reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

dzień 6
Śniadanie; tradycyjnie serek wiejski+pomidor, ogórek, rzodkiewka, cebula
Przekąska: 3 plastry wędliny drobiowej+jajko+ 1/3 ogórka świeżego
Obiad: gotowana pierś z kurczaka+fasolka szparagowa
Kolacja: (dopiero będzie) - jajecznica z 2 jajek z fasolką

Misialina
...można słonecznik skubać??? I ser feta??? albo mozarella???

reklama
Dzień 5 (2,5 kg mniej)

śniad: jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem + rzodkiewka
przekąska: zawijaski z sałaty, szynki, sera mozarela i ogórka
obiad: kotlety sojowe i fasolka szparagowa z pomidorem i cebulą
przekąska 2: jogurt naturalny ze słodzikiem i aromatem waniliowym + 10 migdałów
kolacja: brokuły zapiekane z serem

Doris za mało posiłków, ser feta LIght dozowolony, mozarella też...ogólnie nabiał można 2 razy dziennie...słonecznika 3 łyżki

Misialina......za mało ...hmmmmm - ja musiałabym dziś zjeść trzy pod rząd zasadniczo, żeby wyrównać ilość posiłków, bo od ok 12.30 do ok 15.30 byliśmy w mieście. Przyszłam do domu i zjadalam przekąskę a za pół godziny obiad. Teraz jest już po 19 a ja najedzona jestem a muszę jeszcze zjeść kolację :-)

Sera Mozarella light nie widziałam w sklepie - kupiłam zwykłą mozarellę w lidlu :-), ser feta też zwykły kupiłam ale go nie zjem - w sumie nie lubię, a kupiłam, żeby coś dodać do sałatki innego niż zwykle :-)

dzień 7
śniadanie: jajecznica z 2 jajek z fasolką szparagową
przekąska: sałatka z pomidora, ogórka, papryki z mozarellą
obiad: rosół rybny (filet z mintaja+brokuly+fasolka szparagowa
przekąska: kawałek gotowanego fileta z kurczaka + garstka orzeszków ziemnych
kolacja: 1/2 serka wiejskiego z cebulą i szczypiorkiem 2,5% + pomidor+ogórek+papryka

Dzien 6

śniad: twarożek 0% z ogórkiem i szczypiorem
przekąska: 2 zawijaski z szynki i ogórka + 3 migdały
obiad: leczo ( kapusta, por, cebula, papryka, cukinia)
przekąska 2: 15 orzechów laskowych
kolacja : 2 jajka na twardo + sałatka z pomidora i ogórka ze szczypiorkiem

Doris brawo...pamiętaj o wypiciu conajmniej 1,5 l wody...a jak z kg? bo u mnie dzisiaj waga strajkuje i ani ruszy :(

Powiem Trasi, że dajemy radę :-) jak tylko się tutaj pokaże :-)

Misialina...u mnie 2 kg mniej, czasami 2300g mniej :-)

dziś dzień 8
śniadanie: jajecznica z dwóch jaj z cebulką i papryką na plastrku szynki
przekąska: mały kabanos peperoni (kupiłam taki pięciopak mini kabanosów peperoni takich cieniutkich jak mały palec w opakowaniu - nie wiem czy można ale nie zawerał prawie wcale węglowodanów więc zjadlam...ale był pyszny :-))
obiad: gotowana pierś z kurczaka +gotowane brokuły i fasolka szparagowa+ ogórek małosolny :-)
podwieczorek: kawałek sera twarogowego 0% + kilka pomidorków koktajlowych + ogórek małosolny
kolacja....hmmmmm...jeszcze nie wiem co zjem...może sałatkę z pomidora, ogórka, pekińskiej i cebuli......zastanowię się i napiszę później

reklama
Dzień 7 (nadal 2,5 kg....waga się na mnie obraziła chyba)

śniadanie: twarożek 0% ze szcypiorkiem i rzodkiewką
przekąska: 5 migdałów i 10 orzechów laskowych
obiad: mięso wieprzowe ( szynka chuda) duszona z kapustą i porem duszoną
przekąska2 : kawałek miesa z obiadu co zostało
kolacja: zapiekanka z brokułów i pora z serem

Doris super
ironia to dieta South Beach
Aestima zapraszamy ! razem raźniej

Do góry