reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Łukaszek pije przede wszystkim wodę Żywiec niegazowaną bez gotowania. Od czasu do czasu - popdpija sobie Bobofrut, ale tylko kilka łyczków. Ostatnio zasmakował mu kompocik truskawkowy :-)

reklama
Misiek pije około 2 szklanek dziennie. Najczęściej herbatkę, pare razy ukradł mi łyka kawy i raz pepsi. A jak robie sobie czasem magnez musujący to mu musze dac bo larum okropne robi. nie chce pić z butelki pije z bidonu takiego co ciagnie się przez słomkę albo z kubka zwykłego chyba twierdzi że za stary na butelki i kubki niekapki :-):-):-);-);-);-):blink:

Brianek tez wode soki itp pije z kubka badz szklanki:-)
co do magnezu ja tez ostatnio pije dla kobiet w ciazy:-p:blink: i maly lyknie sobie czasem:happy:

Maks pije głównie wodę - mineralną lub kranową przegotowaną, czasem herbatkę bobovity lurkę albo herbatę z naszych kubków (gorzką z cytryną)
do tego kefiry i maślanki - ale to bardziej jako przekąskę
soków mu nie daję bo je dużo żywcyh owoców:happy:

Filip pije herbatki i soczki - z tym, że ja przynajmniej (nie wiem jak tesciowa) rozcienczam mu wodą. Samej wody jakos nie bardzo... No a naaajlepsza to jest herbatka z cytryna z maminego kubka :D

A Ella tylko wode! Jak jestesmy w Polsce, to dostaje bobofruty, bo tu nie ma! Za to ostatnim HITEM sa maminej roboty "koktajle", tzn. jogurt naturalny plus banan, truskawki, kiwi, maliny czy inne owoce zmiksowane na plynna konsystencje podawane z kubeczka! To jejst jej II sniadanie i ona by sie dala w plastry pokroic za taki koktajl:-D:-D:-D:-D

u nas hitem były truskawki zrywane prosto z krzaczka i czereśnie :-)
Agata zjadała dosłownie kilogramy tych owoców przez ten tydzień

załapała się też na pierwsze dojrzałe malinki - smakowały strasznie :-)

reklama
Jasiek wode pije tylko wieczorem , w nocy i wczesnym rankiem, a tak dolewam mu troche syropu malinowego do wody, lub daje herbatki bobovity. Ostatnio bardzo lubi tez sok pomaranczowy rozcienczony woda. Z owocow lubi banany, jablka, nektarynki, arbuzy i dynie- raz zdarzylo mu sie lubic nawet pomidora, ale tylko przez jeden dzien. A wczoraj wcinal gotowana kukurydze-strasznie mu smakowala!

Do góry