reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

Kalina, ja takich wymiarow nie osiagam nawet jak nie jestem w ciazy, no moze z wyjatkiem obwodu talii:tak::-D wiec chyba nie masz sie czym przejmowac:tak:. Ja mam 183cm i waze juz ponad 80kg (przed ciaza wazylam 76, a chcialabym tak ok 73kg), brzuch juz tak wielki, ze pewnie z metr objetosci juz ma:szok:,biodra - nawet nie chce wiedziec;-).Gin mi nic nie mowi, bo ponoc 6kg na plusie, to dobry "przyrost", jak na ten okres ciazy, wiec staram sie mu uwierzyc na slowo:-D

reklama
Paradoks bycia babą: pragnie ciąży z wszelkimi jej udogodnieniami i uniedogodnieniami; zarzeka się, że świadoma jest zmian czasowych i stałych, jakie może wywołać to w jej ciele i umyśle; stara się o dzidziusia przeżywając każdą porażkę niczym koniec świata, a jak już szczęśliwie znajduje się w błogosławionym stanie każdy kilogram i każdy cm in plus wywołuje w niej panikę :-D;-)

mam wrażenie, że na naszym forum i tak nie przybieramy dużo - co to jest, góra 5-6 kg w połowie ciąży??? Większość ma 2-4 kg do przodu, przecież to praktycznie nic, mając na uwadze, co się dzieje w naszym ciele!

Mnie też frustruje każdy dodatkowy fragment ciała i fakt, że przybieram w nieulubionych biodrach (bo ja kobieta-wazon jestem, żeby grucha nie powiedzieć) - już 3 cm; na wadze mam jakieś 5kg więcej, dużo jem, mam wyrzuty sumienia z powodu słodyczy, ale z Adaśkiem w tym czasie miałam jakieś 8-9 do przodu. taka pocieszka :rolleyes2:

A ja mam wrazenie ze takie moje male tycie to cisza przed burza. I w czasie ostatnich 2-3 miesiecy przytyje duuuzo kilogramow.

czerwcówki to chyba najzgrabniejsze przyszłe mamusie. ja to z moimi 6 kg przy Twoich aga2009 2,7 kg to się czuję jak słoń :-)

Najwazniejsze po prostu by to potem zrzucic. Ja jestem spokojna dopoki wiem, ze poszlo mi przede wszystkim w brzuszek bioderka i piersi. I niech lepiej tak zostanie :-D

Dziewczyny ja wam powiem na pocieszenie ,przytyłam jakieś 5 -6 kg od początku ciąży i nosze w tej chwili na sobie 92 kg. Żadna z was nie osiągnie takiej wagi nawet pod koniec ciąży więc proszę nie narzekajcie ;-)

Dziewczyny ja wam powiem na pocieszenie ,przytyłam jakieś 5 -6 kg od początku ciąży i nosze w tej chwili na sobie 92 kg. Żadna z was nie osiągnie takiej wagi nawet pod koniec ciąży więc proszę nie narzekajcie ;-)

Magni, mądralo, zmierzmy się na dodatkowe kilogramy :-D:-D:-D Ja też mam nowych tak z 5-6 :tak:

Ja mysle ze tak kolo 6 to norma w tym okresie ciazy,chociaz z Viki mialam juz z 8 teraz tez kolo 6,najwazniejsze zeby my i malyszki bylysmy zdrowe,kiloski z czasem szybciej czy pozniej zrzucimy...:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny nie dołujcie mnie,ja od początku ciąży przytyłam już jakieś 8,5 kg :szok::szok::szok: już się boję co będzie w dziewiątym miesiącu :dry: będę wyglądała jak słonica !!!

Do góry