annn1
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
smutno mi że też musiałaś tego doświadczyć ja już tak samo wiedziałam od 12 tc że jest coś nie tak,później już było tylko gorzej na kolejnych usg,także rozumiem dobrze przez co musiałaś przejśćCześć, bardzo mi przykro z powodu Twojej starty. Sama straciłam ciążę na etapie 18TC wiedząc, że zakończy się niepowodzeniem już od 12TC.
Coś jest nie tak to znaczy co? Co mówili lekarze? Obrzęk? Bo z tego co pisałam to nie znaleziono przyczyny straty (chyba, że ja nie doczytałam)smutno mi że też musiałaś tego doświadczyć ja już tak samo wiedziałam od 12 tc że jest coś nie tak,później już było tylko gorzej na kolejnych usg,także rozumiem dobrze przez co musiałaś przejść
malutka miała wiele problemów z narządami które nie rozwijały się prawidłowo,były różne badania,lekarze nie znaleźli przyczyny dlaczego wszystko poszło w taką stronę,nie były to wady genetyczne a sytuacja w której się znalazłam jak powiedzieli lekarze losowa,która może się przydarzyć każdemu ..ciąża została zatrzymana w 16 tygCoś jest nie tak to znaczy co? Co mówili lekarze? Obrzęk? Bo z tego co pisałam to nie znaleziono przyczyny straty (chyba, że ja nie doczytałam)
Rozumiem, u nas od 12TC był uogólniony obrzęk płodu i HlHS czyli nie wykształcona lewa komora serca. Dodatkowo mała miała Trisomie 21 chromosomu. Niestety, przykre to mówić, ale w takiej sytuacji lepiej, że odeszła.malutka miała wiele problemów z narządami które nie rozwijały się prawidłowo,były różne badania,lekarze nie znaleźli przyczyny dlaczego wszystko poszło w taką stronę,nie były to wady genetyczne a sytuacja w której się znalazłam jak powiedzieli lekarze losowa,która może się przydarzyć każdemu ..ciąża została zatrzymana w 16 tyg
też jestem tego samego zdania że czasem w takich sytuacjach tak jest najlepiej i nie ma innej drogi..Rozumiem, u nas od 12TC był uogólniony obrzęk płodu i HlHS czyli nie wykształcona lewa komora serca. Dodatkowo mała miała Trisomie 21 chromosomu. Niestety, przykre to mówić, ale w takiej sytuacji lepiej, że odeszła.
Oooo widzisz ciekawa wiadomość. Dobrze że zrobiłaś jeszcze raz to AMH lepiej się czujesz z taką informacją?Dziewczyny, na prośbę swojej gin ponowiłam znowu badanie AMH w innym laboratorium, tym razem na początku cyklu. I ze swojej strony mogę Wam podpowiedzieć, że jeśli bierzecie leki na stymulację cyklu to nie badajcie AMH w trakcie ich picia i w cyklu w którym już np lametta była użyta. Nie wierzyłam swojej gin, że to może zaburzać wynik ale zrobiłam 3 raz Amh w maju. Tym razem w 2dc i moje AMh nie wynosi 0,6 ale 1,3. Chyba nawet moja gin nie liczyła na taką różnicę, bo mówiła że stymulacja obniża wynik AMH jeśli się bada po wybraniu leków w danym cyklu i stawiała że AMH może mi wyjść nie 0,6 tylko jakieś 0,9 (co i tak jest ogromnym spadkiem u mnie w porównaniu z AMh z zeszłego roku) dałoby to już pewność co do refundacji leków przy ivf.