reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ahh no i co dla mnie jest nie do pojecia nie lubi czeresni i truskawek-ostatnio dalam mu troche porzeczki to tez plul.
Ja nie wiem w kogo on sie wdal...

reklama
narobiłyście mi ochoty na kukurydze - jutro robie

zrobiłam Kubie zupke szparagowa - oczywiście był na nie - więc musiałam zjeść sobie ją sama

to może ja zacznę popijac te soki - myslicie że dieta będzie dobra :-p:rofl2:

ja bardzo żałuję, ale niestety jak mamusia to i dzieci - nie ciarpią wody - ja wiem że to moja wina, ale tak sie stało :( i jest :(

moje piją wszystko poza wodą co dorwą w łapki - więc się trzeba pilnować :-p

za pozwoleniem piją soczki pysie i herbatki lub kompociki lub wodę z soczkiem, potrafią się dorwać i odkręcić !!! pepsi - jest chowana, ale czasami, zdolne sa po prostu :)

Azik - Kuba któregoś pięknego dnia też okazał się zdolny - odkręcił sobie butelkę z coca-colą i gula pociągnął. Wcześniej butelki były bezpieczne.

hehehe u nas tez cola zaliczona:-D szybki lyk o malo by sie nie zachlysnal-na szczescie nie smakowalo-odstawil sam butelke i powiedzial beee

U nas wprowadziliśmy coś takiego jak mleko acidofilne (cos jak actimel...bo dowiedziałam się że actimel od 3 roku zycia ...ja dzisiaj dałam ..ale widze że juz musze się wstrzymać) które mam nadzieje pomoże w zniwelowaniu zaparć u Antka ......już jest lepiej ...ale problemy z kupką zaczęły się po ostatnim antybiotyku (2 w jego życiu)..i od tego momentu wlaczymy...jest już postęp ...ale jak bylismy u lekarki to przepisała duphalac ..środek przeczyszczający ..dla mnie to szok ..przecież to nie jest rozwiązanie...ale jakoś dietą mysle poradzimy sobie i pomożemy Antkowi

A w Niemczech lekarze mowia ze actimel powinno dawac sie dzieciom dopiero po 10 roku zycia-tak doniosla mi moja bardzo zdziwiona tym faktem siostra. U nas wczoraj Jasiowi posmakowalo leczo:-)

maliny, maliny, maliny ... Maks aż krzyczy jak je widzi, w drodze z targu do domu potrafi zjeść pół kubeczka, wieczorem obowiązkowo kaszka za świeżymi malinami

w ogóle po małych wahaniach wrócił mu apetyt, z czego baaardzo się cieszę
wyszło na to, że przyczyną braku apetytu były pierwsze czerwcowe upały i 7 ząbek;-)

reklama
u nas maliny nie smakują Agatce, za to czerwone porzeczki baaaardzo :-) dodatkowo świeże nektarynki i brzoskwinie A! i arbuz!
widok jest nieprzeciętny jak Agata wcina arbuza a sok leje jej się po łokciach :-)

Do góry