżającego się porodu. Tylko co z tymi ruchami dzidziusia...???? Jak sądzicie???