reklama
Dorotka_23
Fanka BB :)
Z kieliszkiem to prawda - rodziłam w grudniu 2008, mam nadzieję, że w tej kwestii nic się nie zmieniło
p.powietrzem
Rzeczywiście tak jest. Moja kuzynka rodziła miesiąc przede mną w innym mieście, tam dokarmiali dziecko butelką, ona miała problemy z pokarmem, a po wyjście dziecko tak się przyzwyczaiło do butli, że cyca nie chciało. Próbowała przez nakładki na piersi i trochę to nawet pomagało przez jakiś czas, ale nie za długo. Szybko zrezygnowała z karmienia piersią, tym bardziej, że pokarmu i tak nie było przez to, że Kuba nie jadł. Ja Wojtka rodziłam na Brochowie. Rzeczywiście, to co przeżyłam w pierwszych dniach, to chyba najgorsze wspomnienia z całego pobytu w szpitalu. Piersi paliły żywym ogniem, on tylko ssał i ssał, a ja ryczałam z bólu. Pielęgniarki pomagały, przy każdym dokarmianiu sprawdzały czy na pewno nie mam jeszcze pokarmu, nawał przyszedł na trzeci dzień i wtedy też ściągały, żeby nie było zastoju i gratulowały, że dziecka nie trzeba już dokarmiać. Tak więc karmienie z kieliszka daje naprawdę dużo.
Margana, witaj na tym wątku :-) Ciekawe, czy się spotkamy na porodówce ;-) Byłaś już na wizycie u ordynatora? Ja wybieram się w przyszły wtorek, mam nadzieję też odwiedzić porodówkę, może uda mi się pogadać z anestezjologiem.
Obiło mi się o uszy, że na Borowskiej podają zzo, wiecie coś na ten temat???
Obiło mi się o uszy, że na Borowskiej podają zzo, wiecie coś na ten temat???
Dorotka_23
Gosia- to dziwne cofają się w rozwoju, czy co? w 2008 kieliszkiem a teraz butlą?
A rodziłaś na rodzinnej, jeśli tak to jak się ją teraz załatwia. Czy trzeba wcześniej się umawiać, coś donosić, płacić? Opowiedz proszę coś więcej.
Ja mam termin na styczeń.
A rodziłaś na rodzinnej, jeśli tak to jak się ją teraz załatwia. Czy trzeba wcześniej się umawiać, coś donosić, płacić? Opowiedz proszę coś więcej.
Ja mam termin na styczeń.
Ostatnia edycja:
reklama
Dorotka_23
Devi, Gosia a ja ponowię pytanie :Co należy zrobić by rodzić na sali do porodów rodzinnych. Kiedyś była opłata-cegiełka ale teraz zmieniły się przepisy. Czy trzeba mieć jakieś pozwolenie od ordynatora, zaświadczenie ze szkoły rodzenia?
I wyniki jakich badań należy wziąć ze sobą? Wszystko się zmienia a ja potrzebuję świeżych informacji.
Z góry dziękuję.
I wyniki jakich badań należy wziąć ze sobą? Wszystko się zmienia a ja potrzebuję świeżych informacji.
Z góry dziękuję.
Podziel się: