reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

reklama
Dziewczyny, po 5 cyklach starań, postanowiłam tu dołączyć, bo brakowało mi kogoś, komu mogłabym się trochę pożalić, kogoś kto by mnie zrozumiał. Było mi bardzo miło zaglądać tu przez ten miesiąc i otrzymywać dokładnie takie wsparcie, jakiego szukałam ❤️ Dziewczyny, jesteście najlepsze! Bardzo wam za wszystko dziękuję 🤗 6. cykl okazał się w końcu szczęśliwym, dziś przyrost bety 216% 🙈 Część zasług przepisuje tu tym, które mnie namówiły na testy owu i apkę Premom, dzięki nim w końcu złapałam owulacyjnego króliczka 😜 Wszystkim Wam życzę upragnionych dwóch kreseczek, trzymam kciuki i wierzę, że to już bliżej niż dalej 🤞 Ściskam ❤️

Spróbuj przy kolejnej okazji - możesz je dodać do zupy już na talerzu, a nie w całym garnku. To jeden ze smaków mojego dzieciństwa u dziadków. Fasolowa, ziemniaczki duszone z zasmażaną cebulką + mizeria (u mnie również na słodko-kwaśno), kisiel (jedzony koniecznie siedząc na betonowych schodach przed domem) i poranne kakao <3
Jasne, spróbuję 🙂
Achhhh te wspomnienia z dzieciństwa. Cieszę się, że jestem z tego pokolenia, któro gnało światami i nie miało czasu zjeść , no chyba że w locie🙈

Dziewczyny, po 5 cyklach starań, postanowiłam tu dołączyć, bo brakowało mi kogoś, komu mogłabym się trochę pożalić, kogoś kto by mnie zrozumiał. Było mi bardzo miło zaglądać tu przez ten miesiąc i otrzymywać dokładnie takie wsparcie, jakiego szukałam ❤️ Dziewczyny, jesteście najlepsze! Bardzo wam za wszystko dziękuję 🤗 6. cykl okazał się w końcu szczęśliwym, dziś przyrost bety 216% 🙈 Część zasług przepisuje tu tym, które mnie namówiły na testy owu i apkę Premom, dzięki nim w końcu złapałam owulacyjnego króliczka 😜 Wszystkim Wam życzę upragnionych dwóch kreseczek, trzymam kciuki i wierzę, że to już bliżej niż dalej 🤞 Ściskam ❤️
Gratulacje jeszcze raz ❤️ Życzę Ci nudnych 9 miesięcy! :)

Zupę brokułową lubię, ale miewam z nią problemy, bo czasem okropnie mi śmierdzi i wówczas nie jestem w stanie jej przełknąć.
Wiem o co chodzi, ja robię dwie nielegalne rzeczy: 1) dodaje slodzika (wcześniej cukier teraz ksylitol) 2) serek topiony 🫣 ale plasterek czy kawałek sera topionego przy takiej ilości warzyw i wartości jakoś mi umyka i nie uważam za turbo grzech. I wolę zupę krem niż taką normalną :)

Super, gratulacje!

A wiecie, że groch i fasola to są turbo plodnosciowe? Zresztą fasola po bretońsku to chyba najbardziej naładowana plodnosciowymi składnikami zupa. Dodajemy tam passate pomidorowa i przecier w którym jest więcej likopenu niż w pomidorach. A likopen plemniki naszych panów bardzo lubią. Dorzucamy mięso z kurczaka lub kiełbasę z kurczaka, marchew. Doprawiamy oregano z działaniem przeciwzapalnym i czekamy jak partnerowi zaczną aż jajka puchnąć od produkowania nowych cudownych wojowników!

reklama
Ja byłam Irma a Ty?
No to teraz patrzcie! 😁 Na początku tego roku postanowiłam sobie spełnić swoje niespełnione nastoletnie marzenie, czyli zebrać wszystkie komiksy W.I.T.C.H. 🙈 Zbierałam kiedyś, ale w pewnym momencie mój chrzestny (który mnie wychowywał) stwierdził, że jestem już za duża i kazał mi je wyrzucić 😢 Udało mi się uratować tylko kilka numerów. Ale zawsze się zastanawiałam jak ta cała historia się skończyła 😂
No i postanowiłam zakupić te wszystkie zbiorcze tomy 🥰

Załączniki

• B78C3AD5-C32A-47B6-A890-E061786B58E8.jpeg
    B78C3AD5-C32A-47B6-A890-E061786B58E8.jpeg
    13 KB · Wyświetleń: 55
Do góry