reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

reklama
Wiolcia daj sobie te 6 tyg. niech się macica po swojemu obkurczy, potem bedziesz miała jasny obraz ile zostało faktycznie bo teraz to jeszcze niec nie widać
to jest bardzo dobra rada.
Bardzo b y się chciało od razu po porodzie wyglądać tak jak przed ciążą. Niestety tak się nie da. Skoro ciało zmienia się przez 9 miesięcy to też musi mieć czas na powrót do normy.

dokladnie, ja po Juli miałam brzuch jak w 6 m-cu przez caly polog....
ja tak samo po Oli. Dzidziu w brzuszku nie było a ja nadal długo długo w ciążowych spodniach chodziłam. Rodziłam w styczniu. W maju już było tak jak przed ciążą a później to już wyschłam. W ciąży dobiłam do 21 kg

Dzięki dziewczyny za wiadomość, faktycznie lepiej poczekać z tymi gorsetami. Póki co skupie się na wklepywaniu kremów :-) Dziewczyny po cc czy u was koło rany też robią się twarde kulki??

Dzięki dziewczyny za wiadomość, faktycznie lepiej poczekać z tymi gorsetami. Póki co skupie się na wklepywaniu kremów :-) Dziewczyny po cc czy u was koło rany też robią się twarde kulki??

u mnie nic nie ma, maz mnie ogladał wczoraj, mówil, ze w jednym miejscu jest male zgrubienie, taka jakby kieszonka ale reszta blizny jest gładka jakby miała kilka tygodni... Moze jesli Cie coś niepokoi umów położna na wizyte? Była juz u Ciebie polozna?
Do mnie dzwonila jeszcze jak w szpitalu byłam i juz na nastepny dzien w domu - "siedziała" godzine i obejrzała mnie i malego ze wszystkich stron mimo, ze dzien wczesniej ze szpitala wyszlismy.

u mnie też niewiele spadło:(
z 14, które przybrałam, spadło tylko 6kg...
macica nadal jeszcze wysoko (pod pępkiem)

myangel u mnie też położna była wczoraj, czyli dzień po powrocie do domku i zrobiła przegląd mi i Oliwce
ja na razie nie walczę z kg, jestem na to zbyt obolała i osłabiona... poza tym i tak niewiele mogę jeść...małą strasznie męczą gazy...mam nadzieję, że to tylko przyzwyczajanie jelitek do trawienia, a nie jakieś zaczątki kolek

U mnie położna jeszcze sie nie pokazała a już mam duzo pytań do niej :dry: Młodego męczy rumień noworodkowy a do tego zaczęła mu schodzić skóra z rączek i stóp :baffled: Ze względu na rumień nie pozwolono mi używać żadnych oliwek ani kremów i schodzenie skóry jest chyba tego efektem.

Co do figury to od pierwszego dnia po cesarce musiałam wszystko dźwigać, chodzić itp. więc szybko doszłam do siebie i pewnie dlatego mam -10kg aleee do zrzucenia pozostało jeszcze 15:sorry2: najbardziej ubolewam nad brzuchem a i z tyłka pasowałoby zrzucić więc nie mogę się doczekać końca połogu.

reklama
u mnie też niewiele spadło:(
z 14, które przybrałam, spadło tylko 6kg...
macica nadal jeszcze wysoko (pod pępkiem)

myangel u mnie też położna była wczoraj, czyli dzień po powrocie do domku i zrobiła przegląd mi i Oliwce
ja na razie nie walczę z kg, jestem na to zbyt obolała i osłabiona... poza tym i tak niewiele mogę jeść...małą strasznie męczą gazy...mam nadzieję, że to tylko przyzwyczajanie jelitek do trawienia, a nie jakieś zaczątki kolek

Moja macica juz chyba obkurczona bo brzuch mam cały miekki aleto pewnie dzieki tym zastrzykom, ktore dostawałam w brzuch - nie były mile gorsze niz to wklucie w kregoslup ale przynajmniej sa efekty :)

U mnie położna jeszcze sie nie pokazała a już mam duzo pytań do niej :dry: Młodego męczy rumień noworodkowy a do tego zaczęła mu schodzić skóra z rączek i stóp :baffled: Ze względu na rumień nie pozwolono mi używać żadnych oliwek ani kremów i schodzenie skóry jest chyba tego efektem.

Co do figury to od pierwszego dnia po cesarce musiałam wszystko dźwigać, chodzić itp. więc szybko doszłam do siebie i pewnie dlatego mam -10kg aleee do zrzucenia pozostało jeszcze 15:sorry2: najbardziej ubolewam nad brzuchem a i z tyłka pasowałoby zrzucić więc nie mogę się doczekać końca połogu.

Adasiowi tez schodzi skorka ale my smarujemy oliwką... On w ogole jesli chodzi o jego skore ma objawy przenoszenia troche ale to pewnie efekt tego, ze siedzial w brzuchu troche na sucho.

Wiolcia czy Ty nie wiesz, ze nawet do 3 m-cy po cc nie powinnas nosic niczego co wazy wiecej niz 5 kg??? :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry