reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

reklama
Ja tez kupilam paas poporodowy sciagajacy ale strasznie mi w nim niewygodnie.Ale ciesze sie bo waga leci w dol tzn juz 10kg na minusie.Jeszcze 4kg i bedzie ok:-)Ale mysle ze w samych piersiach mam z 5kg bo ciezkie jak cholewcia:tak:

kbetina współczuję... ale to wyłyżeczkują i będziesz miała spokój
a do mnie pryszedł pas mamolkowy-rozmiar L/XL - i ledwo na wdechu się zapięłam- to dopiero frustrujące...eh już nie chcę tak wyglądać

sun do mnie ten pas przyszedł kilka dni temu i też miałam problem z zapięciem. Nie powiem dołujące doznanie...ale powiem Tobie, że teraz jest już trochę lepiej...pewnie pas się rozciągnął:/

O rany, nie straszcie, bo też ten pas zamówiłam i dziś pewnie dojdzie... ;) Obwód w pasie zszedł mi już poniżej 90cm, ale do przedciążowych 60cm jeszcze daleko... Obawiam się, że już nigdy do nich nie dojdę :( I waga się zatrzymała. Jeszcze 5 kg zostało (z 19), ale coś nie chce spadać...

rozmawiałam z położną o tych pasach i mówiła żeby początkowo tylko godzinę dziennie nosić - no ale ja jak to ja stwierdziłam że co mi da godzina i sobie chodziłam 3 godziny w nim a resztę dnia spędziłam w półzgiętej pozycji tak mnie brzuch bolał - także nie przesadzajcie dziewczyny

mi tez cos cm nie chca chodzic w dół... wogóle mi sie to nie podoba.... jak tak dalej pójdzie na chrzciny dalej bede jak w 5-6 m-cu ciązy...

ja nie mam wagi w domu, wiec nie wiem ile jeszcze mam na plusie. za to brzuch mi sie juz calkiem obkurczyl i wyglada super ;) co prawda jeszce tluszczyku troche jest, ale i tak o niebo lepiej niz sie spodziewalam!

U mnie też waga praktycznie stanęła. Przez ostatnie 2 tygodnie tylko pół kg w dół zeszło, ale się nie martwię, bo wiem, że to wina świąt, a poza tym już powoli wchodzę w ciuchy przedciążowe, więc humor lepszy.
Z brzucha jestem zadowolona i cieszę się, że nie kupowałam tych pasów, bo byłby to zbędny wydatek. Talia praktycznie wróciła do normy (2 cm zostały) i tylko krecha została. Nie wiecie, kiedy to cholerstwo zniknie?

reklama
Do góry