reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrócić do formy

reklama
hihibhi ja tez a nie chcę się tu wymądrzac bo specjalistką jest Melanie ale mi sie obiło o uszy że przy takich cwizeniach najpierw może byc uczucie przybierania na wadze i nabierania masy, a dopiero potem się hcudnie...
Mam rację czy nie??? Melanie wyprowadź mnie z błędu jk się mylę

no to teraz poudaje, że się znam na rzeczy ;) :D

Gosiczko najlepiej jest ćwiczyć tzw przywodziciele i odwodziciele - sama nazwa mówi jak je ćwiczyć ;) :

przywodziciele - przywodzenia nogi do wewnątrz
odwodziciele - odwodzenia nogi na zewnątrz

ale ogólnie na spalanie tkanki tłuszczowej polecam ćwiczenia aerobowe tj takie kiedy tętno wyoni około 120 ud/min
czyli:
-wcale nie za szybka jazda na rowerze
-szybki spacer (jak na spóźnione spotkanie)
-czy ćwiczenia do muzyki (typowy aerobik i małej i średniej intensywności )
itp itd

jeśli czujesz, że powiększają się tam Tobie uda po kilku dniach ćwiczeń, to raczej bym się nie przejmowała, to złudne uczucie, bo proces budowania masy mięśniowej jest bardzo długi i nie martwiłabym się na Twoim miejscu, że będziesz miała za duże mięśnie ;) narazie nogi mogę tobie puchnąć od obciążenia jakie im zafunkowałaś - ale to normalka :)

Juz w tym wątku pisałam, że na uda świetne są wypady - w przód, w tył i na boki
jednak b. ważne jest poprawne wykonywanie tych ćwiczeń - błędy najlepiej jest korygować widząc ćwiczącego, bo opisać się wszystkiego nie da i wychwycić wszystkich błędów też nie :( niestety

...no ale od czego mamy net i tym podobne pomoce naukowe ;)

jak są jeszcze jakieś pytania...
to śmiało :)

czas mam :) a zależy mi, żeby efekt końcowy był super ;D Chcę jak najbardziej wysmuklic nogi, bo po ciąży 90% nadwagi ulokowało mi się na udach.

wysmuklisz je prędzej niż dobudujesz mięśnie
chodzi mi o to, że szybciej spala się tłuszczyk niż rośnie mięsień :)

gratuluję zaparcia - trzymaj tak dalej :)

Melanie pisze:
wysmuklisz je prędzej niż dobudujesz mięśnie
chodzi mi o to, że szybciej spala się tłuszczyk niż rośnie mięsień  :)

gratuluję zaparcia  - trzymaj tak dalej  :)

Tak? No to bomba - bo nie tyle na mięśniach mi zależy, co właśnie na spaleniu tłuszczyku. ;D ;D ;D Mam nadzieję, że do lata zdążę ;D

Gosiczko a powiedz mi kochana Ty moja te linki to sa ćwiczenia do muzyki ale z obrazem czy tylko z dzwiękiem??? Ja mam tylko z dźwiękiem i troszku jestem zawiedziona :( :(

reklama
Te które wkleiłam to są tylko z dźwiękiem niestety, bez obrazu. Ale mnie akurat się fajnie przy tym cwiczy ;D

Do góry