reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ahh no i co dla mnie jest nie do pojecia nie lubi czeresni i truskawek-ostatnio dalam mu troche porzeczki to tez plul.
Ja nie wiem w kogo on sie wdal...

reklama
narobiłyście mi ochoty na kukurydze - jutro robie

zrobiłam Kubie zupke szparagowa - oczywiście był na nie - więc musiałam zjeść sobie ją sama

to może ja zacznę popijac te soki - myslicie że dieta będzie dobra :-p:rofl2:

ja bardzo żałuję, ale niestety jak mamusia to i dzieci - nie ciarpią wody - ja wiem że to moja wina, ale tak sie stało :( i jest :(

moje piją wszystko poza wodą co dorwą w łapki - więc się trzeba pilnować :-p

za pozwoleniem piją soczki pysie i herbatki lub kompociki lub wodę z soczkiem, potrafią się dorwać i odkręcić !!! pepsi - jest chowana, ale czasami, zdolne sa po prostu :)

Azik - Kuba któregoś pięknego dnia też okazał się zdolny - odkręcił sobie butelkę z coca-colą i gula pociągnął. Wcześniej butelki były bezpieczne.

hehehe u nas tez cola zaliczona:-D szybki lyk o malo by sie nie zachlysnal-na szczescie nie smakowalo-odstawil sam butelke i powiedzial beee

U nas wprowadziliśmy coś takiego jak mleko acidofilne (cos jak actimel...bo dowiedziałam się że actimel od 3 roku zycia ...ja dzisiaj dałam ..ale widze że juz musze się wstrzymać) które mam nadzieje pomoże w zniwelowaniu zaparć u Antka ......już jest lepiej ...ale problemy z kupką zaczęły się po ostatnim antybiotyku (2 w jego życiu)..i od tego momentu wlaczymy...jest już postęp ...ale jak bylismy u lekarki to przepisała duphalac ..środek przeczyszczający ..dla mnie to szok ..przecież to nie jest rozwiązanie...ale jakoś dietą mysle poradzimy sobie i pomożemy Antkowi

A w Niemczech lekarze mowia ze actimel powinno dawac sie dzieciom dopiero po 10 roku zycia-tak doniosla mi moja bardzo zdziwiona tym faktem siostra. U nas wczoraj Jasiowi posmakowalo leczo:-)

maliny, maliny, maliny ... Maks aż krzyczy jak je widzi, w drodze z targu do domu potrafi zjeść pół kubeczka, wieczorem obowiązkowo kaszka za świeżymi malinami

w ogóle po małych wahaniach wrócił mu apetyt, z czego baaardzo się cieszę
wyszło na to, że przyczyną braku apetytu były pierwsze czerwcowe upały i 7 ząbek;-)

reklama
u nas maliny nie smakują Agatce, za to czerwone porzeczki baaaardzo :-) dodatkowo świeże nektarynki i brzoskwinie A! i arbuz!
widok jest nieprzeciętny jak Agata wcina arbuza a sok leje jej się po łokciach :-)

Do góry