reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do wagi

moja dieta to jesc polowe, nie jesc jak swinia po prostu, ograniczyc pieczywo ile sie da i slodycze, ale jak mnie najdzie ochota to troche sobie wszytskiego skubne, duzo jogurtow nat, kefirow,i jesc reguralnie

reklama
doris dla mnie najlepszym wyjściem na śniadanie są jajka w każdej postaci. Robię jajecznicę, omlet, na miękko, na twardo. WIeczorem napiszę ci fajny przepis na babeczki szpinakowe. Można zrobić sporo i zamrozić. Można też zjeść upieczone mięsko z pomidorem. Fajne są też kanapki bez chleba - zawijasz w liść sałaty szynkę, ser, pomidor, trochę majonezu i jesz jak kanapkę. DObre są np z pieczonym indykiem.
Oczywiście sałatę, rzodkiewkę, pomidory, paprykę i ogórki możesz jeść. Uważaj tylko z marchewką bo ma wysoki indeks glikemczny.
Na obiad robię kurczaka w warzywach - por, seler, pietruszka, kalarepka. I dużo ziół żeby nie było mdłe. Można zrobić do tego sos czosnkowy z jogurtu, białego serka i czosnku.
Można też po prostu zjeść kawałek mięsa z sałatką.

no ja ostatnio robie sobie salate, dusze piers albo gotuje jakies miesko, jak mam to wrzucam na to arzywa i zalewa sosem vinegret, mozna tez czosnkowym na jog nat
generalnie to trzeba sie nauczyc myslec nad tym co sie je, ale to ni takie proste:(

Ostatnia edycja:
Doris tu jest wszystko fajnie napisane i są przepisy http://www.dietasouthbeach.biz.pl/

U mnie dzisiaj tak...

śniadanie : jajecznica z dwóch jajek na szynce i cebuli, odrobina oleju rzepakowego
przekąska: 2 plastry chudej drobiowej szynki z serem odtłuszczonym
obiad: fasolka szparagowa z pomidorem i czerwoną cebulą z przyprawami: sól, pieprz, tymianek i bazylia, oliwa i ocet balsamiczny i kotleciki sojowe
przekąska II: pół szklanki kefiru i 3 rzodkiewki
kolacja: sałatka z sałaty lodowej, z ogórkiem, pomidorem, serem feta i oliwkami :)

Ostatnia edycja:
Doris jesz tyle żeby się najeść. Nie licz plastrów szynki, uważaj tylko z nabiałem i bardzo tłustymi rzeczami jak oliwa, awokado czy orzechy.

U mnie dziś:
śniadanie: serek wiejski z papryką i pomidorem i ziołami + kawa
II śniadanie: jogurt naturalny
obiad: znów fasolka - zdecydowanie za dużo mi się zrobiło. Kurczaka przekładam na jutro
podwieczorek: nie było, miałam dłuuugą próbę z orkiestrą
kolacja: paróweczki cielęce z koncentratem pomidorowym, ser żółty

Ja póki co tez się trzymam jakoś :-)
U mnie
Śniadanie: serek wiejski 3% z połową ogórka świeżego, całym pomidorem i szczypiorem
Obiad: pół malutkiego kalafiora+gotowana pierś z kurczaka
Podwieczorek: sałatka z kalmarami (sałata lodowa, pomidory, ogórki, oliwki, kalmary - zamówiona z pizzerni - wszystcy jedlli pizzę)
Kolacja: jajecznica z jednego jaja ze szczypiorem i kalafiorem
Przekąska w trakcie dnia: 3 plastry wędliny drobiowej

Nie za dużo tego zjadlam???? Bo jakaś przejedzona się czuję.

I chciałam dodac, że byliśmy dziś na urodzinach u mojej mamy, był tort i inne ciasta. Nie ruszyłam niczego....ale jstem z siebie dumna :-)

Ostatnia edycja:
DOris nie za dużo:) SUper! jesli chcesz mogę ci napisać przykładowe jadłospsy z książki o diecie, mam ją w domu. Ale te ich przepisy średnio się sprawdzają u nas bo to amerykańska książka. WIelu składników nie ma albo są strasznie drogie. Bazuję na swoich:)

reklama
Do góry