reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Kurcze ja tez chciałam podać Mateuszowi mleczko modyfikowane żeby go troszke przyzwyczaić jak pójdę do pracy, ale on noiestety wymiotuje po nim :mad: Podwałam bebiko i nan, po jednym i drugim to samo

reklama
lolcia81 pisze:
Kurcze ja tez chciałam podać Mateuszowi mleczko modyfikowane żeby go troszke przyzwyczaić jak pójdę do pracy, ale on noiestety wymiotuje po nim :mad: Podwałam bebiko i nan, po jednym i drugim to samo

spróbuj bebiko omneo, lub bebilon pepti - mój Bartek podobnie reagował na nana i bebiko a beiko omneo było OK.

opotem przestawiłąm go na bebiko zwykłe.

Wczoraj byliśmy w Auchan i .... zrobiłam zakupy 0 dużo zupek szczególnie z mięskiem u mnie nie ma takiego wyboru tzn w okolicznych sklepach i nakupiłam chyba 20 rodzajów już na zapas :)

u nas pediatra ze względu na to,że mam malutkiego grupaska odradziła na razie podawanie innego jedzonka, jako,że karmię głównie piersią mogę podawać raz na jakiś czas jabłuszko i marchewkę,ale w niewielkich ilościach....z resztą mam zaczekać do 6 miesiąca...

Widać Jagódce tylko cycuś do szczęścia potrzebny :) I dobrze, jeszcze się zdąży najeść różności :laugh:

Ja dzisiaj kupiłam zupkę z kurczaczkiem i z króliczkiem. Spróbujemy, może podedzie Jasiowi bardziej niż jarzynowa, którą zazwyczaj trzyma z uporem maniaka w buzi, po czym, jak nabieram kololejną łyżeczkę, to cwaniaczek wypluwa to, co tam chował ::)
Za to deserki praktycznie wszystkie mu smakują. Nawet ostatnio przekonał się do zestawu jabłko-marchew-winogrona.

Patrycja "jada" jak na razie malutkie ilości nowości, żeby się biedaczka nauczła żyć bez mamusinego mleczka jak mama będzie w szkole. Na szczęcie nie pluje jeszcze niczym :D ale robi takie minik podczas jedzenia, że z mężem mamy niezły ubaw. Ostatni jemy zxiemniaka...brrrrrrrrrrrrr ale jakoś idzie :D

dlatego i ja powoli wprowadzam "nowości"
23 sierpnia muszę iść do pracy :(

jak myślicie? 23 Agatka będzie miała prawie 5 miesięcy, będzie można jej wtedy podawać już kaszki i kleiki?? może to jedzonko "potrzyma" ją dłużej i wytrzyma bez problemów bez mojego mleczka? z butelki nie wypije mojego mleka

reklama
osinko: kilka dni nie robi roznicy, ja tydzien przed skonczeniem przez bartka 4-tego miesiaca dalam mu kaszke z bananami ktora jest po 4-tym i wszystko bylo dobrze, zrobilam tylko bardziej rzadka niz zalecali by nie zapchac za bardzo brzuszka, musisz odpowiednio wczesniej podac cos nowego by Gagatek zdazyl sie przyzwyczaic by nie robis jej szoku 23-go (ty do pracy, ona nowe jedzonko) moze to byc duzy stres. mysle ze tak dzien, dwa przed twoim pojsciem do pracy mozesz jej dac sprobowac kaszke

Do góry