reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

A ja jestem pierwszy raz po Ovi ( ale to pewnie wiecie😂). Mnie po prostu wiele rzeczy intryguje. Czasem jak się na coś uprę, to żyć nie dam, a muszę 😂 Ostatnio tak było z zorzami. Jeździliśmy wszędzie żeby tylko coś zobaczyć 😂

No i powiem Wam osobiście, że pierwszy raz na pinku mam tak grubą krechę 😅 w żadnej ciąży chyba mi pink tyle nie ofiarował, co po ovi. Tak sobie myślę, że ładnie to wygląda. Pojebana 🫠

reklama
Najważniejsze jest tu chyba czy można zbadać któreś z ANA, którego ujemny wynik wykluczyłby obecność innych. Mam na myśli oczywiście kontekst niepowodzeń położniczych przy braku objawów chorób autoimmunologicznych.
Wszystkie ANA badają to samo, tylko w różnych zakresach ;)

Z ciekawości sprawdziłam ceny w mojej diagnostyce:
- ANA2 94 zł (miano i typ świecenia)
- ANA3 155,80zl (16 antygenów)
- ANA4 166,25 zł (tj. łącznie zakres ANA2 + ANA3)

Podsumowując:
- jeśli mamy środki i 70zl nie robi żadnej różnicy, najlepiej zrobić ANA4, bo taki zestaw da nam od razu najszerszy zakres badania i obraz całości
- ANA2 będzie wystarczającym przy braku klinicznych objawów choroby, jednak musimy się liczyć z tym, że w przypadku wyniku dodatniego, koniecznym będzie zrobienie również ANA3, a tym samym koszt wzrośnie i będzie wyższy niż w przypadku zrobienia od razu ANA4.

Jak na „dzień spędzony na lenistwie” dzień, to całkiem sporo zrobiłaś ;)

Z mężem, to się nawet zdążyłam posprzeczać z tego wszystkiego 😅

Bardzo Ci dziękuję za te pochwały ❤️ - rozważam wydrukowanie ich i powieszenie nad biurkiem, żebym mogła na nie spojrzeć w chwilach zwątpienia ;)
Nie ma za co dziękować, to tylko kilka słów prawdy🙂

Haha, tydzień wystarczył żeby się od niego troszkę odzwyczaić😃, aleeee -czasem trzeba się tak posprzeczać, żeby później mogłobyć jeszcze milej😁

A ja jestem pierwszy raz po Ovi ( ale to pewnie wiecie😂). Mnie po prostu wiele rzeczy intryguje. Czasem jak się na coś uprę, to żyć nie dam, a muszę 😂 Ostatnio tak było z zorzami. Jeździliśmy wszędzie żeby tylko coś zobaczyć 😂

No i powiem Wam osobiście, że pierwszy raz na pinku mam tak grubą krechę 😅 w żadnej ciąży chyba mi pink tyle nie ofiarował, co po ovi. Tak sobie myślę, że ładnie to wygląda. Pojebana 🫠
Haha, szalona ;) A ile Ty już po ovi jesteś?

Nie ma za co dziękować, to tylko kilka słów prawdy🙂

Haha, tydzień wystarczył żeby się od niego troszkę odzwyczaić😃, aleeee -czasem trzeba się tak posprzeczać, żeby później mogłobyć jeszcze milej😁
Prawda! Mam tak, że jestem zła jak wyjeżdża na dłużej, ale jak wraca to też muszę się przestawić ;) Chociaż wczorajsze sprzeczki to akurat dotyczyły tego, że musi mniej pracować i o siebie zadbać, bo ostatnio brakuje mu radości życia, sił i uśmiechu.

Znalazłam zdjęcie z 3 ciąży, gdzie beta wynosiła 30. Na pinku miałam zaledwie cień cienia. To tutaj musi być wykurwista beta, bo widać kreskę gołym okiem.
A pinki zawsze mnie wkurwiaja, bo wykrywały u mnie ciążę jako ostatnie 😂
7 dni dopiero, ale chciałam nacieszyć oko 😂
Swoją drogą trzyma się skurczybyk 😂
Rozumiem doskonale ;) trzymam kciuki, żeby ta kreska z każdym dniem była tylko ciemniejsza ;D

reklama
Znalazłam zdjęcie z 3 ciąży, gdzie beta wynosiła 30. Na pinku miałam zaledwie cień cienia. To tutaj musi być wykurwista beta, bo widać kreskę gołym okiem.
A pinki zawsze mnie wkurwiaja, bo wykrywały u mnie ciążę jako ostatnie 😂
Poka tą kreskę po ovi! :) ja dzisiaj 10 dni po zastrzyku i dalej ujokreske widać.🫣
A co z Twoją drożnością?

Do góry