reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do wagi

dziś ważenie przy okazji u gina pokazało 1,5kg mniej niż przed ciążą :-) więc zostało przynajmniej 3,5kg do zrzucenia dla lepszego samopoczucia, a 8,5kg do dobrej formy

reklama
Ważyć się nie warzę ale dziś u masażystki - kosmetyczki specjalnej dla byłych ciężarówek usłyszałam, że brzuch mi sie fajnie "zwija" i mogę ruszać z brzuszkami :-)

Ja tego pasu poporodowego używałam już dwa tyg po porodzie.Jest na prawdę świetny.Wczoraj byłam na wizycie u gin i dostałam zielone światło na ćwiczenia i aktywny tryb życia.Dziewczyny te po cesarce i te które nie karmią piersią powiedzcie mi ćwiczycie już jakieś partie swojego ciała,jeśli tak to w jaki sposób? Bo ja muszę zgubić brzuszek boczki i uda.Co do brzuszka to dam sobie jakoś rade ale nie wiem co z boczkami i udami :-(

ja juz mysle nad jakas dieta... dukana juz nie powtorze bo boje sie o nerki zwlaszcza ze w ciazy troche mnie bolały... no i anemia mi sie przyplątała... ale mocno zastanawiam sie nad south beach :-)

wczoraj jak wychodziłam na spacer to teściowa na mnie patrzy i wyjechała z tekstem:"ale tyś schudła"
a ja na to "!?" no ameryke odkryła! mieszka ze mną i teraz zauważyła...
jeszcze dodałam no nie żre to gruba nie jestem :-)
dodam ze ona do najszczuplejszych nie należy :-D

u mnie pół kilo zostało do wagi z przed ciąży ale nie ukrywam że chciałabym więcej bo troszkę się roztyłam przed zajściem, te ostatnie 2 kilo nie chciały w ogóle zlatywać wrrr ale mam nadzieję że dam radę zrzucić jeszcze trochę

Mi brakuje do wagi sprzed ciąży 2-3 kilo, niby niewiele ale przytyłam tylko 9.
Ja mam inny problem - po ciąży mam szersze biodra i nie mogę zapiąć większości spodni... pewnie już tak zostanie i czeka mnie wymiana garderoby...

reklama
jak ja Wam zazdroszczę.......mi zostało jeszcze 11 do wagi z przed ciąży a 13 do prawie ideału.

A siedzi mi w głowie jeszcze 5 kg ale jak tak to wszystko wolno idzie to nawet nie chce mi sie myśleć o dalszym zrzucaniu kilogramów.
Ale muszę schudnąć do wagi prawie idealnej bo nie chce widzieć tej satysfakcji w oczach i głosie mojej teściowej i tekstu typu"dobrze wyglądasz" co w jej rozumieniu brzmi "JESTEŚ GRUBA JAK ŚWINIA":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
O nie, nie dam jej tej satysfakcji:no:Dziś na kolacje liśc sałaty;-)

Do góry