reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do wagi

ramari a Ty byłaś u lekarza z tą nogą? Żeby ten pies jakimś paskudztwem Cię nie zaraził...wygląda to dość poważnie...

reklama
Dziewczyny - super wyniki! Gratuluję wszystkim zgubionych kilogramów:)

Moje ciało niestety nie rozciąga i nie wciąga się tak łątwo. Po ciąży pozostała mi masa rozstępów. Wygląda to naprawdę fatalnie, nigdy nie widziałam u nikogo takiego brzucha czy bioder. POzostaje mi czekać aż zbledną ale już wiem, że na plażę będę w swoim życiu chodzić jedynie w odludne miejsca:(
Traschka mam ten sam problem - brzuch to jeden wielki rozstęp i do tego flak - widok obrzydliwy... też używam tego kremu pharmaceris redukującego rozstępy i do tego na całe ciało balsam ujędrniający nivea ale efektów na razie nie widzę... mam nadzieję że to się zmieni...

Ostatnio położna jak dawała mi od gina receptę na krem na bliznę po cc mówiła że po nim pozostanie ślad jakby ktoś paznokciem przejechał i śmiało będę mogła wskakiwać w kostium do opalania ale co mnie ta blizna obchodzi skoro i tak jest pod linią majtek więc jaka by nie była to nie będzie jej widać, jak ten brzuch jest taki że ludzi starszy i na pewno go nie pokaże nikomu w takim stanie...

ramari do lekarza z tą nogą, niech ci chociaż jakiś zastrzyk dadzą antypaskudztwowy. Nie przesadzasz z tym brzuszkiem? ja mam w brzuchu już 90 i ciesze sie bardzo, bo w ciąży 110. Licze że będzie jeszcze spadał, ale 80 to dla mnie rewelka.
trasiu czas powinien pomóc rozstępom i zbledną na pewno, niestety babki mają przerąbane dosyć że ciąża, poród, szwy w kroczu czy na brzuchu to jeszcze ciałko w paski, ale Marysia jest tego warta!

no wygląda paskudnie, ale co zrobić... oglądał mnie mój mąż (związany z medycyną), pies szczepiony więc powinno być ok
icak ja bym chciała mieć w pasie tak 70 cm a to jeszcze długa droga :-(

ja musze powiedziec ze nie mam ani 1 rozstepu a moja waga to -11,5 kg jeszcze tylko 2,5 kg do wagi sprzed ciazy ale postaram sie wiecej zrzucić zobaczymy czy mi sie uda, w pasie w 9mc miałam powyzej 105cm teraz mam 87cm juz nie moge sie doczekac az bede mogla zaczac cwiczenia i pozbede sie mojego flaberka :)

U mnie jak na razie -10kg, ale to się już dosyć długo utrzymuje... Chyba żeby zgubić resztę, będę musiała się postarać ;-)
Brzuch mam obrzydliwy, rozstępy fatalne - i ta głupia czarna kresa - jedna znajoma myślała, że mnie tak masakrycznie pocięli przy porodzie :-p ;-)
Po kontroli ginekologicznej zacznę trochę ćwiczyć, bo mi źle z tym bebzunem wstrętnym..

Ja zrzuciułam wszystko co nabyłam w ciąży...chciałabym więcej ale od tygodnia waga stoi w miejscu i ani drgnie...od jutro zaczynam Nordic Walking...zobaczymy czy coś to da...zanjoma schudła uprawiając ten sport 8 kg...więc może mi tez się uda

reklama
U mnie zostało jeszcze 4kg do wagi wyjściowej, ale u mnie to mogłoby tak zostać, bo ja waga kurczakowa i teraz ważę 46kg, więc nawet nie widać żebym rodziła, chociaż miednica jeszcze rozciągnięta, bo w żadne spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę - masakra. No i ten okropnie wiszący flak na brzuchu. Łapię się za skórę i tak śmiesznie chlapie ;)
Dziewuchy a czy któraś z was używa pasa wyszczuplającego. Ja się zastanawiam nad zakupem, bo brzuch wisi okropnie, a teraz w lato warto chociaż jakąś kieckę założyć żeby się nie pocić w spodniach. No i może pomógłby w ściągnięciu tej wiszącej skóry.

Do góry