reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Dziewczyny a stosowałyscie coś na wspomaganie owulacji np. Niepokalanej lub czerwona koniczyne albo jakieś tabletki na Ovu?
Mi lekarz zaleciła NAC w 3-7dc (ale za późno doszła paczka, więc zacznę w następnym), a po zrobieniu drożności mam przepisany letrozol. To trzeba już brać z kontrolą na monitoringu. Sporo dziewczyn tutaj ma z tym doświadczenie (albo z Clo).
A na poprawę jakości komórek jajowych biorę koenzym Q10 w formie ubichinoLu.

reklama
Wynagrodzi - w ten czy inny sposób! Pamiętaj, że w maju mamy w puli tylko szczęśliwe losy! 😉

W sytuacji z połamanym kwiatkiem doskonale rozumiem Twojego męża 😅

Ja czasem nawet kupuję nawozy do kwiatów - różne w zależności od roślin. No… Myślicie, że nawóz może się przeterminować? 😅
Aaa, zapomniałam o tych majowych losach😆🥰

A w ogóle to zauważyłam na pierwszej stronie, że masa urodzin w tym maju🤩 oby to miało konkretne przełożenie💪
🍀

No dobra 16 😂
Posadzilam powojniki, dużo słoneczników, trochę jeżówki.
Zobaczymy jak to urosnie.
@anyżowa
A co do przterminowych nawozów, to mi notorycznie jakieś zostają i je używam😂
To nie ja, to wrobelmm 🙈 ja nie używam rzadnych nawozów, nawet przeterminowanych😂
Gratuluje, że udało się podziałać w ogródku, teraz tylko czekać na efekty, oszałamiające i wpędzające w podziw🫠😉

Ostatnia edycja:
Prawda! Przy tych wszystkich staraniach nie możemy przestać żyć normalnie i zapominać o tym, że nadal możemy się dobrze bawić i cieszyć drobnymi przyjemnostkami.

Chętnie poszłabym na imprezę i trochę poruszała tyłkiem na parkiecie, ale dopadła mnie angina 🤦‍♀️
O nie na samą majówkę🙄...mam nadzieję, że czujesz się troche lepiej już... wracaj szybko do zdrowia! 🙂

Hej, poproszę wpisać na testowanie 16maj :)

Ostatnio was trochę zaniedbuje za co z góry przepraszam.

Co u mnie nowego, byłam u gina wczoraj, była owulka z 2dni temu, kazała działać.
Oprócz tego konieczne badanie nasienia(mąż niechętnie ale pójdzie 😂)
No i ja maj/czerwiec na drożność jajowodów i posiew z pochwy 🥲

któraś miała robiona drożność jakie odczucia?
Jakby nasienie wyszło słabo to co dalej? Jakieś leki przepisują na to?
No to działajcie ostro🔥

Miałam Sono Hsg z pianką i mnie akurat nie bolało, tylko w pewnych chwilach uczucie rozpierania czułam, poza tym naprawdę dobrze zniosłam (oba jajowody były drożne).

Dziewczyny a stosowałyscie coś na wspomaganie owulacji np. Niepokalanej lub czerwona koniczyne albo jakieś tabletki na Ovu?

inozytol, Q10, Wit C , magnez , foliany, generalnie organizm musi być naładowany witaminami i minerałami. Pamiętać o śniadaniu i jeść odżywczo i regularnie. No i Wit d 3. Najlepiej zrobić sobie badania i sprawdzić niedobory.
Nac pomoże przy dominacji estrogenowej.

Hej, poproszę wpisać na testowanie 16maj :)

Ostatnio was trochę zaniedbuje za co z góry przepraszam.

Co u mnie nowego, byłam u gina wczoraj, była owulka z 2dni temu, kazała działać.
Oprócz tego konieczne badanie nasienia(mąż niechętnie ale pójdzie 😂)
No i ja maj/czerwiec na drożność jajowodów i posiew z pochwy 🥲

któraś miała robiona drożność jakie odczucia?
Jakby nasienie wyszło słabo to co dalej? Jakieś leki przepisują na to?
Nasienie wyszło słabo, podkrecilismy je suplami (tenfertil) i kolejne już wyszły ładne wyniki.
Ja z kolei miałam posiewy i drożność. Drożność prywatnie razem z usg 3d, miałam moment, w którym mnie zakłuło podczas badania na sekundę i tyle. Bardziej się stresowałam przed (myslałam, że zemdleje 🫠). Spodziewałam się czegoś gorszego. 😅

Też mam macicę dwurożna i miałam również przegrodę ale już usunięta. Trzeci cykl z accofilem i encortonem. Brałam też plaqenil przez 4 miesiące. Jak na razie bez rezultatu.
u mnie mówią ze nie ma za dużej przegrody, ale lekarz zlecił histero z ewentualnym usunięciem. Chociaż on nie jest przekonany. Byłam u kilku lekarzy aby ocenili, każdy powiedział, że wada jest niewielka i nic się z nią raczej nie da zrobić.

reklama
Też mam macicę dwurożna i miałam również przegrodę ale już usunięta. Trzeci cykl z accofilem i encortonem. Brałam też plaqenil przez 4 miesiące. Jak na razie bez rezultatu.
Ja encorton odstawiłam, miałam po nim okropne skutki uboczne. U nas też już któryś z kolei cykl z Accofilem nieudany. Ogólnie biorę go w owulację, a Ty? W ciąży też heparyna z uwagi na wyniki trombofilii.

Do góry