reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

No więc u mnie zaskoczenia nie ma - test biały :) dziś odstawiam progesteron, więc okres pewnie za jakieś 3-4 dni.

Miłej majówki, ja właśnie w trasie :)
Aszz a już liczyłam, że ładnie zacznie się nam miesiąc. No, ale nic to - przynajmniej dwiema kreskami zamkniesz ten miesiąc 31.05 💪

Tobie również udanej majówki :)

reklama
Ja też w tym cyklu robię Mucha i też się trochę boję, że coś wyjdzie, zwłaszcza że przeczytałam że część z tych świństewek można mieć bezobjawowo. Jak coś wyjdzie, to też będę musiała się przesiąść na ławeczkę 🙄
A swoją drogą, Mucha się robi po ustąpieniu krwawienia (to jasne), ale przed owulką, czy mogę też zrobić później?
Możesz później, tylko pamiętaj o abstynencji seksualnej dzień/dwa przed wymazem.

Ja jakoś wewnętrznie nie wierzę w to IUI ale traktuje jako kolejny krok/etap do zrealizowania. Chyba przez to że wcześniej tak się nakręciłam na każde testowanie i badanie że teraz już wolę na nic się nie nastawiać. Długo w ogóle myśleliśmy czy iść w IUI ze względu na niski % powodzeń. Ale stwierdziliśmy, że skoro mamy wszystkie badania + typowe badania przed iui udało mi się ogarnąć za darmo to zostaje koszt procedury i leków. Spróbować możemy 2 maks 3 razy jeśli w którymś z cykli trafi się owu ze strony bez jajowodu. Wiadomo jakąś cichą nadzieję mam, że pominięcie szyjki, śluzu coś może dać ale po zapoznaniu się ze statystyką % udanych IUI rozum ściąga mnie na ziemię. Jak się uda będę bardzo mile zaskoczona. 🤞
Sama również wertowałem temat i nawet statystyki kliniki nie są powalające. Traktuje to jako kolejny etap. Raczej nie zgodzę się na więcej niż dwa podejścia. Kiedyś w innej klinice (przy staraniach o 2 dziecko) robiliśmy dwa razy test po stosunku - teraz nam powiedziano, że już takich rzeczy się nie przeprowadza 🤷‍♀️

Dokładnie. Poza tym wszystko zależy od konkretnego przypadku i przyczyny braku naturalnej ciąży
Tak, dlatego też podchodzimy do IUI, bo jednak jakąś szanse daje ale już wolę podejść na chłodno bez nastawiania się na sukces. Do drożności podeszłam z taką ogromną nadzieją i później spadłam z wysokiego konia. Jeśli się nie uda to może też coś to rozjaśni i będę myśleć o podejściu do ivf. Na ten moment do ivf nie jestem jeszcze psychicznie gotowa.

Ja też w tym cyklu robię Mucha i też się trochę boję, że coś wyjdzie, zwłaszcza że przeczytałam że część z tych świństewek można mieć bezobjawowo. Jak coś wyjdzie, to też będę musiała się przesiąść na ławeczkę 🙄
A swoją drogą, Mucha się robi po ustąpieniu krwawienia (to jasne), ale przed owulką, czy mogę też zrobić później?
Na stronie Alab jest tylko ograniczenie do okresu. Nawet o wstrzemięźliwości nie piszą.

reklama
Dzień dobry w maju! Achhh ależ ja lubię ten miesiąc - słońce, jego nasyconą zieleń i kolory kwiatów! 😍 Jakie macie plany na długi, majowy weekend?
Dzień dobry! 🙂 No ja dopiero w sobote mam wolne, jeśli pogoda pozwoli wybierzemy się nad rzekę i trochę poobcujemy ze świeżym powietrzem i naturą.😍 Zrobimy porządne kroki. W niedziele jadę na monitoring 2.5 h ode mnie (czyli cały dzień w trasie, może uda się zwiedzić okolice, ja to naprawdę mam turystykę niepłodnościową😂), bo nie ma w tym czasie moich lekarzy, jadę w nowe miejsce gdzie mi się udało zabookować wizytę. Może coś fajnego uda się zobaczyć.
Apropo kwiatów, ostatnio zrobiłam w domu akcję" przesadź kwiat, ziemi coraz mniej" (niektóre już się przewracały, bo takie duże wyrosły) one już wołały o nowe, większe donice. Dałam uniwersalną ziemię, innej nie znalazłam, mam nadzieję, że zaadaptują się dobrze i nie padną🤞😬😁
nie jestem perfekcyjną Panią domu, niestety🙈

Do góry