reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

sylwia, moja Agatka nie pogardzi niczym, tj. i jedzeniem słoczkowym i naszym - "dorosłym" :) mój rosół (ale z makaronem bezglutenowym) wybitnie jej smakował, to samo ryż z jabłkami, ziemniaki z koperkiem itp. itp.

kupiłam w końcu kaszę jaglaną, muszę mojej Agatce upichcić jakieś fajne danie

reklama
A Maks od kilku dni na samym mleku :-(
co ja mówie ! to juz trwa jakies dwa tygodnie... Co mu ugotuje to wyrzucam do kosza.........
zje ewentualnie kukurydzianą chrupkę albo troche jogurtu
wszystkie jarzynki, mięsko wypluwa
może ma gortszy apetyt, przez to przeziębienie:-( ale własciwie to już kataru nie ma i zakaszle też tylko od czasu do czasu ...sama nie wiem co mu sie tak odwidziało:wściekła/y:

mamooli ...moj patryk tez tak czasami ma ..........zjada wszystko ....i w pewnym momencie na sama piers by sie przestawia i bardzo mało je ...trwa to około tydzien....pozniej stopniowo mu zaczyna dawac inne rzeczy i powraca do normy.........nie mam pojecia co to jest.........

to mnie pocieszylas kasiu bo u nas tez sie czesto zdaza ze Selinka nic nie chce jesc i akurat teraz od 3 dni zjada pare lyzek obiadku czy deserku i koniec tylko cycus, ja tez mysle ze moze to przez zeby :confused: bo selinka ostatnio jest tez marudna , wlada wszystko do buzi i czesto placze

Ja sie zaczynam martwic gryzieniem :sick: ostatnio bylam u kolezanki i widzialam jak je jej 7 miesieczna corka normalnie gryzie mimo ze dostaje jeszcze wszystko w pol papkach a Selinka nawet jak ma chrupka to nie przezuwa go tylko sobie rozmacza i polyka. Dostaje obiadki po 10 miesiacu i je zjada ale tez polyka , najgorsze jest to ze ona nie chce ani skorki od chleba ani ciasteczek :sick: zaczynam sie martwic tym gryziemniem
:sick: i sama juz nie wiem co mam robic zeby zachecic Selinke do gryzienia :confused:
jak maie jakies pomysly to jestem chetna

mamaoli,tereska,asia u mnie tez tak jest,denerwowalam sie ze cos nie tak bo byl czas jak ladnie jadl i duzo a teraz znow maly kryzysik obiadkow nie chce jesc i tez tylko mleczko,jogurcik chrupka ewenualnie jakies musli-l-ale czy to starczy???samo mleko przeciez nie wystarczy

ale mniej juz sie martwie bo i u was podobnie
asia z tym gryzieniem to nie wiem moze podawaj biszkopty,chrupki i z czasem sie nauczy

nie chce jesc!!!
co mam zrobic?
odmawia wszystkiego lyzeczke blokuje jezykiem
na sile nie ma sensu

od wczoraj taki jakis dziwny z tym jedzeniem
tak bym chciala zeby raz buzie szeroko otworzyl

i zaczynam sie martwic czy dostaje wystarczajaco witamin

reklama
U mnie dalej strajk ani obiadku ani podwieczorku :sick: juz mam chyba z 5 otwartych sloiczkow w lodowce bo myslalam ze moze jej cos nie smakuje :sick: tylko cycus odpowiada , pare chrupek i troszke soczku
jak tak dalej bedzie to zadzwonie do lekarza bo przeciesz te nasze maluszki teraz szybko rosna

ale widze ze to plaga niejadkow :szok:

co do gryzienie to selinka je chruki i czasem piszkopciki tylko ana wszystko tak memla a nie przeuwa , moze zeczywiscie potrzebuje wiecej czasu :confused:

Do góry