reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

reklama
Mam taką tabelkę żywienia przez pierwszy rok. Może ją wrzucę potem, żebyście powiedziały, czy jest ok - bo nie ma jak doświadczenie :)

Ja planuję odstawić od piersi jeszcze wcześniej - lipiec, najpóźniej sierpień. Muszę zregenerować organizm jeśli chcę znów zajść w ciążę - dieta bezmleczna chyba nie wpływa dobrze na stan mojego uzębienia i kości, a kolejny dzidziuś znów będzie wyciągał.
Ewa - u nas w garażu cały zapas przeróżnych alkoholi (między innymi moje ulubione Martini i litewska Starka). Małżon wpadł w szał kupowania, a ja, jak pies ogrodnika, zabraniałam mu samemu pić. Dobrze, że w garażu zimno i rzadko tam bywam. No i w garderobie stoi balon z winem aroniowym już gotowym do zlania i picia. Ciężkie jest życie karmiącej mamy :-(

cwietka oj ciezkie ciezkie-ja na imprezy teraz robie normalne sałatki i wersja dla mnie:) i troche komicznie wygladam idąc do kuchni i nakładając sobie swoją wersję... a nalewek tez mam pełno od rodziców i tez wszystko stoi i póki co to tylko do nasączania ciasta dodaje

He he! Ja też skamuflowałam większą ilość butelek ze świeżo zlanym winkiem wiśniowym:tak::-). Dooobre wyszło:-p! Trzeba było schować przed małżem, bo by nie doczekały końca okresu karmienia.

Wy musicie sobie oddzielny zamknięty wątek stworzyc.... zeby reszty nie dołowac:D:D::Dhihihi
Zgadzam się!!!!
A ja sie w aptece warzyłam i wieczorem w ubraniu 82 kg!!! 12 na minusie supcio jeszcze 12 i bedzie git, tylko ten flak zamiast brzucha fuuujjjj....W pasie zapinam sie na ostatnia haftke, dalej go nie przesune więc body rozmiar mniejsze kupuje hi hi hi.
A ja planuje karmic do roku.

reklama
Do góry