reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

:wściekła/y:
Jutro sie zmierze bo centymetr gdzies sie zapodzial ;-)

Waga od poczatklu ciazy to +6kg.
Wiecie, ze mam taka sama wage teraz jak z Sandrusia mialam w tym samym tygodniu ciazy co teraz jestem :-) Brzuszek tez mam taki sam, okragla pileczke :-) i pepuszek zaczyna mi wystawac :-) dokladnie tak samo jak w pierwszej ciazy :-) :-)

A tak wogole to ostatnio mam jakies dolki na punkcie swojego wygladu. Czasami zle sie czuje z tym ze jestem jak male sloniatko, ciezko mi i pupka mi urosla. Moj maz twierdzi, ze wcale nie urosla tylko brzuszek urosl i podobam mu sie bardzo taka jaka jestem :-) W ciazy z Sandrusia tak nie mialam i nie przejmowalam sie tym, ze kilogramy przybywaja. A jak jest u WAs ?? Akceptujecie w pelni swoj wyglad ??

Martusia u mnie jest tak samo,zanim zaszlam w ciaze z Viki duzo zeszczuplalam,okolo15 kg wiec dla mnie tragedia bylo zeznow zaczelamprzybierac na wadze,obsesyjni warzylam sie pare razy a dzien,przytylam wtedy 17 kg,teraz moze nie jest az tak jakpoprzednio ,bo wiem ze prdzej cz pozniej po urodzeniudzidzi kilogramy zgubie,narazie mam na + pdobnie jak ty jakies 5,6 kg,no ale jak bedzie do konca to nie wiem bo cos mi apetyt wraca:-D:-D:-D

A tak na marginesie gdzie sa nasze suwaczki zasze znikaly na pare h a nie na dwa dni?:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też nie bardzo się akceptuję, urosła mi pupa i w biodrach więcej:(. Mam nadzieję że po urodzeniu wróci do poprzedniego stanu...

Ja może jeszcze akceptuję swój wygląd i to, że tyję, ale jednak codziennie czuję się bardziej poczwarnie, mam mniej opcji na fajne ubranie się, bo co i rusz coś przestaje się dopinać. Cera chyba jest w miarę ok, gorzej było na początku, ale ja zawsze miałam bardzo ładną, choć dość suchą cerę. Teraz niestety pękają mi naczynka :-( (Ale zaraz po ciąży je skasuję!)
I troszkę mi ciężej jakby, chodzę jak jakiś pokrak, zależnie od tego, jak się tam w brzuszku smarkacz poukłada :-D

U mnie cera ok, nigdy nie miałam problemów...
Mam wrażenie że uda mi troszkę poszło.. ale tym się nie przejmuje. Biust to wiadomo ale na to nie narzekam, może zostać :-):-):-)

Ciesze sie, ze nie jestem sama z nieakceptowaniem swojej figurki ;-)

Ciesze sie, ze mam brzusio i ze rosnie ale dupka i uda moglyby byc rtroszke szczuplejesze. No ale coz zrobic taka moja figura. Ciesze sie ze mezowi sie podobam taka jaka jjestem :-) Twierdzi anwet, ze teraz jestem fajniejsza bo wczesniej bylam zbyt koscista hehe ;-):-)

Cere mam bardzo ladna taka sama jak wczesniej tzn przed ciaza. Wlosy mi sie bardziej swieca, nie wypadaja, paznokcie srobily sie mocniejsze i ladniejsze :-)

Beata dokaldnie mam to samo wiem, ze zaarz po porodzie kg zgubie. W ciazy z Sandra przybralam 18kg.

Tez sie wlasnie zastanawialam co z tymi suwaczkami :baffled: Kurdele zle mi obliczal dni. Ale juz poprawilam i jest dobrze.

Witam wszystkie czerwcowe mamusie ;)
Koniec 22tygodnia tyle przybylo mi od początku ciąży:
biust 92cm +3cm
pas przy pępku 84cm (+11cm)
biodra 96cm (+2cm)
waga 59 kg +3,5kg

a mnie przybyło 6 kilo:szok::szok: , naszczęście poszło mi w brzusio, zadek i bioderka narazie nawet niedrgnęły:tak::tak::tak:, niestety biust też stoi w miejscu:crazy::crazy::crazy:
zato jak patrze w lustro beczeć mi sie chce cała buzia w pryszczach,plamkach - masakra, dodam że wcześniej niemiałam problemów z cerą,a do tego włosy wciąż wypadają i strasznie sie zaczeły przetłuszczać żeby wyglądały dobrze musiałabym myć je ze 2 razy dziennie . A PODOBNO KOBIETA WCIĄŻY PIĘKNIEJE--hehe dobry żart.

a mnie przybyło 6 kilo:szok::szok: , naszczęście poszło mi w brzusio, zadek i bioderka narazie nawet niedrgnęły:tak::tak::tak:, niestety biust też stoi w miejscu:crazy::crazy::crazy:
zato jak patrze w lustro beczeć mi sie chce cała buzia w pryszczach,plamkach - masakra, dodam że wcześniej niemiałam problemów z cerą,a do tego włosy wciąż wypadają i strasznie sie zaczeły przetłuszczać żeby wyglądały dobrze musiałabym myć je ze 2 razy dziennie . A PODOBNO KOBIETA WCIĄŻY PIĘKNIEJE--hehe dobry żart.

Mam podobne odczucia... wszyscy mi mówią, że wyładniałam...
A ja za takie wyładnianie dziękuję bardzo! :no:
Włosy tłuste co chwilę, wypadają na potęgę, paznokcie połamane, każdy innej długości i jedyna opcja to całkiem króciutkie :-(
Do tego jakoś tak na buzi się zmieniłam... nie mam więcej pryszczy, ani przebarwień niż wcześniej, ale jakoś tak jak patrzę w lustro, to jak nie ja... :baffled:

reklama
Andzia111 i Cypisia mi tez wszyscy mowia ze tak wyladnialam, tak wspaniale teraz wygladam. A ja jak patrze w lustro to mi sie plakac chce:crazy: Masa krostek, syfkow, wlosy jakies nie do ulozenia. Wogle zebym wygladala jak czlowiek, o musze godzine w lazience spedzic. I dobry kryjacy makijaz zrobic :angry:
Eh, mam nadzieje ze to zniknie.

A macie moze takie wiecznie swedzaca skore? Mnie swedza szczegolnie nogi, ale takze i brzuch i czasem plecy. Bywa to strasznie uciazliwe. Jest to normalne w ciazy?

Do góry