reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

No i u mnie kiszka z IUI, okazało się że w tym miesiacu mam ponownie owulację po stronie bez jajowodu. Gin. stwierdziła, że możemy zrobić ale jej zdaniem skuteczność samego IUI jest dość niska, a jeszcze w połączeniu ze stroną bez jajowodu to już bardzo niskie szanse i szkoda wydawać kasę w tym miesiącu na tą procedurę. Dziś mam zastrzyk i w środę do kontroli czy doszło do pęknięcia pęcherzyka. To mi już chyba można wpisać negatyw na koniec miesiąca ....

reklama
Wiem, jak już pisałam tam kiedyś, po prostu strasznie by mnie kusiło, pomimo wiedzy, że to za wcześnie itd. 🙈 Ale może rzeczywiście jakoś dam radę 🙃😂

No i u mnie kiszka z IUI, okazało się że w tym miesiacu mam ponownie owulację po stronie bez jajowodu. Gin. stwierdziła, że możemy zrobić ale jej zdaniem skuteczność samego IUI jest dość niska, a jeszcze w połączeniu ze stroną bez jajowodu to już bardzo niskie szanse i szkoda wydawać kasę w tym miesiącu na tą procedurę. Dziś mam zastrzyk i w środę do kontroli czy doszło do pęknięcia pęcherzyka. To mi już chyba można wpisać negatyw na koniec miesiąca ....
Wiem, że nie tego się spodziewałaś, ale znamy przypadki ciąż ze strony z niedrożnego lub zupełnego braku jajowodu. Nadal jest więc szansa, że będzie to udany cykl.

Rozmawiałaś z tą lekarką o tym, żeby trochę podstymulować kolejny cykl?

Wiem, jak już pisałam tam kiedyś, po prostu strasznie by mnie kusiło, pomimo wiedzy, że to za wcześnie itd. 🙈 Ale może rzeczywiście jakoś dam radę 🙃😂
Ja nie dałam, nie wiem co mnie podkusiło ale wzięłam też betę 🙈 najwyżej będę stękać 🤨. Dziś wyniki. Pierwszy raz robię betę przed testem 🧐🙈.

Ja nie dałam, nie wiem co mnie podkusiło ale wzięłam też betę 🙈 najwyżej będę stękać 🤨. Dziś wyniki. Pierwszy raz robię betę przed testem 🧐🙈.
Właśnie pamiętam, jak o tym pisałyśmy na początku wątku 😂 Koniecznie daj znać, jak będą wyniki 😉 Póki co 🤞

reklama
Wiem, że nie tego się spodziewałaś, ale znamy przypadki ciąż ze strony z niedrożnego lub zupełnego braku jajowodu. Nadal jest więc szansa, że będzie to udany cykl.

Rozmawiałaś z tą lekarką o tym, żeby trochę podstymulować kolejny cykl?
Każdy cykl mam stymulowany lamettą. Wiem, że może być ciąża przy owu z przeciwnej strony jednak jeśli przez taki czas nigdy sie nie udało to nie widzę żadnego powodu dla którego w tym miało by wyjść. Zajście w pozamaciczną w cyklu z drożnością nie traktuje nawet jako sukces, bo to dla mnie tylko potwierdza problem. Dzisiaj jestem już zła dosłownie na wszystko. Wielkich oczekiwań do IUI nie miałam ale zawsze była to jakaś zmiana postępowania, która dawała jakąś minimalną nadzieję że może jednak to dobry kierunek.

Do góry