reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

ostatecznie u mnie dziś
Pieczywo chrupkie( 3 kromki) + masło:zawstydzona/y:+ pomidor z cebulką i wędlinka
3 podpłomyki z j.nat. i malinami... i kawka do tego
nektarynka
kurczak w ziołach z piekarnika i mizeria ( ogórki, cebulka, jog. nat.)
5 biszkoptów...
pieczywo chrupkie z pastą z pstrąga ( kupną więc nie wiem co w niej jest:sorry2:)

Waga 61,2 czyli niby kg mniej, ale u mnie się waha, więc nie wiadomo

Mrsmoon, MamaM
a u Was jak????

reklama
dzis 3 kromki chrupkiego z serkiem twoj smak z czosnkiem plus caly pomidor, zupa pomidorowa bez tluszczu i smietany plus garstka makaronu, 2 brzoskwinie, maly kawalek kawowego tortu bezowego, troche malin i borowek, dwie kromki chrupkiego z ww serkiem plus pol pomidora.Pije zielona herbate glownie, wody malo....

witam sie po długiej nieobecności, ogarnąc sie nie mogłam ze wszystkim...
mój poniedziałek:
śnia - zielona herbata + jajecznica z chudą szynka i pomidorami
przek - 2 plasterki sera mozzarella + 2 plastry pomidora skropione oliwa z oliwek
obiad - pierś kurczaka w migdałach + sałatka
przek - roladka z papryki, sera zółtego w sałacie
kolacja - sałatka z kapusty
zielona herbata
wtorek
snia - omlet z pieczarkami zielona herbata
przek - twarożek z rzodkiewka i szcypiorkiem
obiad - zupa pieczarkowa + pieczarki faszerowane
kolacja - ryba z czosnkiem i cebula + wiejska mizeria
zielona herbata

co dzien pije prawie butelke wody niegazowanej
wczoraj zgrzeszyłam - 2 śliwki ale kwaśne i kaneczka czekolady :baffled:
bylismy u rodziców a tam tyle pysznosci, którymi wszyscy kusili, byłam twarda
wczoraj miałam kryzys i juz miałam sobie dac spokój, ale mój Grzes stwierdził ze jestem silna babka i dam rade skoro sobie postanowiłam, no i dalej lece, ale dzis z rana kiepsko sie czuje i kawka poszła w ruch ale bez cukru
co do wagi to narazie wczoraj była w miejscu, bez zmian, ale to drugi dzien dopiero...
trzymajcie kciuki bo kiepsko mi bez ziemniaczków, ryżu, makaronu i niezdrowych przekąsek :baffled:

Ja jak na razie cieszę się, że mnie odrzuca od jedzenia i jak na razie nie przytyłam ani 0,5 kg :-) Będę walczyć tej ciąży, żeby przytyć jak najmniej, bo będzie ciężko później...

5 dzień diety sb, powiem wam ze coraz mi lepiej i nawet juz nie tesknie za zakazanymi produktami, no moze owoca bym zjadła jakiegos
moja środa
śniadanie - omlet prowansalski + kawka ze słodzikiem
przekąska - sałatka z pomidora i ogórka
obiad - filety kurczaka z fetą + sałataka (sałata, ogórek, papryka, pomidor, oliwa z oliwek)
przekąska - mozzarella z ogórkiem
kolacja - sałatka z tuńczykiem
czwartek
śniadanie - jajecznica z serem feta, szynką i pieczarkami
przekaska - 2 plasterki serka camembert
obiad - chilli
deser - deserek a'la tiramisu
przekąska - 2 roladki z sałaty, wedliny , odtłuszczonego sera zółtego i papryki
kolacja - serek wiejski 3% +pomidor + ogórek
no i oczywiście codzienne cwiczenia, skakanka i długie spacery :-)

reklama
Do góry