reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

reklama
Ja się dziś zmierzyłam po raz pierwszy i jest tak - 16 tygodni:
- brzuszek na wysokości pępka - 77 cm
- biodra - 87 cm
- waga - 56 kg (ok. 4-5 kilo więcej)
Ud i reszty to nie mam odwagi mierzyć. Biust się zrobił ogromny, napuchnięty i fatalny i zakupiłam nowe staniki aż. Brrr...

U mnie brzuszek na wys pępka - 76 cm
biodra - 90cm (+ 2 od początku ciąży)
waga - 50kg (+3 od początku)
biust powiększył się dwukrotnie, z małego B mam wieelkie C:-)

Ja wczoraj pojechalam do outletu, do Intimissimi, kupilam sobie 2 sportowe staniki z przeceny po 3,99 zl :-D Moze zobacze te staniki Triumpha, o ktorych piszesz, Tau. Ale biale to faktycznie srednio, bo ja sie ubieram glownie na czarno :sorry2:
Ta ciaza to same wydatki!! :-D

Pomierzyłam się i strasznie dużo powychodziło :szok:
biust 95cm (+2cm)
pas przy pępku 91cm (+8cm)
najszersze miejsce brzuszka 96cm (+7cm)
biodra 101cm (+2cm)
uda 55cm (+1cm)
waga 64 kg od początku ciąży to już 5,5 kg :szok:
Chyba najwięcej z czerwcówek :confused:

Ja sie co prawda nie mierzylam, ale od poczatku ciazy przytylam 2,5 kg, piersi z C to juz na DD lub E, a brzuszek to taka pilka. Generalnie nie przytylam nigdzie poza brzuszkiem. Smieszne.

Hej :-)

Pomierzyłam sięprzed chwileczkę.

-uda-52 cm
-biodra-97 cm
-najszersze miejsce brzucha-91 cm
-na wysokości pepka-87 cm
-pod biustem-81 cm
-biust-93 cm
-waga-62,4 kg ( 2,5 kg + )

Dla porównania wieczorkiem tez sie zmierzę. Ciekawe jaka bedzie róznica. Na wadze zawsze mam wieczorem o 1 kg wiecej.

reklama
Teraz będziemy przybierać na wadze więcej, niż dotychczas; trzeba się z tym pogodzić ;-) Zaskoczyło mnie też szybkie rozrastanie (albo rozsuwanie - lepiej brzmi ;-):laugh2:) kości bioder...

Ale wiecie co, mam w najbliższym otoczeniu dwie ciężarne w ciąży starszej od mojej o 6 tyg. - jedna i druga mają 15 kg do przodu, podczas gdy jedna przed ciążą była zapaloną sportsmenką, a druga antysportkiem w rozmiarze 34. Nie ma reguły :sorry:

Do góry