reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Dziewczyny a powiedzcie mi do invitro jak są pobierane plemniki? Wygląda to tak jak przy badaniu nasienia czyli do kubeczka czy przy pomocy biopsji jąder? Przeczytałam teraz podst istaembriolog odnośnie ivf w ramach programu i pisze ona o biopsji. Ja byłam przekonana jakoś, że biopsja jest wykonywana tylko gdy są bardzo źle wyniki nasienia. Coś więcej wiecie o tym ?
Plus pisze, że nie będzie możliwości nawet dopłaty w celu badania zarodków.
Pobranie tak jak przy badaniu nasienia :)

Sorki, że udzielam się bez zapisania, wybaczcie. Podczytuje Was cały czas regularnie i mocno kibicuję, szczególnie długoletnim staraczkom.💚 miałam się zapisać w tym miesiącu, ale u mnie wynik cały czas ten sam.
Jestem w szoku, że tyle osób tu jest gotowa na ivf. Może dzięki refundacji nie będzie to już tematem tabu. Trzymam kciuki, bądźcie silne w dążeniu do spełnienia tego pięknego marzenia 🍀

reklama
Dziękuję Wam wszystkim za życzenia 🥰🙂 trzymajcie się mocno i wysyłam Wam tonę zarazków ciążowych 😘😘😘😘😘😘😘😘
I jeszcze ja, jeszcze ja!!! ❤️ Wszystkiego tylko i wyłącznie najlepszego. Dużo zdrówka i radości! Trzymam kciuki i czekam na zdjęcie, jak już maluszek będzie przytulony do mamusi od zewnątrz ;) Buziaki 😘 😘😘

No właśnie z tego co tu na forum czytam, to AMH powinno się badać przy laboratorium, bo jest nie trwałe i przewożenie krwi może zaniżyć wynik. Dziewczyny prawda to ?
Tylko że to u mnie by się kompletnie nie sprawdziła ta teoria. Bo każda próbka była wysyłana, w tym jedna z diag była pobrana w szpitalu gdzie pobierają krew właśnie na badania wrażliwe. Mało tego z synevo miała nawet dłużą podróż do głównego labu niż próbki z diagnostyki.

W szpitalu pytałam o to przewożenie i panie mówiły że nie ma opcji żeby z powodu przewożenia były zmienione wyniki, bo one każdą próbkę zabezpieczają tym bardziej, że to jest szpital i mają dużo próbek pobieranych na badania wrażliwe. Więc idąc takim tropem z synevo powinnam mieć najgorsze wyniki, a nie najlepsze bo próbka miała najdalej do labu i najdłużej czekałam na wynik. Plus z diagnostyki pierwsza była bardzo szybko przebadana chyba nigdy mi się nie zdarzyło żebym po 4 h miała już wynik krwi. Więc ta teoria z przewożeniem i zaniżeniem wyniku nie bardzo mi pasuje.
Bardziej właśnie wpływ stymulacji i może w niewielkim stopniu suple ale tu uważam, że jest za krótki czas ich brania plus może jakieś bardzo słabe sprzęty mają w diagnostyce 🤷🏻‍♀️

Ostatnia edycja:
@wrobelmm
Simon Cowell Wow GIF by America's Got Talent

reklama
Do góry