reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Jak Wam mija niedziela? :) Ja niebawem kończę zajęcia i idę się cieszyć obecnością męża, który wczoraj wrócił po tygodniowej nieobecności 😍

Swoją drogą mieliśmy dzisiaj fatalną noc - jakiś burzowe hałasy etc. przez co nasza suczka strasznie panikowała i w konsekwencji nie śpimy od 4 nad ranem 🤦‍♀️
Ja w sumie na lenistwie spędzam tą niedzielę, po przebudzeniu ogarnęłam trochę dom naszykowałam obiad, byłam w drogerii po kilka kosmetyków. Siedzę i czekam na mężulka, trochę nudno mi samej w domu nie ma kogo poopierniczać za byle detal 😅 Pogodę dzisiaj mamy piękną słonko i 18 stopni, ale samej ciężko się gdzieś wybrać, może wieczorem uda się gdzieś wyjść, razem.

Mąż po tygodniowej nieobecności brzmi super😎 korzystaj ile wlezie😁

Przykro mi z powodu suczki, że tak przeżywa nocne hałasy i Wy razem z nią.

P.s chciałam napisać swoje wyrazy uznania, za ten cały ogrom wiedzy, którym się tu z Nami bezinteresownie dzielisz, przekazujesz💜 jesteś genialna😊 na bardzo wiele zawiłych pytań masz odpowiedź i ja z całego serca dziękuję za to- tak wiele można się od Ciebie dowiedzieć! 🙂 jesteś super gospodynią tego wątku 🙂
Ps. 2 wiem, że jeszcze chwilę do końca miesiąca na podziękowania, ale tak jakoś już Ci to mówię😄

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy badania w środę, więc chyba jednak nie ma reguły :)

Malo mnie tutaj ostatnio, ale wróciłam do pracy po 2 miesięcznym zwolnieniu od psychiatry i tak mnie wszystko pochłonęło, że brakuje mi czasu na wszystko. Z jednej strony może to i dobrze, bo nie mam czasu na myślenie o staraniach. Jestem chwilę po owulacji, wiec niczego się nie doszukuję, będzie co ma być.
O uspokoiłaś mnie bo my też w środę i już się bałam że coś pomyliłam 😊

I jak powrót do pracy? Ja wróciłam dwa tygodnie temu i jest trudniej niż myślałam że będzie...ale przywyknę :)

Ja też leniwie dziś, gramy sobie na konsoli od rana, teraz przerwa na wyścig F1 i powrót do konsoli :D lubię takie leniwe niedzielę 😊

#pytanie-off-topic
Dziewczyny, które hodują kwiatki w domu. Mam do przesadzenia 3 roślinki. Nadal są w doniczkach produkcyjnych, ale każda też w osłonce. Czy do przesadzenia mogę kupić nowe, najtańsze doniczki produkcyjne? Czy muszę szukać jakichś trwalszych, też z otworem? Bo nie chce mi się inwestować w jakieś drogie doniczki, skoro i tak wszystkie są w osłonkach.

#pytanie-off-topic
Dziewczyny, które hodują kwiatki w domu. Mam do przesadzenia 3 roślinki. Nadal są w doniczkach produkcyjnych, ale każda też w osłonce. Czy do przesadzenia mogę kupić nowe, najtańsze doniczki produkcyjne? Czy muszę szukać jakichś trwalszych, też z otworem? Bo nie chce mi się inwestować w jakieś drogie doniczki, skoro i tak wszystkie są w osłonkach.
Ja przesadzam do produkcyjnych najtańszych jak muszę do większej bo tak to do tej samej w której była roślina ale podejrzewam że tobie chodzi o przesadzenie do większych doniczsky, i mój tip to kupowanie przezroczystych bo widać co w środku się dzieje :)

O uspokoiłaś mnie bo my też w środę i już się bałam że coś pomyliłam 😊

I jak powrót do pracy? Ja wróciłam dwa tygodnie temu i jest trudniej niż myślałam że będzie...ale przywyknę :)
Personalnie jest ok, ale niestety sprawa mobbingu dalej nie do końca jest rozwiązana. Ale widzę różnicę. Wszyscy nakręceni i zdenerwowani, a ja oaza spokoju. Chyba sesje z psychologiem podziałały.

Hej 😊 u nas też dzisiaj burzowo, ale w południe udało mi się wykorzystać 2 godzinki słońca i nadrobić mały procent zaległości na działce 🌱 a tak to niedzielna kawka z rodziną, zabawy w domu i luzik, obiadek na balkonie 😎.

Na testach biało niestety, dzisiaj 9dpo, mózg doszukuje się widmocienia, ale nic 😑 wiem, że jest wcześnie jeszcze, ale już się oswajam z tą myślą, że kolejny miesiąc się nie powiodło.

Dziewczyny, czy fizjoterapeuta uroginekologiczny może mi pomóc na jakie okazjonalne bóle, jakby spojenia łonowego, pochwy, macicy? W sumie to nie wiem co mnie boli. 🙄😅
Raz na jakiś czas, jak budzę się rano i mam pełen pęcherz, to mam takie kłujące, silne bóle w dole brzucha.
Teraz koło owulacji (choć testy owu jeszcze nie pokazują piku, a owulka rzekomo jutro 🤔) to mam nowe objawy (🙄), boli jakby macica przy nacisku jakbym miała zakwasy i boli lekko jakby krocze przy zmianie pozycji. Nigdy tak nie miałam, więc nie umiem powiedzieć, czy to może być związane z owulacja.
Myślicie, że warto wybrać się do fizjo, aby obadać, czy nie mam tam czegoś pospinanego? Nigdy nie byłam, a pamiętam, że ktoś miał ostatnio podobny temat i fizjo pomógł. 🤔🙈
A mnie te bóle (wprawdzie lekkie, ale zawsze coś nowego) niepokoją i pogarszają i tak mój nastrój będący w formie spadkowej. 🙄🤦

reklama
Do góry