reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

reklama
Dziewczyny to zabawa na nabicie stron :) propozycja ode mnie: napisz z czego jesteś z siebie dumna w ostatnim czasie (i nie musi to być temat staraczkowy)
Ja zacznę:
- za stawianie siebie na pierwszym miejscu i robienia rzeczy, które odkładałam, bo się bałam
- ogarnianie przestrzeni w domu, układanie w szafkach i pozbywanie się nadmiaru :)

A ja jestem dumna z tego, że wzięłam się za siebie 🫣 wróciłam do ćwiczeń, zdrowego jedzenia i bardziej aktywnego trybu życia 😊 i jakoś tak fajnie dni przez to mijają, że jakoś temat starań nie siedzi tak w głowie (faktycznie dalej się zapisujemy na badania, wizyta w klinice) ale nie jest to temat nr 1 zawracający głowę. A no i jestem jeszcze dumna z lekkiej weryfikacji osób dookoła i pozbyciu się toksycznych znajomości 🤷🏼‍♀️🫢

Ile przeczytałaś?! Ja mam dwie w kindlu otwarte i nie mogę skończyć 😂 a też się twardo biorę za czytanie

Miałam kiedyś podpytać ile wagowo zrzuciłaś, ale wiem, że ilościowy cel nie był Twój. Babo, ale 10kg?! Jestem z Ciebie dumna! Serio, wyczyn ogromny!

Widzę, że więcej czytaczek mamy - to może jakieś polecenia co warto przeczytać, co wam się podobało, a co nie?
Teraz czytam trzeci tom serii granice ryzyka M. O. Sobczak - Szrama - polecam wszystkie trzy. Podobnie jak serię kolory zła. Czytałam też ostatnio nową książkę Nosowskiej - Nie mylić z miłością - uwielbiam jej styl pisania. Poza tym polecam np. Z. Miloszewski - Bezcenny, czy W. Chmielarz i Wyrwa. Przeczytałam też niedawno, ponownie, Dom nad rozlewiskiem M. Kalecinskiej - lubię wracać do atmosfery tej książki.

Narazie wymieniam podstawową garderobę 🙈 gładkie t-shirty w bazowych kolorach, 3 pary rurek 7/8 (na mnie znaleźć spodnie 7/8 to już wyczyn, większość jest to połowy łydki teraz 🤦🏻‍♀️- nosiłam za krótkie spodnie zanim to było modne 😂), małe szaleństwo cudne beżowe dzwony 😂 zakochałam się w nich (mój mąż mniej 😂). Jeszcz mam w planach ramoneskę i kilka innych rzeczy ale teraz nie wiem jak się potoczą losy mojej garderoby 🤷🏻‍♀️
Oversize nadal jest w modzie, a i na najbliższy czas powinien się sprawdzić 😉

Dzwony? Kiedyś uwielbiałam ten krój! ;D

A ja jestem dumna z tego, że wzięłam się za siebie 🫣 wróciłam do ćwiczeń, zdrowego jedzenia i bardziej aktywnego trybu życia 😊 i jakoś tak fajnie dni przez to mijają, że jakoś temat starań nie siedzi tak w głowie (faktycznie dalej się zapisujemy na badania, wizyta w klinice) ale nie jest to temat nr 1 zawracający głowę. A no i jestem jeszcze dumna z lekkiej weryfikacji osób dookoła i pozbyciu się toksycznych znajomości 🤷🏼‍♀️🫢
Taka weryfikacja bardzo pomaga na głowę - super, że udało Ci się odciąć toksyczne znajomości ☺️

reklama
Do góry