reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Ja kolacji zasadniczo nie zjadłam ale wczesniej zjadłam 3 ogorki konserwowe i plasterek cienki polędwicy drobiowej

Trasia...ile Ty jesz tej szynki na II śniadanie?

reklama
Doris 3, 4 plastry jem. W ogóle nie jestem wtedy głodna, jem bo wiem że powinnam. Gorzej mi wychodzi z podwieczorkiem. Zawsze jestem wtedy w pracy i nijak nie mogę nic zjeść bo nie mam nawet minuty wolnej.

Dzień 4

śniadanie: omlet z dwóch jajek ze szcypiorkiem
przekąska: zawijaski z sałaty z szynką i serem
obiad: grilowana pierś z kurczaka z surówką z kapusty pekńskiej
przekąskaII: szklanka kefiru
kolacja: szpinak z pieczarkami, czosnkiem i cebulką

Doris musisz jeść 5-6 posiłków dziennie...jeśli nie to spowolnisz metabolizm i wtedy kich...a i ogórek konserwowy zawiera cukier więc nie wolno :)

W takim razie zaraz zjem kolację: gotuje mi sie jedno jajko i zjem je z ogorkiem i rzodkiewkami :-)

Misialina...tak myślałam o tych ogórkach konserwowych ale tak się na mnie patrzyły :-)

Trasia...ja przeważnie zjadam 2 plasterki a pytam dlatego, ze moja mama kiedyś się odchudzała i jadła wlasnie plastry wędliny bez chleba ale takie dość grube (ok 1 cm)

Edit: napiszcie dziewczyny w jakich godzinach mniej więcej zjadacie te posilki 0 chodzi mi głównie o obiad i kolację

Ostatnia edycja:
Misia, hahaha, strasznie mi się podoba ostatnie zdanie do Doris :)

a tak poważnie to również gratuluję, świetnie Wam idzie, no i trzymam kciuki za dalsze postępy :)

zaczynam myśleć, że u mnie to już nie tylko ćwiczenia by się przydały, wczoraj wcięłam po południu 6 (sześć!!!) kawałków ciacha drożdżowego, takich około półtoracentymetrowych.. normalnie nie mogłam się powstrzymać :/ więc tym bardziej podziwiam Waszą samodyscyplinę :)

reklama
Do góry