reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

u mnie bardzo podobnie mam jeszcze nadprogramowe 5 kg po ciąży - nie moge tego stracić , najgorsze,że to jest w tym potwornym brzuszysku- wyglądam jakbym w ciąży była jeszcze:szok: straszne rzeczy. Karmie piersią ale lubie sobie podjadać słodycze do kawki:tak: no i zero silnej woli do jakichkolwiek ćwiczeń.

reklama
Ja też karmię piersią, ale póki co muszę obalić mit, że karmienie pomaga w chudnięciu :-:)-:)-( kurde... ja mam sporo obwisłej skórki i nie wygląda to za dobrze... jeszcze 2 kg i będę ważyć tyle, co miałam zachodząc z Juleczką w ciążę...

U mnie brakuje jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciazy, ale tak sobie marze, ze moze by jeszcze ze 3 dodatkowe schudnac :)
Jak na razie waga sama idze w dol z tygodnia na tydzien - mimo, ze jem duzo, a nawet bardzo duzo i wszystkiego :)

Ja też ważę już 3 kilo mniej niż przed ciążą i chudę bez wyrzeczeń, przy pomocy mojego małego żarłoka, ale przydałoby się schudnąć jeszcze z 7 kilo, bo "zachodziłam" z nadwagą:-)

A ja mam juz 2 mniej niż przed ciążą i baaaaaaaaardzo mnie to cieszy. Jeszcze 2kg i bede szczesliwa chociaz juz wszyscy chwala ze slicznie wygladam:tak::tak:

Kilka dni temu pojechalam nad jeziorko- specjalnie na "bezludna" plaze bo nie chcialam spotkac zadnych znajomych.... no i wychodze sobie z wody i okazuje sie ze wsrod niewielu osob na plazy jest 1 moja kolezanka. Ide w jej kieruku a ona z odleglosci ok 5m. wita mnie takimi slowami " Kamila i ty rodzilas 2 miesiace temu? Wogole nie widac ze ty bylas w ciazy!!!" No i oczywiscie wszyscy ludzie co zrobili??? Zmierzyli mnie od gory do dolu :baffled::baffled::baffled:

Kamila- to tylko pozazdroscic takiego komentarza
ja wciaz 5 kilo na plusie...do pewnego momentu ladnie leciala waga w dol az sie zatrzymala i ani mysli ruszyc...i tez moge smialo obalic ten mit z karmieniem, pewnie macica sie lepiej kurczy szczegolnie na poczatku, to napewno pomaga w pierwszych momentach, ale teraz to chyba tylko dieta by mi pomogla, albo cwiczenia tyle ze karmiac dieta odpada a cwiczenia to w miare rozwaznie i przy okazji dobrze sie odzywiajac, bym miala z czego produkowac mleczko

reklama
Ja nie bardzo rozumiem dlaczego dziewczyny karmiące piersią uważają, ze nie mogą stosować diety???:confused: Owszem głodzenie się i jakieś drakońskie diety odpadają ale można zmienić troszkę sposób odżywiania. Zrezygnować z tłustych mięs. Nie jeść smażonego tylko gotowane lub pieczone. Do tergo duuużo świeżych warzyw.Zamienić zwykły chleb na pieczywo razowe. Makaron na ryż. Jakość pokarmu nie ulegnie zmianie a ilość pokarmu zależy od ilości spożywanych płynów.

Do góry