reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do pracy - żłobek, niania czy babcia?

Dziewuchy ależ ja Wam tych żłobków zazdraszczam... Jak Wy to zrobiłyscie że dzieci tam chodzą? Mam na myśli państwowe... Bo ja jajo zniose chyba :/ Podanie złozyliśmy jak młody miał miesiąc, dzwonimy co miesiąc sie przypominac i jest nadal na rezerwowej... Uparlismy sie na państwowy bo po pierwsze krok od domu, po drugie wiem ze kobitki musza mieć wykształcenie odpowiednie a nie byc np studentkami, no i doświadczenie mają spore a nad żłobkami jest kontrola, ale to jest paranoja jakaś i juz mi rózne pomysły do głowy przychodzą... Miało być miejsce w styczniu, wczoraj byłam i dupa blada. A on sie tak garnie do dzieci że żal mi tego zaprzepaścić, chodzimy do klubu maluszka w galerii na 2 godziny żeby sie pobawił ale ile mozna. I jak teraz słucham od znajomych i tu czytam co dzieci robią, te wszystkie malowanki, zabawy, mikołajki itp to żal mi że my w tym nie uczestniczymy i za pierone nie wiem jak ten temat ugryźć. Tzn jeden pomysł mam, ale...

reklama
Lolisza to radze pośpieszć z pomysłem ponieważ masz czas do końca grudnia ponieważ od stycznia wchodza nowe zasady przyjmowania i stare listy przepadają. Nie ma znaczenia że ktos był pierwszy na rezerwowej.

Dawidowe a te zmiany to nie tylko w Warszawie?
a tak w ogóle to w takim razie mój plan ze żłobkiem też na pewno upadnie, trudno

Onesmile uważam że Pawłowi ten okres przejdzie, Oliwia też się tak zachowywała, poza tym teraz i tak jest strasznie za mną i cały czas przy mnie...
Lolisza my też się dostaliśmy z listy rezerwowej, nasza mieścina jest mała ale miejsc w żłobku niestety też brakuje.

a ja zapisalam Patryka jak byłam jeszcze w ciązy i do tej pory jesteśmy na liście rezerwowej, zapisani jesteśmy do dwóch,
dawidowe co to za nowe zasady beda?

Natolin przeszło 500 zł jak dziecko chodzi te 21 dni w miesiącu.

Marrgerita wiec co ja nie wiem musisz poczytać na stronach żłobków

No to złapałam lekka schize ale poszperałam i wstępnie widze, że wspomniana zmiana dotyczy tylko warszawy i rekrutacja do tamtejszych żłobków będzie wyglądała podobnie jak do przedszkoli, szczegółowe info o nowym naborze są tu http://www.zlobki.waw.pl/rekrutacja2012/regulamin_rek.pdf
ale żeby sie upewnić napisze email do dyrektorki naszego mam nadzieje przyszłego żłobka i zobaczymy.
A u nas państwowy żłobek kosztuje 199 zł i max opłata za wyzywienie 150 zł i za każdą kolejną rozpoczetą godzine od nowego roku bedzie + 20 zł

reklama
Lolisza, a którzy jesteście na liście? Tylko do jednego żłobka Franka zapisałaś? Ja trochę zaspałam z zapisem, ale wstępnie nie zakładałam, że Hankę poślę, ale w żłobkach mówią, że być może mamy szanse na wrzesień:) Ja będę raczej Hanię posyłać do klubu malucha. Zazdroszczę, że Franuś tak lgnie do dzieci. Hania jest raczej nieśmiała, tj. interesuje się, pokazuje, macha, ale wszystko w bezpiecznej odległości. Już się boję, co to będzie, jak to tego klubu pójdzie...

Do góry