reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

no własnie te cudowne pasy;p dajcie linka do tych wynalzaków co zakupiłyście!:))

Co do szwów rozpuszczalnych to lepiej je iść ściągnąć, ja tak teraz zrobiłam mimo że takie były, nie chce nikogo straszyć ale to może dość długo trwać i skończy się na tym że zaczną wrastać i zrobi się stan zapalny - ja tak miałam po pierwszym porodzie, nie zapomne jak mi ściagali ...z mięsem razem więc teraz ściągnęłam zawczasu wieć tam czuję się jakbym nie rodziła;)...gorzej natomiast z...otworkiem 2 cm wyżej:sorry2:

reklama
Sarka - ale dziwne, że dopiero teraz Ci wyskoczyły te hemoroidy. Ja miałam straszne po porodzie i używałam czopków polecanych mi w szpitalu - Proctis i Posterisan. A miejscowo znieczulałam Altacetem zanim jeszcze kupiłam te czopki. Teraz już jest spoko, ale na początku siedzieć nie mogłam :zawstydzona/y: A myślałam, że hemoroidy to przypadłość starych facetów :-D
A na wizytę idę równo 5 tygodni i 6 dni po porodzie.

Dziewczyny po czym poznać, że szwy się rozpuszczają? Bo mama mi mówiła, że powinnam zauważyć takie małe "makaroniki" na majtkach, ale ja nic takiego nie widzę. Część szwów mi usunęli, ale chyba coś tam zostało. I po jakim czasie się rozpuszczają?

Dziewczyny po czym poznać, że szwy się rozpuszczają? Bo mama mi mówiła, że powinnam zauważyć takie małe "makaroniki" na majtkach, ale ja nic takiego nie widzę. Część szwów mi usunęli, ale chyba coś tam zostało. I po jakim czasie się rozpuszczają?

Ja w ogóle nie zauważyłam jak się rozpuściły. Położna przyszła i powiedziała, że już ich nie ma :)

To będzie głupie pytanie, ale jakie są objawy hemoroidów? Widać je jakoś?
dla mnie to tez nowosc wiec znawca nie jestem, mniemam ze cos jednak jest u mnie na rzeczy po tym jak przezywam katusze w wc i finał jest krwawy:( i caly czas odczuwam jakis dyskomfort wiec tak jakby cos popekalo aaałccc:/// ja na zew. nic nie widze ale to dzieje sie w srodku.

wiolcia dzieki za link do gorsetu;)

cwietka dzieki za nazwy specyfików, co zakupie;) a altacet to ten w zelu?

U mnie byłoby juz miodzio(tzn poza kg które ani drgną:wściekła/y:) gdyby nie problem od kiulku dni....chyba pojawił mi sie problem hemoroidowy, takie mi sie to wydawało niemożliwe a tu masz, zaparcia mam masakryczne, wizyta w toalecie to koszmar kończący się krwawo:(( sorki że piszę o tym ale chyba ktoś tu miał taki problem i coś wtedy sobie polecałyście, więc liczę na pomoc z Waszej strony bo dotąd nie miałam tego problemu...i niby odżywiam się zdrowo, jem activie, dużo piję, no może ruchu na razie nie mam tyle co potrzeba ale to siła wyzsza na razie. W aptece dziś kupiłam soboe Lactuloze, juz łyknełam, mam nadzieję że nie zaszkodze małej, ale az się boje na sama myśl że mi się coś zachce w ubikacji:(

równo po 6 tyg. umawiacie sie do gina? czy można szybciej, np po miesiącu?

kąpiecie się w wannie, mam ogromna ochotę wieczorem zanurzyć się w wannie ale ponoć nie wolno, jak to jest?
sarka a czemu nie wolno sie kąpać?? ja łownie brałam prysznic bo mi na czasie zalezało ale jakbym miala ochote to bym wziela kąpiel-tylko wczesniej sie podmyj z tego co jeszcze krwawi-bo chyba o wzgledy estetyczne chodzi??
co do wizyt to mi polozna mowila ze szwy sie na pewno rozpuszcza i zeby do gina isc po 1 miesiączce....
ja jeszcze nie wiem jak zrobie-zobacze ile jeszcze bede plamic... a Wy kiedy idziecie?

Ja się jutro zapisuję. Chciałam pójść po 6 tygodniach, a mijają w poniedziałek, ale we wtorek mamy kolędę (a moja pani dr jest tylko we wtorki), więc chyba pójdę tydzień później. To jeszcze zależy, czy będzie miejsce. Mam nadzieję, że tak... Już nie ma przywilejów jak w ciąży ;)

Ja kupiłam ten gorset u innego sprzedawcy. Czekam na przesyłke, dzis alebo jutro powinien być.

reklama
sarka - ja mam hemoroidy, ale u mnie nie ma zadnego bolu ani krwawienia. mam czopki i stosuje codziennie wieczorem.

mnie ginekolog powiedzial, ze mam przyjsc po miesiacu. szwy tez mam rozpuszczajace sie i nie bede ich sciagac.

Do góry