reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

reklama
ja będę mieć cc na Kamienskiegog.
Możecie poradzić coś, co ze sobą zabrać, na co się przygotować?
Na ich stronie pisze że ubranka dla dziecka można mieć, ale jak się nie ma to dają? Czy lepiej mieć swoje?

fredka100 ja mam zamiar rodzić na Brochowie i bardzo bym Cie prosiła o napisanie co trzeba spakować do torby,a co jest zbędne?
No i w ogóle jak wspominasz poród? Miałaś lekarz stamtąd?

Margana,

Dla dziecka musisz mieć pieluchy i chusteczki, ubranko na wyjście ze szpitala. Polozne ubierają dzieci w ubranka szpitalne. Ja kupowałam tez smoczek, bo moja córcia płakała przy nastweitalniu na żółtaczke. Rozki sa z poszewki z włozonym ręcznikiem, ale spełniają funkcje, więc nie ma co zabierac do szpitala toreb zapakowanych po brzegi. Dla siebie weź podpaski i majtki jednorazowe. Podkłady dają z ligniny, więc moich nie zuzyłam. Sa tez szpitalne koszule, które na pewno warto załozyc na pierwszą dobę kiedy mocno się krwawi. Warto pomyslec o czyms do jedzenia, bo kuchnia szpitalana najlepsza i zbyt obfita nie jest; kolacja o 16.30:) Wez tez swój termometr, sztućce i kubek.

POWODZENIA!

fredka dzieki wielkie! Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie - Pamiętasz moze nazwe szczepionki jaką zaszczepili Ci dzidzię na WZW? Moze w ksiażeczce zdrowia masz wpisaną?
A tak ogólnie to jesteś zadowolona z tego szpitala? Wybrałabyś go jeszcze raz?

Urodziłam na Brochowie przedwczoraj, dzis juz jestesmy w domu. Jestesmy bardo zadowoleni z pobytu tam. I na przedporodowej, i w czasie porodu i po ..wszedzie bardzo mile położne, lekarze, mozna liczyc na ich pomoc, dokramia dziecko, pomoga przewinac. Po porodzie mluszka dostanie sie po kilku godzinach wiec mozna spokojnie odpoczac. środki przeciwbolowe tez daja. Ogolnie miala troche obaw przed wizyta w tym szpitalu ale naprawde nie ma sie do czego przyczepic:)

devi dzieki za najświerzsze wiesci:-) A powiedz mi, trzymają sie tam tej zasady, że po porodzie przez dwie godziny dziecko leży z matką? I czy miałaś ZZO?

No i przede wszystkim moje gratulacje! Oby dzidzia rozwijała sie zdrowo!

reklama
Margana- tak, maluch był ze mna 2 godziny a nawet ciut dłużej. Podczas gdy ja rodziłam łożysko, malucha poszli pomierzyć a potem czekał na mnie z tatą w pokoju obok (przy sali do porodów rodzinnych). Tam go dostałam do piersi i tak sobie lezlismy razem, potem jeszcze tam dostałam obiad i mogłam wziąc prysznic (nie byłam naciea-ochroniono mi krocze, poród szybciutki i mało bolesny wiec miałam duzo siły na prysznic).

Do góry