reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

reklama
Misia super! U mnie ok 2,5 mniej w tydzień.

śniadanie: "kanapki" z sałaty z szynką, serem, pomidorem
II śniadanie: kefir
obiad: zupa jarzynowa z wczoraj i gotowana pierś z kurczaka
podwieczorek: plasterki polędwicy sopockiej
kolacja: sałatka z tuńczykiem, fetą i suszonymi pomidorami

Misia trzymaj się!!! pomyśl, że jeszcze tylko kilka dni, potem sobie upieczesz z pełnoziarnistej mąki. A cóż warte kilka dni z chlebem jesli możemy być zamiast tego piękniejsze i szczęśliwsze?

u mnie dziś dzień 4 - 1,5 kg mniej

śniadanie - tradycyjnie serek wiejski 3% z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorem
obiad: wg przepisu Misialiny
kolacja 2 jajka na twardo z ogórkiem pomidorem, kapustą pekińską, cebulą - polane przyprawionym jogurtem 0%
przekąski - plasterki szynki drobiowej i rzodkiewki

chce mi się jablka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doris świetny wynik! Mi też się chce jabłka... zagryzam kalarepką, ale to nie to samo:(
Przede mną zlot i muszę się trochę nagłówkować dietetycznie. Na pewno chude mięsko z grilla i sałatka grecka, może wezmę ze sobą trochę chilli con carne - dziś robię. W ramach wieczornego odstresowania wypiję lamkpę czerwonego wina - dozwolone już w fazie drugiej czyli za kilka dni.

U mnie dziś jakos sporo tego jedzenia a dopiero 16.20
Śniadanie: serek wiejski 3% z pomidorem, ogorkiem, szczypiorem i rzeodkiewką (czyli standard)
przekąska: sałatka (ogórek, pomidor, kapusta czerwona, kapusta biała, sałata z sosem czosnkowym) - w mieście
obiad: wg przepisu Misialiny

Jak na razie czuję się mega pełna - postaram się nie jeść do jutra :-)

reklama
śniadanie: wielkie dziwo! Zabrakło mi jajek i zrobiłam śniadanie z tego co znalazłam w szafce - słoik szczawiu, puszka pomidorów, ser feta i masa ziół i czosnku. Pycha :-D
II śniadanie - jak zwykle szynka
obiad - chilli con carne
podwieczorek: nie było :zawstydzona/y:
kolacja: resztka ze śniadania czyli mix szczawiu z pomidorami, do tego wlałam surowe jajka i to wlałam do papryki. Właśnie się piecze w piekarniku.

Do góry