reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do wagi

ale mam bekę aż muszę Wam to pakazać - ale zestawienie :-D:-D:-D
S5009624.jpgP1060599.jpg
to ostatnie robione dzisiaj, a to pierwsze robione w naszym mieszkanku widać remoncik idzie bardzo powoli ale widzę w tym troszkę dobrego przynajmniej u teściów troszkę odsapnę (ja nie robię obiadków tylko ona he he :-))

reklama
Ja zaczęłam delikatnie chudnąć, straciłam już pierwszy kilogram po przerwie. To zmobilizowało mnie do pewnych zmian - koniec z ciasteczkami [petitki Bahlsena - boskie! - pożerałam taką paczuszkę na raz... jedną albo 2 dziennie :-p], koniec z jedzeniem późnym wieczorem, zaczynam chrupać marchewkę, kiedy nie będę mogła wytrzymać bez chrupania, dłuższe spacery z małym... Chciałabym też zacząć brzuszki, ale jeszcze mnie boli szew w środku i trochę się boję.

Martwi mnie natomiast stan mojej skóry. Pomijając flak na brzuchu i rozstępy na tyłku i udach, przerażają mnie moje piersi. Tzn. nie są jakieś masakryczne, ale do tej pory były małe i jędrne, a teraz się zrobiły takie wiszące, jak mały wyssie pokarm... Brrr... nie mogę na nie patrzeć :/ Macie jakieś sposoby na ujędrnienie tej części ciała?

no mi waga stanela, ale postanowilam juz nie rzucac sie na ciastka, wczoraj nawet jak bylam w biedornce i juz chcialam kupic biszkopty to odwrocilam wzrok od regalu co by sie nie kusic :-) ale cos mi sie tez odmienilo bo juz mi sie tak slodyczy nie chce, wiec jest szansa ze waga jeszcze poleci, i jak tylko porzuce slodycze calkowicie to bedzie dobrze, mam nadzieje :-)

Mi też waga ruszyła w końcu znowu mam 1 kg mniej...i też odstawiłam Herbatniki...Zołza umiałam zjeść paczkę naraz tak jak Ty...poza tym zaczęłąm Nordic Walking i może dlatego...co do piersi to po pierwszym dziecku po roku moje piersi wyglądały jak dwa worki, masakra...ale potem doszły do formy spowrotem...zaczęłąm je masować, smarować odpowiednim kremem i się sprawiły...bo już nigdy nie będą jak sprzed ciąży ( przynajmniej u mnie tak było )

mi chyba też waga znów ruszyła, co prawda nie wiem na pewno bo jestem na wczasach caly czas a tu wagi brak ale widzę po ciuchach. mam nadzieję, że jak wrócę do domu bedzie choć troszkę mniej, bo ostatnio było jeszcze 9 kg na plusie :-(

Ja też postanowiłam odstawić słodkie :) Bardzo bym chciała wrócić do wagi z przed ciąży, a może i dodatkowo zgubić kilka kilogramów. Póki co podobnie jak u Was waga stanęła w miejscu.
Na razie mam plan żeby zacząć powoli ćwiczyć, przysiady, skłony, hula-hop - choć z tym mi ciężko, muszę najpierw opanować technikę ;) Z brzuszkami na razie poczekam, mam jakieś opory, że mi w środku coś popęka ;)

reklama
zołza ty po cc jak pamiętam, to poczekaj jeszcze z tymi brzuszkami. Ponoć możemy robić za jakiś czas tylko te skośne brzuszki, absolutnie proste. Teraz jedynie wciąganie brzucha przez pare minut.
Ja mam wielkie obawy przed ćwiczeniami, bo wystarczy że więcej ponosze coś cięższego i już mnie brzucho w środku boli pare dni.

Przyznaje się, że codziennie 1 paczka biszkoptów idzie i to wieczorem :zawstydzona/y: ale przy mojej ubogiej diecie to nie ma źle, póki co -2kg już mniej niż przed ciążą ;-)

Do góry