reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Sorki Osinka-jestem dzisiaj trochę roztrzepana chodziło mi o cytat Iwosz a nacisnęłam Twój sorki sorki !!!!!!!!!!!Przepraszam zagapiłam się . ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

reklama
osinka ja własinie też chce zostać przy cycu i powoli podawać coś innego ale jest problem przeciez nie bede dawać dziecku zupek a później czopka zeby sie załatilo bo to bezsens.

Wiem, że po wprowadzeniu nowości są problemy z kupkami ale ja wróciłam tylko na mleko i nadal kupy nie ma - dzisiaj masaż brzuszka i też nic. Może ta herbatka coś ruszy a jak nie to musze skonsultować sie z lekarką bo nie bede tak eksperymentować. Pisz jak cos u was pomoze ja jak sie cos dowiem dam znac ;D

aqua1-23 pisze:
osinka ja własinie też chce zostać przy cycu i powoli podawać coś innego ale jest problem przeciez nie bede dawać dziecku zupek a później czopka zeby sie załatilo bo to bezsens.

Wiem, że po wprowadzeniu nowości są problemy z kupkami ale ja wróciłam tylko na mleko i nadal kupy nie ma - dzisiaj masaż brzuszka i też nic. Może ta herbatka coś ruszy a jak nie to musze skonsultować sie z lekarką bo nie bede tak eksperymentować. Pisz jak cos u was pomoze ja jak sie cos dowiem dam znac ;D

toteż to Aqua, przed długim weekendem odstawiłam wszystkie nowości, kupka a raczej mega-kupka była w sobotę rano i od tej pory cisza, jedynie śmierdzące bączki
Agata ma miekki brzuszek, nie spina się, ma dobry humor, więc na razie tylko martwiwę się, poczekam do piątku i pójde do lekarza

dzisiaj zrobię małej herbatkę ułątwiającą trawienie, może troszkę wypije - Agata jej nie lubi

ja zaraz pójdę po arbuza, po nim Agata zawsze łatwie się wypróżniała :) w piątek jadłam włąsnie arbuza, może i Ty spróbuj ;)

Czytam o wprowadzaniu przez Was nowych pokarmów - ja zwlekam z tym do ukończenia 6 m-ca - do tej pory cały czas tylko karmienie naturalne. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz, tzn. na początek daje się mleczne kleiki i kaszki, ale czy konieczne jest ich przygotowywanie na mieszance mlecznej? Szczerze mówiąc chciałabym uniknąć jak najdłużej sztucznego mleczka.

ivka76 pisze:
Czytam o wprowadzaniu przez Was nowych pokarmów - ja zwlekam z tym do ukończenia 6 m-ca - do tej pory cały czas tylko karmienie naturalne. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz, tzn. na początek daje się mleczne kleiki i kaszki, ale czy konieczne jest ich przygotowywanie na mieszance mlecznej? Szczerze mówiąc chciałabym uniknąć jak najdłużej sztucznego mleczka.
ivka76....nie wiem jak jest w polsce ale tutaj wszystkie kaszki ,kleiki ryzowe itp...mozesz podawac z czym chcesz a mianowicie ze swoim mleczkiem ,ze sztucznym a nawet z sama woda...........ja osobiscie na samym poczatku odciagalam i mieszalam ze swoim mlekiem ale ostatnio sie rozleniwilam i do kaszek dodaje zazwyczaj sztuczne....acha teraz jak juz robie malutkiemu gesciejsza kaszke dodatkowo czasami nawet dodaje jakiegs owocka ze sloiczka .....bo sama kaszka ryzowa jest "mulaca"przyunajmniej dla mnie:):).............ale ty raczej zacznij sobie tylko od kaszki ,kleiku ze swoim mleczkiem .....no i na samym poczatku najlepiej zeby byla jak najrzadsza...pozniej stopniowo mozesz zageszczac i dodawac rozne rzeczy:):)..powodzonka

No właśnie tu jest problem bo za pierwszym razem po 3 dniu był czopek i poszło , później była przerwa w nowościach i cisza w pieluszce ale pomógl masaz brzusia .
Jutro znów minie 3 dzień i mam nadzieje, że coś wyskoczy . Wypil dzisiaj tą herbatkę ułatwiającą trawienie wymasowaliśmy się i czekamy.
U mnie mleko sztuczne odpada bo po normalnym Kuba ma wysypke a Pepti czy HA nie chce jeść. Byl taki moment ,że musiałam go trzymać 3 dni na sztucznym mleku i później kupy też nie było a na cyccu elegancko jedna z rana druga popołudniu - ja chce żeby spowrotem tak było. Qurcze jak mu to łagodnie wyregulować

reklama
ivka - możesz kupić kaszkę ryżową i rozrobić ją z własnym mlekiem lub mleczno-ryżową, która zawiera już mleko modyfikowane i wtedy tylko zalewasz wodą.

Do góry