reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

reklama
Nie ma się czego bać, lekarz na pewno przeanalizuje Wasze wyniki i cos sensownego zaproponuje :) czytałaś na stronie kliniki jak przebiega pierwsza wizyta? Może pomoże Ci się przygotować psychicznie do niej? :)
Tak czytałam nic tam takiego sensownego co by mnie zaspokoiło nie ma.
Jeszcze się trochę stresuje tym iż wtedy powinnam mieć 2 dc i obawiam się że to będzie jakiś problem.
Bo na stronie pisze że na pierwszej wizycie jest wywiad i badanie USG i boję się jak zareaguje lekarz na to że przyszłam akuratnie podczas okresu.
Bo na stronie jest też adnotacja że pierwszą wizyta może się odbyć w każdym dniu cyklu owulacyjnego.
I nie wiem jak to rozumieć?

No oby tak było.
We środe mam taką pierwszą wizytę w klinice niepłodności.
I bardzo się boję.
W marcu byłam też w klinice tylko innej szłam z myślą o planie na inseminację i zrobienie drożności natomiast tamten lekarz stwierdził że w moim przypadku inseminacja i drożność nie ma sensu i szedł by w invitro .
Poszukałam innego lekarza specjalizującego się w niskim Amh .
Wizyta dopiero we środę zobaczymy co mi powie.
Wiadomo chciałabym jakoś żeby to naturalnie się udało No ale jak nie da rady to to in vitro No ale się boje że tak odrazu się nie zakwalfikuje i ciągle o tym myślę.
Amh 20.01.23 - 0.83
06.06.23 - 0.93
13.03.24 0.40
Nie ma się czego bać - tam pracują ludzie, którzy znają się na rzeczy i odpowiedzą na Twoje pytania oraz wątpliwości :)

Co do planów - my planowaliśmy ivf, a wyszło iui 🤷‍♀️ Plany planami, a życie życiem - nie na wszystko mamy wpływ i nie wszystko możemy zaplanować.

W tym wszystkim musisz zadbać o siebie i własne zdrowie psychiczne, bo ciągłe nakręcanie się i myślenie tylko o tematach staraczkowych dla nikogo nie jest zdrowe.

Tak czytałam nic tam takiego sensownego co by mnie zaspokoiło nie ma.
Jeszcze się trochę stresuje tym iż wtedy powinnam mieć 2 dc i obawiam się że to będzie jakiś problem.
Bo na stronie pisze że na pierwszej wizycie jest wywiad i badanie USG i boję się jak zareaguje lekarz na to że przyszłam akuratnie podczas okresu.
Bo na stronie jest też adnotacja że pierwszą wizyta może się odbyć w każdym dniu cyklu owulacyjnego.
I nie wiem jak to rozumieć?
2 dc to wręcz idealny dzień na badanie w klinice! Dzięki temu lekarz będzie mógł ocenić ilość pęcherzyków antralnych i pewnie zleci badanie fsh oraz estradiolu, żeby sprawdzić jak się ma Twoje amh do obrazu jajników i poziomu hormonów.

Wierz mi, że ginekolodzy są przyzwyczajeni do krwi i innych wydzielin ;)

@Patka2207, spełnienia marzeń 💐

Ja dziś spadek motywacji do wszystkiego. Nie chcę mi się dziś pracować, nie mam pomysłu na obiad. Dramat jakiś 🤷‍♀️ Trochę odczuwam jakąś pracę macicy, choć dziś, jak liczę 2dpo, więc tylko mnie to martwi 😞 Muszę iść na jakiś spacer, żeby głowę przewietrzyć 😜

reklama
@wrobelmm w wolnej chwili możesz mi proszę zmienić termin testowania na 20.05. Zakładając, że wczoraj była owu to będzie akurat termin okresu. A w środę postaram się wybrać na progesteron, bo mam wykupiony w vitalabo już od paru miesięcy i jeszcze nie zrealizowałam 🙈
@amusedxxx, idziemy krok w krok 😜 U mnie owu przedwczoraj, też w środę idę na proga 😉

@wrobelmm, również w wolnej chwili proszę o zmianę testowania na 19.05 😊

Do góry