reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy :)

reklama
Kurczę twarde babki jesteście - tylko tak dalej - chyle czoła Ines!!!

U mnie waga przedciążowa i mieszczę sie we wszytsko tylko troszkę brzuszek większy i cycki w ciąży mocno urosły i teraz jakieś sflaczałe sie zrobiły - może na nie jest jakieś "lekarstwo"??

Ja tez mieszcze sie we wszystko sprzed ciazy ale... przed ciaza tez wazylam za duzo i bylam za tłusta :-D ;-) Co do biustu to... polecam cwiczenia i jakis dobry balsamik ujedrniajacy :tak:Ja na cycki nie narzekam ;-) :-pNajlepsze sa pompki i cwiczenia na odpowiednich przyrzadach na siłowni a z domowych sposobow to poza pompkami moge znalezc Ci fajne cwiczonka. No i prysznice naprzemienne cieple i zimne dzialaja ujedrniajaco (i to na cale ciałko ;-) )

no to i ja się pochwale, od poniedziałku mam -1,3 kg mniej lakukaracza lakukaracza
wiem, ze to malo ale i tak od rana pychol mi się uśmiecha, ważyłam sie wieczorkiem po obiadku i całym dniu i nadal waga pokazywała to samo szok

a co do cycków to moje też się zrobiły flaczkowate ale ja prysznica naprzemiennego nie zrobie za chiny w życiu !!!
smieje się, że będe miła sterczące cycki jak będe myła podłoge na kolanach :-D

Cwiczenia na ładne cycki ;-)

1. Zwykle pompki
Najlepiej kiedy odległość miedzy dłońmi jest nie większa niż 5cm. Mając złączone stopy i łokcie przylegające do ciała wykonujemy pełne ruchy tak, żeby kręgosłup był cały czas wyprostowany a ruch trwał ok. 2 sek. Sekunda na opuszczenie i sekunda na ponowne wzniesienie. Należy zwracać uwagę, żeby łokcie cały czas trzymać blisko ciała i żeby ruch wykonywać tak, żeby klatka dotknęła lekko podłoża.
Oddychamy: wdech przy zejściu a wydech przy prostowaniu rąk.
Wykonujemy w ten sposób 3 serie po 5,7,10 powtórzeń (lub 10, 12, 14 - jesli dasz rade)

2. Alternatywa dla zwykłych pompek jesli zwykłych nie dasz rady
Zmodyfikowane pompki
Opierając się na kolanach (podudzia skrzyżowane) i dłoniach opuszczamy klatkę piersiową do momentu kiedy prawie dotknie podłogi, liczymy do dwóch i unosimy klatkę z powrotem do góry.Oddychamy: wdech przy zejściu a wydech przy prostowaniu rąk.
Wykonujemy w ten sposób 3 serie po 5,7,10 powtórzeń (lub 10, 12, 14 - jesli dasz rade

3. Łokcie skieruj na zewnątrz. Złącz dłonie, układając je palcami skierowanymi ku górze na wysokości mostka. Naciskaj na nie, jakbyś siłowała się na ręce. Policz do 10. Rozluźnij się. Powtórz ćwiczenie 10 razy.

4. Chwyć dłoń dłonią na plecach, między łopatkami, układając ręce w ukośną linię, tak by jeden łokieć był skierowany ku górze, drugi ku dołowi. Rozciągaj mięśnie, jakbyś chciała rozłączyć sczepione dłonie ok 5-10 sekund. Powtórz ćwiczenie 10 razy, zmieniając układ rąk.

5. Połóż się na plecach, nogi zgięte w kolanach, stopy oparte o podłogę. W każdej dłoni trzymaj ciężarek (1 kg)(zamiast ciezarków mozna uzyc np. male butelki z woda - maja one pół litra czyli ok. 0,5 kg w zwiazku z czym mozna zwiekszyc 2x liczbe powtórzen). Wyprostowane w łokciach ręce unosimy do góry i przenosimy nad głowę, a następnie opuszczamy. Powtórz ćwiczenie 10 razy.

6. Stojąc, w obu rekach trzymasz ciezarki ok 1 kg (lub butelki z woda jak wyzej czyli wiecej powtórzen x2) Wierzchy dłoni sa skierowane ku górze. Naprzemiennie unos wyprostowane rece od pozycji wzdłuz ciala do pozycji na wysokosci barków (równolegle do podłoza). Unoszenie i opuszczanie powinno byc powolne. Cwiczenie powtórz tak, by kazda reke uniesc po 15 razy (z butelkami po 20, 30)

Kurczę twarde babki jesteście

U mnie waga przedciążowa i mieszczę sie we wszytsko tylko troszkę brzuszek większy i cycki w ciąży mocno urosły i teraz jakieś sflaczałe sie zrobiły - może na nie jest jakieś "lekarstwo"??

U mnie to samo!

Od ogólniaka waga trzyma się prawie na tym samym poziomie... 52-54kg przy wzroście 168 cm. Ćwiczyć mi sie nie chce, diet stosowac też nie... hm? chyba ze mnie leniuch?

Renik ... mycie podłogi... rozwaliłaś mnie tym... nie moge przestac się śmiac...
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A tak w ogóle jaki to sie zrobił gorący wątek....

Inesku wcale nie taka laseczka, bo brzuszek i cycuchy wisza mi z przodu a do tego troche się garbię... buuu, ale nie narzekam...dziękuję za komplement

u mnie trochę zawaliłam dietę, bo mam zaś stresy ze starym....:-(
byłam natomiast u lekarki i kazała mi się wziąć za siebie (ze względu na bolące kolana)....

oj oj jak człowiek ma dołka to mu się nie chce nawet zadbać o siebie....
a jeszcze wizja pracy..... :sick:

reklama
Milshake na doła to własnie najlepsze zadbać o siebie to pomaga i podnosi samoocene, aha mam juz diete i jest całkiem przyjemna jak przepisze to Ci podesle, ja jestem na diecie żrej mniej i nie żryj słodyczy i jak już wyżej pisałam DZIAŁA!!!!!
a jak zaczniesz pracować to szybciej pozbędziesz się zbędnego tłuszczyku - cmokam Cie i dasz rade

Do góry