reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
karolkaz pisze:Sorki Osinka-jestem dzisiaj trochę roztrzepana chodziło mi o cytat Iwosz a nacisnęłam Twój sorki sorki !!!!!!!!!!!Przepraszam zagapiłam się . : : : : : : : :
no co Ty, nic się nie stało :laugh:
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
osinka ja własinie też chce zostać przy cycu i powoli podawać coś innego ale jest problem przeciez nie bede dawać dziecku zupek a później czopka zeby sie załatilo bo to bezsens.
Wiem, że po wprowadzeniu nowości są problemy z kupkami ale ja wróciłam tylko na mleko i nadal kupy nie ma - dzisiaj masaż brzuszka i też nic. Może ta herbatka coś ruszy a jak nie to musze skonsultować sie z lekarką bo nie bede tak eksperymentować. Pisz jak cos u was pomoze ja jak sie cos dowiem dam znac ;D
Wiem, że po wprowadzeniu nowości są problemy z kupkami ale ja wróciłam tylko na mleko i nadal kupy nie ma - dzisiaj masaż brzuszka i też nic. Może ta herbatka coś ruszy a jak nie to musze skonsultować sie z lekarką bo nie bede tak eksperymentować. Pisz jak cos u was pomoze ja jak sie cos dowiem dam znac ;D
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
aqua1-23 pisze:osinka ja własinie też chce zostać przy cycu i powoli podawać coś innego ale jest problem przeciez nie bede dawać dziecku zupek a później czopka zeby sie załatilo bo to bezsens.
toteż to Aqua, przed długim weekendem odstawiłam wszystkie nowości, kupka a raczej mega-kupka była w sobotę rano i od tej pory cisza, jedynie śmierdzące bączki
Agata ma miekki brzuszek, nie spina się, ma dobry humor, więc na razie tylko martwiwę się, poczekam do piątku i pójde do lekarza
dzisiaj zrobię małej herbatkę ułątwiającą trawienie, może troszkę wypije - Agata jej nie lubi
ja zaraz pójdę po arbuza, po nim Agata zawsze łatwie się wypróżniała w piątek jadłam włąsnie arbuza, może i Ty spróbuj
magdalenaB
marcowa mama 06'
aqua: a ile czasu nie ma juz kupki?? b max 3 doby moze nie byc (po innym jedzonku) bo jak tylko na cycu to nawet 7 dni.
ivka76
Fanka BB :)
Czytam o wprowadzaniu przez Was nowych pokarmów - ja zwlekam z tym do ukończenia 6 m-ca - do tej pory cały czas tylko karmienie naturalne. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz, tzn. na początek daje się mleczne kleiki i kaszki, ale czy konieczne jest ich przygotowywanie na mieszance mlecznej? Szczerze mówiąc chciałabym uniknąć jak najdłużej sztucznego mleczka.
tereskaa
Mamusie Marcowe '06
ivka76....nie wiem jak jest w polsce ale tutaj wszystkie kaszki ,kleiki ryzowe itp...mozesz podawac z czym chcesz a mianowicie ze swoim mleczkiem ,ze sztucznym a nawet z sama woda...........ja osobiscie na samym poczatku odciagalam i mieszalam ze swoim mlekiem ale ostatnio sie rozleniwilam i do kaszek dodaje zazwyczaj sztuczne....acha teraz jak juz robie malutkiemu gesciejsza kaszke dodatkowo czasami nawet dodaje jakiegs owocka ze sloiczka .....bo sama kaszka ryzowa jest "mulaca"przyunajmniej dla mnie.............ale ty raczej zacznij sobie tylko od kaszki ,kleiku ze swoim mleczkiem .....no i na samym poczatku najlepiej zeby byla jak najrzadsza...pozniej stopniowo mozesz zageszczac i dodawac rozne rzeczy..powodzonkaivka76 pisze:Czytam o wprowadzaniu przez Was nowych pokarmów - ja zwlekam z tym do ukończenia 6 m-ca - do tej pory cały czas tylko karmienie naturalne. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz, tzn. na początek daje się mleczne kleiki i kaszki, ale czy konieczne jest ich przygotowywanie na mieszance mlecznej? Szczerze mówiąc chciałabym uniknąć jak najdłużej sztucznego mleczka.
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
No właśnie tu jest problem bo za pierwszym razem po 3 dniu był czopek i poszło , później była przerwa w nowościach i cisza w pieluszce ale pomógl masaz brzusia .
Jutro znów minie 3 dzień i mam nadzieje, że coś wyskoczy . Wypil dzisiaj tą herbatkę ułatwiającą trawienie wymasowaliśmy się i czekamy.
U mnie mleko sztuczne odpada bo po normalnym Kuba ma wysypke a Pepti czy HA nie chce jeść. Byl taki moment ,że musiałam go trzymać 3 dni na sztucznym mleku i później kupy też nie było a na cyccu elegancko jedna z rana druga popołudniu - ja chce żeby spowrotem tak było. Qurcze jak mu to łagodnie wyregulować
Jutro znów minie 3 dzień i mam nadzieje, że coś wyskoczy . Wypil dzisiaj tą herbatkę ułatwiającą trawienie wymasowaliśmy się i czekamy.
U mnie mleko sztuczne odpada bo po normalnym Kuba ma wysypke a Pepti czy HA nie chce jeść. Byl taki moment ,że musiałam go trzymać 3 dni na sztucznym mleku i później kupy też nie było a na cyccu elegancko jedna z rana druga popołudniu - ja chce żeby spowrotem tak było. Qurcze jak mu to łagodnie wyregulować
reklama
Podziel się: