reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

reklama
Witam,
jestem tu nowa i to mój pierwszy post na forum. Podczytuje forum od kilku dni i widzę, ze na wątku wrocławianek mało sie pisze ;).
Jeśli macie jakieś ciekawe informacje o porodzie w wodzie na kamieńskiego będę wdzięczna. termin mam na 5 sierpnia i zdecydowałam sie rodzić na Kamieńskiego w wodzie.Szczerze to nie znam opini o takim porodzie przeczytałam kilka artykułów i one mnie przekonały. Czy któraś z was może się wypowiedzieć?

Pozdrawiam,

Witamy onaion
Bo we wrocławiu nikt nie rodził w wodzie, W szpitalach w których jest dostępna wanna w wodzie jest się do pełnego rozwarcia. Tak nam tu wiadomo...nikt jeszcze nie doniósł, że jest inaczej :-) Co zrobisz jeżeli wanna w czasie kiedy przypadnie Ci rodzić będzie zajęta ?

felidea z tego co mówiła mi położna nawet jak bedą trzy rodzace to bedzie szansa na poród w wannie. polega to na tym, ze są dwie imersje wodne po pół godziny. to zależy od mojego stanu i checi czy zakończe poród w wannie czy nie. to info od położnej. a jak nie wanna to? ..... w sumie nie wiem :confused: czytałam o krzesełku i to chyba pozycja dla mnie. A co polecasz?

onaion - nie każda kobieta może rodzić w wodzie. Przeciwwskazaniem jest m.in. pozytywny wynik na gronkowca. Kiedy ja rodziłam (na Kamińskiego) wanna była pusta. Ani ja, ani druga rodząca nie korzystałyśmy z niej.

Witam,
jestem tu nowa i to mój pierwszy post na forum. Podczytuje forum od kilku dni i widzę, ze na wątku wrocławianek mało sie pisze ;).
Jeśli macie jakieś ciekawe informacje o porodzie w wodzie na kamieńskiego będę wdzięczna. termin mam na 5 sierpnia i zdecydowałam sie rodzić na Kamieńskiego w wodzie.Szczerze to nie znam opini o takim porodzie przeczytałam kilka artykułów i one mnie przekonały. Czy któraś z was może się wypowiedzieć?

Pozdrawiam,

Hej,
Ja też brałam pod uwagę poród w wodzie, ale okazało się, że podczas porodu w wodzie nie można pobrać krwi pępowinowej. Piszę to, bo ja się późno o tym dowiedziałam i może ta informacja też będzie dla Ciebie cenna. Pozdrawiam :)

hej,
ja rodziłam na kamienskiego w styczniu tego roku. Nie korzystałam z wanny, ale też słyszałam że wykorzystuje się ją w 1 fazie porodu. Polecam wykupienie prywatnej położnej, mi bardzo pomogła:)

dziekuję dziewczyny za informacje.
Ferulka Połozna mam już umówoną. Panią Barbarę Muchę- podobno specjalistka od wody, a od koleżanek wiem, ze bez wody tez daje rade. Do wody wchodzi sie przy rozwarciu ok. 4-5 cm
Barberka masz racje. Ja natomiast nie pobieram krwi pępowinowej wiec nie robi mi to różnicy.
cwietka jakiego gronkowca? to badanie robia przed porodem? ja zrobiłam cały komplet badań o których piszą na swojej stronie, ale o gronkowcu tam nie wsominają.

pozdrawiam;-)

reklama
pierwsze dziecko rodziłam na Kamieńskiego - nei w wodzie, a teraz właśnie myslę o wodzie. Ale czy to prawda że ten poród na Kamieńskiego nie jest do końca w wodzie? Ja bym chciała żeby dziecko się urodziło do wody... onaion - wiesz coś na ten temat?
Ja nie umawiam położnej, bo babeczki sa tak dobre na Kamieńskiego że szkoda kasy - zawsze pomogą te z dyżuru.

Do góry