reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
osinka to super problem z glowy a agatce pewnie ulżylo.U nas cisza i masaże i rowerki i herbatki i NIC obawiam się, że wieczorkiem zapodamy czopka bo ile można czekać . Co zamierzasz teraz robić zostajecie tylko na cycusiu i czekacie z nowościami? Ja tak zamierzam.Chce odczekac jakis czas oczywiście jak Kuba zrobi to co powinien i jak wszystko wróci do normy może za jakiś miesiąc zaczniemy od początku - powoli podam mu jabłuszko .

aqua1-23 pisze:
osinka to super problem z glowy a agatce pewnie ulżylo.U nas cisza i masaże i rowerki i herbatki i NIC obawiam się, że wieczorkiem zapodamy czopka bo ile można czekać . Co zamierzasz teraz robić zostajecie tylko na cycusiu i czekacie z nowościami? Ja tak zamierzam.Chce odczekac jakis czas oczywiście jak Kuba zrobi to co powinien i jak wszystko wróci do normy może za jakiś miesiąc zaczniemy od początku - powoli podam mu jabłuszko .

tylko pierś zostaje, odczekam, bo się przestraszyłam tych problemów brzuszkowych, na 100% będę czekała orzynajmniej do połowy piątego miesiąca,a potem powolutku, stopniowo nowości

dzisiaj rano kupka znowu była, sama, więc mam nadzieję, że powoli brzuszek zdrowieje

ugotoiwałam dziś Pitkowi zupę - oczywiście pluł nią. ściemniał, że nie jest głodny. za to deserek cały chwilę potem omłócił ściemniacz mały.

ivka76 pisze:
Napiszcie czy wśród nas, tzn. Marcowych Mam jest jeszcze jakaś Mamcia, która karmi tylko naturalnie i ma taki zamiar do końca 6m-ca? A może zostałam sama na placu boju???

nie zostałaś sama :)
ja wracam do klubu karmiących tylko piersią z podkulonym ogonem ;D Agacie jeszcze nie słuzy jedzenie ze słoiczków
tylko piersią karmi AniaM, Anik, KingaP

jeśli o którejś mamie zapomniałam, to przepraszam

Karol byl na cycu jeszcze do niedawna, od 5 dni powoli zaczynamy podawac stale.
Zaczelismy od owocow - lubi bardzo - pozniej kaszka na mleku z bananami - uwielbia, no i dzis podalam warzywka - powiedzmy ze ok, ale nie jego ulubione.
Dumna jestem z synka, bo nie marudzi nawet jak nie bardzo mu smakuje, to zje i nawet nie pluje - hihi
Choc przyznam, ze chcialam dociagnac jeszcze ten tydzien az stuknie ten 6 mc ale zauwazylam, ze Karol jest niespokojny, nawet jak go nakarmie, no i fakt okazalo sie ze chlopak byl glodny, dzis nawet spal popoludniu 2h (po jedzonku) co nigdy wczesniej sie nie zdazylo max 1h przesypial i sie budzil.

kaśka a jakiej firmy jest marchewka z jabłuszkiem w słoiczku bo ja nie widzałam czegoś takiego.
Miłek ma lekkie zatwardzenie po marchewce z ziemniaczkiem i myślę nad podaniem jabłuszka, podobno ono pomaga uregulować.
Muszę wam przyzanć że czuję się lekko zagubiona przy wprowadzaniu nowego jedzonka. Co kiedy? Ale ja jestem niestety straszna panikara.

inkaa5
Hipp ma marchewke z jablkiem
no i w dodatku na kazdym sloiczku ma napisane w jaki sposob dziala na kupke, wiez zawsze mozesz sprawdzic przed podaniem, ja tez jakos dziwnie podchodze do podawania stalego, ale kiedys trzeba zaczac, a co i jak metoda prob podaje - powodzonka

reklama
Ja nadal tylko cycem Ivka :) ALe Anik juz od miesiaca podaje warzywka dodatkowo :)
ALe jak tylko zrobimy badania Oli to chyba sprobuje podac jej marchewke :)

Do góry